Chci koupit Avensis.
Re: Chci koupit Avensis.
Ještě často píšou, auto po doktorovi, majitel byl starý pán, auto hýčkal.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla Verso 1,8 (2004-2019)
Corolla
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla Verso 1,8 (2004-2019)
Corolla
Fakt nejsem takovej mamlas kterej by pominul váhu auta,moje vvti 1,8 vážilo asi 1300kg ta octávka určitě neměla 800kg !! Koukal jsem na net a octávka II 1,6 ma asi 1250kg. Ale jinak uživatele moc nezajímá váha auta,bud to stíhá okolní provoz nebo ne.Říkat si ono mu to jede,protože je malej a lehkej mě fakt nezajímá. Třeba to mám špatně zajeté,nebo se to ještě rozjezdí,budu se těšit.CommonUser píše:2 a pak 3 neznamena lepsie zrychlenie, ta 2ka mozno konci za 3600 od 60+. Neviem, ale ADAC testuje aj 2+3, ked je nutne. V teste potom daju tu najlepsiu hodnotu.tabika píše:Ano nafta nedá na 2 100km ale co treba 2 a pak 3 to nejde?? Já nehájím naftu,mám benzín a málo najedu,takže naftu ne. Píšu že jsem myslel že108kw pojede líp. Když jsem měl vvti a kámoš koupil octavku 1.6 myslím že 75kw tak jsme trochu zavodil na dálnici a do 180km jsme jeli bok po boku a to o tom motoru všichni říkali jak není pružnej a je lenivej. To jsem tenkrát koukal jak puk. Prostě tenhle motor není žádná raketa a dlouhé převody ho zabijou.
Octavka co ma 500kg menej ? Neviem ako jazdis, ja ten motor povytacam a nemal som problem ani s Octa 2 TDI 104kW. Bolo to tak 1:1 ... skoro aj so spotrebou![]()
Uznavam vsak a pisem uz X rokov, ze motorova paleta Avensisu je bieda. Auto robene pre EU (a Aziu) v tejto triede ... no skoda reci. Nebudem tu zasa opisovat tie mizerne predajne cisla. Naftu de facto odpisu, a benzin status quo. RAVka dostane hybrid z Lexa, Auris dostane hybrid z Priusu, a Avensis dostane padaka .... no zmrdi. Co chces pocut.
EDIT:
Lord:
Chces info zadarmo ? Tak citaj, je tu toho dost. A este mi povedz, ktory ftak by uz nieco robil s vybavou, ci nieco vymontoval ? Na fotke poznas prepichnuty reprak ?
Fotka toho znesie ... moze byt len stiahnuta z netu.
avensis T27 1.8 valvematic
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 21:58, celkem upraveno 1 x.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Cyrile, vybral si Toyotu kvoli spolahlivosti alebo niecomu insiemu ? Ospravedlnil si si nejak vyber nafty ?cyril píše:Já koupil toyotu v toyotě louwman keců jak v hospodě záruka na vše atd..domníval jsem se že když koupím toyotu v toyotě bude vše ok.
tabika, co vlastne porovnavas ? VVTi ci valvematic ? A ono to je nieco za nieco - ta 1,6 MPI zrala v Octe viac ako moj Avensis. A chodilo to horsie.tabika píše: Fakt nejsem takovej mamlas kterej by pominul váhu auta,moje vvti 1,8 vážilo asi 1300kg ta octávka určitě neměla 800kg !! Koukal jsem na net a octávka II 1,6 ma asi 1250kg. Ale jinak uživatele moc nezajímá váha auta,bud to stíhá okolní provoz nebo ne.Říkat si ono mu to jede,protože je malej a lehkej mě fakt nezajímá. Třeba to mám špatně zajeté,nebo se to ještě rozjezdí,budu se těšit.
Bohuzial porovnatelny test na 1,6 MPI som nenasiel. Len 1,6 FSI 85kW (https://www.adac.de/infotestrat/tests/a ... DTest=1347)
Cize silnejsie FSI ma horsie parametre ako Avensis, tak to MPI nebude zazrak.
FSI ->
0 - 100 = 11,2
60 - 100 = 7,5s
Ta MPI je 8v a dole mozno fakt zivsia, ked tam frca viac benzinu, ale hore to uz moc neslo. Valve sa snazi setrit - spodne pasmo je skor "near Atkinson".
Ak nechces radit, tak ti treba turbo.
Dalsi aspekt je zabeh, neviem kolko mas teraz km, ale moj Valve zacal skutocne tahat tak po 20-30 tkm a prvych 5tkm to bola hroza.
A obcas to pretiahnut cez 6000 - toto je info pre tabika, nie pre teba Cyrile

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Toyotu jsem koupil v toyotě abych se vyvaroval tomuto konkrétnímu problému,těsnění pod hlavou.Bohužel pro mě auto bylo profesionálně připraveno tak že těsnění vydrželo 50 Km od brány ke mě domů,druhý den auto bylo reklamováno. Auto jsem kupoval protože se mě líbí,benzin jsem zavrhnul z důvodu nedostatku výkonu a koupit naftu znamenalo riziko tak jsem si koupil rovnou to největší riziko když už tak už.Ještě chci dodat můj konkrétní motor jezdil na olej longlife,po rozebrání se zjistilo že je motor za karbonován a olejové čerpadlo přidřené bohužel zde u konkrétního motoru je to součást motoru.Rada pro kupujícího nekupovat auto které jezdilo na dlouhé výměny oleje.Zajímavé je že konkrétně avensis t25 má ke každé motorizaci naladěn jinak podvozek a 2.2 d cat ho má opravdu sportovně naladěn.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Takze Cyrile, predtym si mal 40kW vo Felde a teraz prevazas tehly po okoli. Chapem 

- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
CommonUser píše:Takze Cyrile, predtym si mal 40kW vo Felde a teraz prevazas tehly po okoli. Chapem

- CommonUser
- Věčnej rejpal
No nahod Cyrile ! Co si to mal za kary a kolko km si s tym nabehal, nech mame predstavu. Pis len tie, za ktore si sam platil.
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem napsal víc než jsem chtěl,chvástat se nehodlám.Článek měl napomoct na co si dát pozor a jak někdo může také dopadnout není podstatné v čem jsem jezdil.CommonUser píše:No nahod Cyrile ! Co si to mal za kary a kolko km si s tym nabehal, nech mame predstavu. Pis len tie, za ktore si sam platil.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Skoda, mohli sme rozobrat toto tema hlbsie. "Chci koupit Avensis" - a proc ?
T25 sa mne nezda ako designovy skvost (an T27) a tak viem preco sa prechadza ku Toyote. Nehanbi sa za to.
T25 sa mne nezda ako designovy skvost (an T27) a tak viem preco sa prechadza ku Toyote. Nehanbi sa za to.

Psal jsem vlastní zkušenost o vvti,kterou už nemám.Valve má najeto 28000km tak třeba bude líp.CommonUser píše:Cyrile, vybral si Toyotu kvoli spolahlivosti alebo niecomu insiemu ? Ospravedlnil si si nejak vyber nafty ?cyril píše:Já koupil toyotu v toyotě louwman keců jak v hospodě záruka na vše atd..domníval jsem se že když koupím toyotu v toyotě bude vše ok.
tabika, co vlastne porovnavas ? VVTi ci valvematic ? A ono to je nieco za nieco - ta 1,6 MPI zrala v Octe viac ako moj Avensis. A chodilo to horsie.tabika píše: Fakt nejsem takovej mamlas kterej by pominul váhu auta,moje vvti 1,8 vážilo asi 1300kg ta octávka určitě neměla 800kg !! Koukal jsem na net a octávka II 1,6 ma asi 1250kg. Ale jinak uživatele moc nezajímá váha auta,bud to stíhá okolní provoz nebo ne.Říkat si ono mu to jede,protože je malej a lehkej mě fakt nezajímá. Třeba to mám špatně zajeté,nebo se to ještě rozjezdí,budu se těšit.
Bohuzial porovnatelny test na 1,6 MPI som nenasiel. Len 1,6 FSI 85kW (https://www.adac.de/infotestrat/tests/a ... DTest=1347)
Cize silnejsie FSI ma horsie parametre ako Avensis, tak to MPI nebude zazrak.
FSI ->
0 - 100 = 11,2
60 - 100 = 7,5s
Ta MPI je 8v a dole mozno fakt zivsia, ked tam frca viac benzinu, ale hore to uz moc neslo. Valve sa snazi setrit - spodne pasmo je skor "near Atkinson".
Ak nechces radit, tak ti treba turbo.
Dalsi aspekt je zabeh, neviem kolko mas teraz km, ale moj Valve zacal skutocne tahat tak po 20-30 tkm a prvych 5tkm to bola hroza.
A obcas to pretiahnut cez 6000 - toto je info pre tabika, nie pre teba Cyrile![]()
![]()
avensis T27 1.8 valvematic
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Já kupoval avensis z důvodu vnitřního prostoru a d cat kvůli výkonu a kultuře chodu je tichý mám pocit že jedu v benzinu z auta mám radost.Akorát mě mrzí přístup Japonců do benzinu 2.4 dávají jen automat kde by mohl bít manuál a asi bych si to koupil a do d-cat je jen manuál kde bych uvítal automat.Jen mě mrzí jedna věc,mám v autě webasto když ho zpustím a po určité době přijdu k autu mám vytlučenou baterku bohužel elektronika nehlídá napětí baterie a dovolí vybití baterie u předešlého auto se mě to nemohlo stát včas bylo webasto odpojeno a řidič mohl odjet.