klima kompresor - řemenice,spojka
klima kompresor - řemenice,spojka
Ahoj toyoťaci potřebuju poradit, něco jsem už zde našel ale trochu se to bije s jinými informacemi a tak se chci zeptat ještě jednou. Mám avensis 2.0d4d, 85kW, rok 2004, T25 - začal mi rachtat kompresor klimatizace na volnoběh, jak přidám o 100otáček tak je klid. Jde mi o to zda se dá ta řemenice s elektromagnetickou spojkou vyměnit, našel ji na zde http://www.automobilovedily24.cz/thermotec/7615159 ale pár hodin po objednávce mi volali z té firmy že neví zda je to vyměnitelné na mém kompresoru že TOYOTA tvrdí že nelze tak už nevím. A přitom na youtube je i návod jak to vyměnit zde: https://www.youtube.com/watch?v=6kPLAOATGRU .
Nevíte někdo s jistotou jaj to tedy je ??? Děkuji
Nevíte někdo s jistotou jaj to tedy je ??? Děkuji
radkin - Toyota Avensis 2.0 D4D 85kW T25
Re: klima kompresor - řemenice,spojka
no jo ale zajima me jestli to lze vymenit, je to zvuk jako by tam lital šroub v kovový krabici 

no ač jsem se zde moc nedověděl tak zkusím pomoc aspon já vám, kompresor je opraven a opravit tedy jde. Přícina rachtání kompresoru jsou poškozeně gumové silentbloky v řemenici popř utržená packa unašeče řemenice. Kompletní oprava se zárukou vyšla na 2920,-kč. Vyměněn unašeč,6x silentblok a nechal jsem dát i nové ložisko. Kompresor běhá krásně tiše.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 21:02, celkem upraveno 1 x.
Zase na druhou stranu je pozitivní, že si to nenechal pro sebe a třeba to příště pomůže někomu jinému. Viditelně se s tím tady nikdo moc nesetkal a když, tak to neřeší.Corolla2014 píše:Tak to máš ok. Ale je smutné, že tě zde nikdo neporadil.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 

-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 19:35, celkem upraveno 1 x.
No je mi trochu divný že by se s opravou kompresoru tady na foru nikdo nesetkal až do konce když je to prý hodně častá závada na avensisech. Už několik let jezdím toyoty , pak jsem si koupil koncern VW což mimochodem nejsou vůbec špatný auta ale na toyotu nemaj. Každopádně na VW forum si lidi poradí o poznaní víc, jasně je jich víc ale i tak. Zkrátka rachotící kompresor na avensisu opravit jde a to i když vám všude možně budou tvrdit že se musí vyměnit celej. Upřesním je to firma STEKOM Kaznějov, pan Štefl velmi příjemný člověk
No, mel jsem koncern a lidi si hodne radili, kde repasovat turbo, protoze se to extremne sypalo. To se (zatim) u Toyot v takove mire nedeje. A s tema klima kompresorama to bude podobne...radkin píše:No je mi trochu divný že by se s opravou kompresoru tady na foru nikdo nesetkal až do konce když je to prý hodně častá závada na avensisech. Už několik let jezdím toyoty , pak jsem si koupil koncern VW což mimochodem nejsou vůbec špatný auta ale na toyotu nemaj. Každopádně na VW forum si lidi poradí o poznaní víc, jasně je jich víc ale i tak. Zkrátka rachotící kompresor na avensisu opravit jde a to i když vám všude možně budou tvrdit že se musí vyměnit celej. Upřesním je to firma STEKOM Kaznějov, pan Štefl velmi příjemný člověk
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007