Barva a Disky

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
jnsthlk
Člen Týmu

Barva a Disky

Příspěvek od jnsthlk »

Dobrý deň,

otec sa po dlhšom rozhodovaní rozhodol, že si kúpi nové auto na dôchodok, Toyota Auris 1.6 Valvematic s výbavou Trend+, už má aj vyhliadnuté skladové vozidlo s nejakou zľavou.

Chcem sa spýtať,

1. auto majú vo farbe SUPER WHITE 2 - jemu vyhovuje, len sa či nemá kratšiu životnosť ako metalíza (odolnosť...)
2. zimné gumy aj s plechovými diskami kupovať v toyote alebo sa to neoplatí?
marcelstehlik
Člen Týmu

Re: Barva a Disky

Příspěvek od marcelstehlik »

Koľko ťa budú stáť tie plechové disky s gumami?
Ja som tento rok napríklad chcel plecháče s 15ckami. Ale keď mi zapísali v Toyote cenu za tie ****** TMPS snímače tak som to hneď zavrhol. Budem prezúvať pneumatiky na alu 16cke.
Ak ich máš za cenu dajme tomu 400 - 450€ (disk+pneu+tmps) tak nie je o čom :)
Toyota Auris 2016 1,2 Trend+
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

jnsthlk píše:Dobrý deň,

otec sa po dlhšom rozhodovaní rozhodol, že si kúpi nové auto na dôchodok, Toyota Auris 1.6 Valvematic s výbavou Trend+, už má aj vyhliadnuté skladové vozidlo s nejakou zľavou.

Chcem sa spýtať,

1. auto majú vo farbe SUPER WHITE 2 - jemu vyhovuje, len sa či nemá kratšiu životnosť ako metalíza (odolnosť...)
Neviem ako je na tom toyoťácka metalíza ale ja mám corolly obe v bielej nemetalízovanej farbe a ich odolnosť oproti mojim predchádzajúcim metalízovaným autám iných značiek je horšia. Vyslovene pár odstrelov od kamienkov vpredu na plastovom nárazníku - okraje oderkov sa lúpu, tvoria sa také mrňavé lupienky dohora vizuálne pripomínajúce lupene kvetu. Akoby bola na čiernom plaste biela fólia.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Ten kto kupuje je pan... Treba byt drzy a pytat zadarmo...zlavu...doplnky...potom uz nic...ak nedaju tu skusit vedla.... Ak otec najazdi 5000 rocne letne ani nekupuj....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
jnsthlk
Člen Týmu

Příspěvek od jnsthlk »

najazdi priblizne 10 000 rocne

zimne pneumatiky nokian ponukaju s ocelovymi diskami za 590€ a so zliatinovými za 790€ (disk+pneu+tmps)

na auto uz poskytli 10% zlavu uz viac nechcu dat, ze sa neda
františekhk
Člen Týmu

Příspěvek od františekhk »

jnsthlk píše:Dobrý deň,

Chcem sa spýtať,
Na první otázku nevím, taky mám nové auto.
Před měsícem jsem řešil stejný problém. Auto jsem kupoval v Praze, domů je to přes 300km a letní gumy. Obhlídnul jsem kde jsou dobré ceny na disky, gumy, to se dá, ale TPMS, nikdo mi nedal jistotu, že to Toyota servis načte v pořádku. Tak jsem v akci vzal vše u Toyoty, dostal nějakou slevu; asi to bylo dražší než to vše poskládat, ale mám letní i zimní 16", tím pádem vyřešenou rezervu, vždy jednu z nepoužívané sady a jistotu, že nebudu řešit nějaké kontrolky. Podotýkám, že jsem taky "čerstvý důchodce".
Auris TS 1,6 VVT-i Trend+ /2016
jnsthlk
Člen Týmu

Příspěvek od jnsthlk »

Ja som to práve prepočítal a skoro najlacnejšia varianta ak by som si to sám objednal z internetu vyjde na cca pneu 180€ + disky 170€+ tpms 200€ čiže som na 550€ (o približne 40€ menej ako v original toyota predajni).

To snáď ukecám v toyote :D

ešte mám otázku: nechápem ako funguje veľkosť dojazdového kolesa, ak na aute mám 4xR16 disky a dojazdové má R17(podľa cenníku a katalógu toyota) dá sa s tým jazdiť?
vinco
Člen Týmu

Příspěvek od vinco »

Ja mám novučkého aurisa TS cca 1,5 mesiaca. Biela farba mi na tom aute opticky najlepšie sedela a vtedy bol taký dopredaj modelu, že iná sa mi nakoniec ani neušla. (Z tých farieb ma inak očarila len červená metalíza ale kým som sa ja rozhodoval, tak už bola len modrá metralíza.) O kvalite zatiaľ nenamudrujem nič, ale pri pozeraní detailov na lemoch a podbehoch som si všimol, že tam niekde je taký akoby plastizolový podklad. Ale biela sa najlepšie ošetruje aj opravuje a v roku 2015 bola najpredávanejšia u všetkých značiek. A nie je žiadny fyzikálny ani chemický predpoklad, prečo by mala byť nekvalitnejšia. Skôr by som sa priklonil k názoru, že na nej skôr zbadať nejaké poškodenie alebo tak. Ja to do jari chcem prežiť a potom na cca pol kapoty dať priesvitnú fóliu. Kvôli podbehom ihneď od nova zásterky a na dvere ochranné lišty. Čo ma pri toyote dosť zarazilo, 28. novembra ma do snehu z obchodu pustili na letných gumách - to bola taká kampaň, dopredaj modelu. Takže na akciových 16 elektrónoch som nechal nové letné a na zimu som hneď obul nové zimné za cca 250 eur aj s pneuservisom 16ky. Disky som mal z môjho Nissana Primera P12, z ktorého som presedlával, akurát som zohnal centrovacie krúžky, pretože Nissan mal väčšiu stredovú dieru v disku. Ale bežne sa také plechové disky dajú zohnať do 100 eur za sadu - nie nové, ale zachovalé. A pneu aj do 200 eur. A strašne sa budem zaujímať o tie snímače tlaku v pneu. Ja som nedal žiadne a nič sa nerozsvietilo. Až pri prvej takej dlhšej jazde mi začal svietiť a potom som zistil, že jedna pneu stratila tlak - vadný ventil. Po dohustení opäť OK. A pri ďalšej dlhšej jazde sa rozsvietila kontrolka po cca 40 km aj pri tlaku OK. Teraz znova nesvieti už možno 300 km. Tlak meriam manuálne a všetko OK. A netreba sa nechať zastrašovať nejakými báchorkami, ako v prípade nehody budú preverovať, či svietila kontrolka alebo nie. To nemá žiadny právny základ. A to svietenie kontrolky určite nie je nejak extra rušivé. Len to svieti a auto ide normálne.
Škoda 120 19?? ex
Nissan Primera P10 2,0 D 1992 ex
]Nissan Primera P12 1,9 DCi 2003 ex
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic 2016 ex
]Toyota RAV4 11/2024
kowo
Člen Týmu

Příspěvek od kowo »

ahoj, ja som nasiel na autobazar.eu uplne nove original toyota plechace 16ky za 60EUR/ks, neviem kolko stoja v toyote ale toto bola super cena podla mna
Auris 1,33 (2011)
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Vinco....kludne mozes jazdit bez kontroly tlaku...cele 4 roky do prvej stk...az tam prides so svietiacou kontrolkou alebo so zapisom v pamati chyb mozes ist rovno kupit snimace...ale 4 roky je pravda riesit nemusis....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

vinco píše:Ja mám novučkého aurisa TS cca 1,5 mesiaca. Biela farba mi na tom aute opticky najlepšie sedela a vtedy bol taký dopredaj modelu, že iná sa mi nakoniec ani neušla. (Z tých farieb ma inak očarila len červená metalíza ale kým som sa ja rozhodoval, tak už bola len modrá metralíza.) O kvalite zatiaľ nenamudrujem nič, ale pri pozeraní detailov na lemoch a podbehoch som si všimol, že tam niekde je taký akoby plastizolový podklad. Ale biela sa najlepšie ošetruje aj opravuje a v roku 2015 bola najpredávanejšia u všetkých značiek. A nie je žiadny fyzikálny ani chemický predpoklad, prečo by mala byť nekvalitnejšia. Skôr by som sa priklonil k názoru, že na nej skôr zbadať nejaké poškodenie alebo tak. Ja to do jari chcem prežiť a potom na cca pol kapoty dať priesvitnú fóliu. Kvôli podbehom ihneď od nova zásterky a na dvere ochranné lišty. Čo ma pri toyote dosť zarazilo, 28. novembra ma do snehu z obchodu pustili na letných gumách - to bola taká kampaň, dopredaj modelu. Takže na akciových 16 elektrónoch som nechal nové letné a na zimu som hneď obul nové zimné za cca 250 eur aj s pneuservisom 16ky. Disky som mal z môjho Nissana Primera P12, z ktorého som presedlával, akurát som zohnal centrovacie krúžky, pretože Nissan mal väčšiu stredovú dieru v disku. Ale bežne sa také plechové disky dajú zohnať do 100 eur za sadu - nie nové, ale zachovalé. A pneu aj do 200 eur. A strašne sa budem zaujímať o tie snímače tlaku v pneu. Ja som nedal žiadne a nič sa nerozsvietilo. Až pri prvej takej dlhšej jazde mi začal svietiť a potom som zistil, že jedna pneu stratila tlak - vadný ventil. Po dohustení opäť OK. A pri ďalšej dlhšej jazde sa rozsvietila kontrolka po cca 40 km aj pri tlaku OK. Teraz znova nesvieti už možno 300 km. Tlak meriam manuálne a všetko OK. A netreba sa nechať zastrašovať nejakými báchorkami, ako v prípade nehody budú preverovať, či svietila kontrolka alebo nie. To nemá žiadny právny základ. A to svietenie kontrolky určite nie je nejak extra rušivé. Len to svieti a auto ide normálne.
Je úplne kedy kúpiš auto, vždy ho dostaneš na letných pneu. Tak som to mal pri škodovke, renaulte, citroene aj v toyote.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Moja svagrinka kupovala yarisa vo februari a bolo na zimnych.... Tak neviem....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
LukassH
Navigátor

Příspěvek od LukassH »

Tak svagrina asi rovnako ako ja a aj dalsi ludia kupovala auto v case ked bola akcia ze k autu dostanes aj zimne gumy. Vtedy mi to nasadili na auto automaticky a letne dali do kufra (prebrane v novembri).
Ak ale nedostavas s autom aj zimne tak asi plati co pise Kocúr.
2015/11 Toyota Auris HB 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

LukassH píše:Tak svagrina asi rovnako ako ja a aj dalsi ludia kupovala auto v case ked bola akcia ze k autu dostanes aj zimne gumy. Vtedy mi to nasadili na auto automaticky a letne dali do kufra (prebrane v novembri).
Ak ale nedostavas s autom aj zimne tak asi plati co pise Kocúr.
- mozne to je ale podstatny bol vysledok ze v metelici vysla na cestu v zimnych....sice nazabehnutych ale predsa...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Citroen mi došiel 21.januára. Na letných gumách. Zložili ho z kamióna, odkonzervovali, umyli, prezuli do mnou donesených zimných pneu a tak mi ho dali. Prezutie bolo zadara. Ale auto došlo a vždy aj dôjde k dealerovi na letných pneu. Tak to proste je. Je len na tebe či ho presvedčíš aby s tým niečo urobil. Dodal zimáky, prezul tebou donesené... Alebo ak majú práve akciu na zimné pneu či komplety, tak aby ich prehodil. Z výroby a od importéra ide auto na letných pneu bez ohľadu na ročné obdobie.
Pri prémiovkách to je asi iné. Kolegovi doniesli mercedes na parkovisko pred našu firmu, šofér v obleku s kyticou pre kolegovu manželku vyšiel za ním hore do kanclu a odovzdal mu kľúče aj s komplet lajstrami vrátane vybaveného zápisu na polícii a značiek. Potom sa porúčal a šiel preč. Bolo to také... Prémiové. Fičurina.
Odpovědět

Zpět na „Auris“