Zajíždění nového auta
Zajíždění nového auta
Nikde jsem to tu nenašel tak snad nevadí založení nového tématu.
Koupil jsem si nového aurisa a chci se optat jestli to nějak zajíždět nebo tak. ( krom toho co my řekli v při předání že první 1000km to zbytečně ne vytáčet)
A ještě jeden dotaz má nějaký smysl tankovat jiné palivo než klasickou 95
Dekuji
Koupil jsem si nového aurisa a chci se optat jestli to nějak zajíždět nebo tak. ( krom toho co my řekli v při předání že první 1000km to zbytečně ne vytáčet)
A ještě jeden dotaz má nějaký smysl tankovat jiné palivo než klasickou 95
Dekuji
Auris TS 1.6 valvematic trend+
Re: Zajíždění nového auta
Když hledáš, hledej pořádně. Nebuď línej. http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... %9Bn%C3%AD
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
- Standa50
- Manager Týmu
Gratuluju k pěknému dárku pod stromeček.
Teď k zajíždění,asi jak radil prodejce- první tisíc lehká noha a nejlépe jezdit delší trasy.Někteří doporučují i výměnu oleje po cca 3 t.km.Záleží na tobě jak chceš aurise rozmazlovat.Tankovat jiné palivo než 95 nemá smysl,snad jen používat aditivovaná.
Teď k zajíždění,asi jak radil prodejce- první tisíc lehká noha a nejlépe jezdit delší trasy.Někteří doporučují i výměnu oleje po cca 3 t.km.Záleží na tobě jak chceš aurise rozmazlovat.Tankovat jiné palivo než 95 nemá smysl,snad jen používat aditivovaná.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Čeho - pardon ale opravdu mě nenapadlo to hledat v ravce jinak díky za odkaz
Standa 50 - Děkují
Standa 50 - Děkují
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 19:24, celkem upraveno 1 x.
- Standa50
- Manager Týmu
Možná mám špatnou informaci,ale VIF se vyrábí ve Valašských Kloboukách nikoliv v Rakousku.Původně je to rakouský produkt,tak se suroviny k výrobě vifu z rakouska dováží.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 19:22, celkem upraveno 1 x.
- Standa50
- Manager Týmu
Jo,je to tam.Na jiným foru o vifu jsem narazil na tenhle odkaz http://www.vif.cz/o-nas/vyroba/ ,tam je napsáno ,že výroba je ve V.K
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 19:22, celkem upraveno 1 x.
Jeste mensi rada, kterou jsem dostal od prodejce a risil se ji...nejezdit ustalenou rychlosti a casteji menit prevosove stupnu a samozrejme nevytacet a nejezdit kratke trasy...u yariae 2014 jsem toto delal a razeni jde uplne hladce a prijde mi zivejsi...u faceliftovanyho jsem toto nedelal a radit jde znatelne hur. Tot me zkusenosti.
Super dobře vědět s tím řazením. Takže teď sem najel první kilo a další cesty Teda jedu UH Ostrava a zpět a pak UH Jindřichův Hradec a zpět tedy pokud sem to dobře pobral tak by to mělo byt ideální město, mimo. Město a dálnice s tím že cesty budou večer a o svátcích takže můžu jet střídavě a co nejčastěji řadit. Kdybych se spletl v mých dedukcich tak mě prosím ještě opravte
Desatero zajíždění (našel jsem a ztotožňuji se s tím):
-Nenechávejte běžet studený motor déle než tři minuty na volnoběh, ale ohřejte jej na provozní teplotu klidnou jízdou!
-Během prvních 1000 km nevytáčejte benzinový motor nad 3500 ot./min, diesel na více než 2500 ot./min!
-S nízkými otáčkami to nepřehánějte a udržujte motor ve středním pásmu. Podtáčení mu škodí nejen v záběhu, ale i po zajetí.
-Po ujetí cca 1000 km vyměňte olej včetně filtru!
-Při nájezdu od 1000 do 2000 km postupně a v kratších intervalech zvyšujte otáčky a zatížení!
-Nejezděte ustálenou rychlostí, ale tempo střídejte, aby se komponenty zaběhly v nejrůznějších rychlostech a při různém teplotním zatížení!
-V průběhu zajíždění brzděte a akcelerujte plynule, vyvarujte se razantních změn!
-V případě přeplňovaného agregátu nechte motor po větší zátěži před zhasnutím pár vteřin vydýchat na volnoběh! To platí i po zajetí.
-Prvních 2000 km netahejte za autem přívěs!
-Po zajetí, tedy cca od 2000 km, využívejte celý rozsah provozních otáček. Nebojte se motor občas pořádně prohnat, aby se stačil průběžně vypalovat od usazenin.
Co se týká benzínu tak stačí Natural95 - a ten určitě s aditivy - nebo ty aditiva dolévat (doporučuji VIF) - určitě levnější a díky "kvalitě" některých aditivovaných benzínů i účinnější.
A nějaké další info:
http://www.petrol.cz/petrol-awards/petr ... -6499.aspx
https://www.oleje.cz/forum/aditivum-vif ... t2407.html
-Nenechávejte běžet studený motor déle než tři minuty na volnoběh, ale ohřejte jej na provozní teplotu klidnou jízdou!
-Během prvních 1000 km nevytáčejte benzinový motor nad 3500 ot./min, diesel na více než 2500 ot./min!
-S nízkými otáčkami to nepřehánějte a udržujte motor ve středním pásmu. Podtáčení mu škodí nejen v záběhu, ale i po zajetí.
-Po ujetí cca 1000 km vyměňte olej včetně filtru!
-Při nájezdu od 1000 do 2000 km postupně a v kratších intervalech zvyšujte otáčky a zatížení!
-Nejezděte ustálenou rychlostí, ale tempo střídejte, aby se komponenty zaběhly v nejrůznějších rychlostech a při různém teplotním zatížení!
-V průběhu zajíždění brzděte a akcelerujte plynule, vyvarujte se razantních změn!
-V případě přeplňovaného agregátu nechte motor po větší zátěži před zhasnutím pár vteřin vydýchat na volnoběh! To platí i po zajetí.
-Prvních 2000 km netahejte za autem přívěs!
-Po zajetí, tedy cca od 2000 km, využívejte celý rozsah provozních otáček. Nebojte se motor občas pořádně prohnat, aby se stačil průběžně vypalovat od usazenin.
Co se týká benzínu tak stačí Natural95 - a ten určitě s aditivy - nebo ty aditiva dolévat (doporučuji VIF) - určitě levnější a díky "kvalitě" některých aditivovaných benzínů i účinnější.
A nějaké další info:
http://www.petrol.cz/petrol-awards/petr ... -6499.aspx
https://www.oleje.cz/forum/aditivum-vif ... t2407.html