velikot kol Avensis
velikot kol Avensis
mam Avensis T25 1,8 rok 2006 (asi dva dny
). Jsou tam letní gumy na 16". nevíte někdo, jestli jdou použít 15" disky z Octavie I? - mají stejnou rozteč 5×100

Re: velikot kol Avensis
Treba sa riadit co je napisane technickom preukaze.
/41.-rozmer pneumatiky + 42.-diskov/
/41.-rozmer pneumatiky + 42.-diskov/
Ok dík. Já ho ještě nemám, mam jen fakturu, TP mi pošlou, slo mi spíš o to, jestli s tím nemá někdo zkušenost, protože ty disky mají stejnou rozteč. Jasný, že pokud budou v TP zapsaný jen
16", tak tam nemůžu dát 15", ale mám staženej user manual k T25, a tam jsou uvedený i gumy 195/65/15.
16", tak tam nemůžu dát 15", ale mám staženej user manual k T25, a tam jsou uvedený i gumy 195/65/15.
- a1bert
- Manager Týmu
problem je ze dle TP musi sedet vse (velikost, sirka, ET) a to podle me u skodovackych kol nebude uplne stejne...
Re: velikost kol Avensis
Doporučuji napsat dotaz na email info@toyota.cz s uvedením VIN. Podle něj napíšou, jaké rozměry disků a pneu jsou pro daný typ a motorizaci homologované. Pokud některé z uvedených nejsou v ORV I., pak lze zažádat o oficiální vyjádření (za poplatek 600,- Kč), díky kterému je možné na registru dopsat alternativní rozměry. V případě, že při silniční kontrole budou na autě jiné rozměry než uvedené v ORV I., hrozí sankce, byť by pro daný typ a motorizaci byly možné různé rozměry. U disků z aut jiných výrobců bych si dal pozor na ET a středovou díru.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 

Díky. napíšu na info 

A co třeba čepičky ventilku ty mužu dát jiný ?
Nebo taky musej sedět?
Nebo taky musej sedět?
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Jojo, ty musí mít dvojitou homologaci, jinak sežerou pneumatiky i s ventilkyPlextor píše:A co třeba čepičky ventilku ty mužu dát jiný ?
Nebo taky musej sedět?

Ale vážně... pod odkazy v závorkách jsou TÜV certifikáty pro 15" disky na Toyotu Avensis T25 (8435) a pro Škodu Octavii I. generace (8380). Teoreticky by to skoro pasovalo, pokud se dokoupí centrovací kroužek z 57 mm na 54,1 mm. Kola budou také o 1 mm víc venku (jestli budou škrtat o podběhy je otázka). Tvar patky (J vs. JJ) snad nehraje roli. Škodovácké disky jsou také dělané na šrouby M14, kdežto Toyota disky mají matici M12.
Můj názor je ten, že bych do toho nešel, ale každý ať si na auto namontuje co chce. Jen se snažím upozornit na fakt, že pokud nebudou kola dle ORV I., pak může mít dotyčný problém s PČr, nebo s pojišťovnou, pokud by se něco nedejbože stalo, případně na STK (nebo také samozřejmě ne, ale na to bych nespoléhal).
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D