Ahoj, popsane chovani otacek pri zahrivani motoru mi prijde v poradku, chova se mi to stejne, tedy v lete, T22 a motor 3ZZ...
Pridam ale trochu vetsi rebus, ktery se mi po roce opet vratil s teplotami klesajicimi pod nulu, pokud auto stoji venku prez noc, tzn.
pouze kdyz je poradne vystydle.
Rano nastartuju normalne, studeny motor - otacky 1500. Ale po cca 5 minutach jizdy kdy se motor zacina ohrivat se misto snizovani volnobeznych otacek dostavuje opacny efekt, obcas zustavaji otacky vyset mezi 3-5k, coz je pri prerazovani docela pakarna. Pak zustava auto obcas jako pod plynem a otacky snizim pouze slapnutim na brzdu (kdyz je tam rychlost)... Po chvili to prestane a auto se pak chova zase cely den normalne, volnobeh cca 800.
Podotykam ze dle nazornych ukazek na youtube jsem jiz provedl nasledujici - dukladne s demontazi:
vycistil MAF
vycistil skrtici klapku
vycistil valecek regulace volnobehu (bypass klapky) - co je ovladan magneticky solenoidem
- je tak blbe umisten ze do nej steka smes oleje z breather trubky z vika ventilu, musel sem to nechavat dlouho odmocit - prostrikani sprejem bez demontaze nepomahalo...
vycistil PCV - ventil pretlaku skrine motoru
plynove lanko chodi jemne... to by zrejme drhlo i za studena a to se nedeje
kontrola podtlakovych trubek...
doplneni chladici kapaliny
vycisteni ventilu na vicku chladice
... tak to je asi vse...nejake napady?