Devatenáctka :)

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
GammaRay
Věčnej rejpal

Re: Devatenáctka :)

Příspěvek od GammaRay »

Dobrá práce! :wink:

Je to stejně nepoměr - jeden "tukanec" a takových starostí a práce, co? :?

(tohle si nikdy neuvědomí takoví ti vandalové, co ničí zastávky MHD, večer cestou z hospody povalují odpadkové koše atd. ... :( )
Carina E T19 2,0 liftback 1997
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

Chlapci moji.. Možná aj holky teda.
Na jaře jsem napotřetí konečně prošel technickou, pak jsem nechal v červnu holku konečně nalakovat, tak už zas vypadala k světu.
Od začátku roku carinka udělala neskutečné práce - cesta do Rakouska na hory, xxxkrát dovoz nářadí, beček, sekačky, benzínagregátu, chlaďáku, motorovek, kol a lidí do bikeparku, kterej buduju. Prostě nejzlatější auto.
No a tak se stalo, že jsem ji zas po dvou letech chtěl vzít na dovču surfovat a bikovat na Gardu do Itálie. Abysme se ve třech s třema kolama, surfovou výbavou a vším pro stanování vešli, tak jsem nechal za 5000 namontovat kouli. Sice jsem to po montérovi musel trošku dodělávat, ale jde to. ještě tam mám pár zalomenejch šroubů v zadním nárazníku, tak je odvrtám a dám nerezky.
Kámoš mi minulej pátek pučil vozejk a že teda pojedem. Trošku mi poslední dobou cukalo řízení, když jsem zatáčel. Řikal jsem si, jestli nebudou v háju kůláky, ale po kontrole v pohodě. pak kontrola těsnosti a hladiny v servu - taky dobrý. tak jsem zajek na vyvážení a už při sundání kol jsme na to přišli. LP guma kléber to má za sebou. Asi vevnitř praskl nějakej drát a zevnitř je v jednom místě ploška úplně dohladka. kolo jako takový nekope, ptž se to už stihlo i zasoustružit dokulata. Každopádně jet s tím 2000km mi přišlo jako risk. tak ještě v pátek odpo před odjezdem jsme tam hodili 4x 16palcový kola z Čeldy. Po naložení auta všema věcma jsem zjistil, že to vzadu drhne o lemy. Takže ještě jedna přezouvačka na zimní 14ky. Řikám si, tím by hladina mojí smůly mohla být vyčerpaná.
Takže šťastnej odjezd na dva roky vytouženou surfařsko-bikovou dovču na jekrásnější jezero snad celé Evropy.
Troška inspirace tady.
1.jpg
(234.61 KiB) Staženo 4149 x
2.jpg
(245.02 KiB) Staženo 4149 x
3.jpg
(237.85 KiB) Staženo 4149 x
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

No a pak teda na koncu týdna zamáčknu slzu a jede se domů. Už trošku polehku. Aj tak s tou spoustou všeho, vozejk odhadem tak půl tuny, zimní gumy, ale auto jelo tak za 7,5 litru a to jsem furt valil 125kmh podle navigace.
No a to si to tak jedu z itálie večer, dojedu s dvouma minizastávkama až před odbočku na St. Pollten. Pak jede kámoš do Mikulova. tam zas to chu už od od dvou ráno dojet domů. Docela odpočinutej si projedu okolo Mušova a najedu na dálnicu před Brnem. Jel jsem napohodu tachometrovejch 120, v mojem směru úplně prázdno. Proti mě pár aut. Středový svodidla hodně málo zarostlý keřema, takže kamarádsky abych neoslňoval jedu na potkávačky v pravotočivé zatáčce. Pak to přišlo. Škoda, že nemám kameru, ten pohled by aj teď stál za to. tak šest kousků vzrostlejch štětináčů tam pobíhá ve dvou pruzích aj v odstavným.
Možná proto jsem reflexem něměl potřebu nějak zkoušet kličkovat. Jenom zašlápnout a čekat, co se stane. Black diamond ještě dva dny před cestou detailně vyčištěný fungovaly, ale stejně to nepomohlo. nevím kolik jsem jich trefil. Jistý je, že jeden úplně čelně odletěl ode mě a skončil na dělicí čáře mezi pruhama a zmítal se tam ve smrtelnejch křečích a plazil se po zemi. Auto s vozíkem skončilo na čáře mezi odstavným a pomalým pruhem a pod PP zástěrkou další tuhej kaňour. Zbytek utek. Nejdřív jsem měl tak půl minutu strach vylýzt, ptž okolo frčely další auta za mnou. Já neviděl před sebe, ptž z předních světěl nezbylo nic. Taky kdyby se ten na silnici vzchopil a šel mi tu pecku vrátit a bůhví kolik kámošů čeká okolo.. Pak běžím do kufru vyhrabat pod báglama trojúhelník a běžím za auto, pod pažou trojůhelník, snažím si zapnout vlající vestu a ještě mávám světlem na blížící se auta ve snaze je zpomalit. Někdo zpomaluje, ale většina na to sere úplně. Pak běžím těch 100 mětrů zpátky podívat se na čumák auta. Kámoše z auta jsem vyhnal ve vestách do pole. Jak lidi jezdili okolo po střepech z mojich světel a mlhovek, tak všude lítaly střepy. Na dělící čáře tak 5 metrů před autem furt bojuje kanec se zubatou. Stojím na kraju cesty před autem a někdo v plnejch trefuje položivýho kaňoura a odhazuje ho až do odstavnýho pruhu vedle mě. Z jeho auta odletí odhadem čtvrtka nárazníku, podběh atd. Auto jen přibrzdilo pá set metrů od nás, zkontrolovali auto a odjeli pryč. nevím, jestli se lekli, jestli třeba nepřejeli člověka..
Pak teda policajti a konečně jsem si připadal bezpečněj, když svítili majákama. Pak hned hasiči. Policajti vpohodě, já volal hned po třetí ráno otca, ať pro nás vyjede s RAVkou s koulí, aby odtáh vozejk. Má to tam cca100km. Ještě po cestě bloudil, takže o půl paté byl na místě. Auto před tím, než mi hasič odpojil baterku, tak naskočilo. Jen teda bez chladicí směsi. takže jsme to všecko posunuli úplně na kraj, vytáhli zpod auta kanca. Pak dojel myslivec, napsal tam, že škoda na zvěři 10 000 hodil je do auta a odjel. Moc nepochopil můj vtípek, že nemusí řešit jestli se šípkovou omáčkou nebo se zelím. Že každýho udělá nějak. Nejpohodovější byli hasiči. Řikám jim, že bysme mohli jednoho schovat. Oni na to: "tady přece žádný prase není, všecky utekly"
Nejhorší byla situace s odtahovkou. Zaprvé jsem věděl, že mi dva dny před dovčou došla upomínka, že nemám zaplacený povinný ručení, co se datuje od 1.7. Taky zelenou kartu jsem měl u sebe jen do 31.6. Ale policajtům jsem to vysvětlil, tak napsali, že povinný je s platností od 1.7. Pak volám na 1224, ti mě přepojili na kooperativu a ta že volá brněnskou odtahovku. že tam za chvilku budou. Po 3/4 hodině jim volám znova a chlap z kooperativy že obratem zavolá zpátky. zas půl hodiny a nic. tak jsem volal rovnou do odtahovky. že už jedou. Další 3/4 hodiny nic. Přijeli o půl šesté. že mám 50km odtahu grátis z povinnýho ručení. takže budím ségru, co bydlí nad Brnem a táhneme to do Bílovic. Tam jsme přehodili zbytek věcí do RAVky a v sedm jsme byli doma.
Vypadá to, že to carina asi rozdýchá. Verdikt je takovej, že oba blatníky, kapota, nárazník, výztuhy pod něj, světla, blinkry, mlhovky, denní svícení, mřížka, asi všecky tři chladiče (olej, klima, voda), obě sahary, víčka pojistkovek, a ty brejle karoserie. Takže hledám carinu s dobrým čumákem a dojedu si pro něj s flexou.
Pár ilustračních fotek tady
k1.jpg
(248.47 KiB) Staženo 4145 x
k2.jpg
(203.06 KiB) Staženo 4145 x
k3.jpg
(204.62 KiB) Staženo 4145 x
Naposledy upravil(a) Stan dne pon 03.10.2016, 13:36, celkem upraveno 1 x.
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

Nedá mi to, abych dnes carinku nepochválil. Mezi Karvinou a Těšínem jsem dneska předjel nějakou moderní Toyotu, zřejmě Auris nebo Corollu, takovou rychlostí, že ani nemůžu říct, co to byl za model... :lol: Má takové světla vzadu, že se mi to z větší dálky plete s Hnujdajem. Možná i Avensis?
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

carina tu stále stojí pokud bys jeste neco chtel :)
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

Idaho píše:carina tu stále stojí pokud bys jeste neco chtel :)
Bohužel jsem sháněl ty samý díly, co loni - kapotu, blatníky, světla.. takže jsem si dovezl celou v kupě na ND.
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

Tak jsem se těsně před vánocema konečně pohnul z místa. Brzdí mě nedostatek času a víkendový pobyty na horách.
Ale přece jen už něco je - z dovezenýho vraku jsem odvrtal brejle kastle a ty šly nabodovat místo mojich zdeformovaných. Alkyton penetrátor + sprej. Samozřejmě u toho už proběhlo čištění celýho motorovýho prostoru, natírání všeho rezavýho a výměna všech šroubků za nerezový. Taky oprava izolací na všech drátech v motoru atd. Snad se mi povedlo zalepit díru v olejovým chladiči, kterou má za následek bouračka.
Chladiče z koupenýho vraku byly už nic moc, tak jsem objednal novej vodní od nissens a klimovej vypadal docela slušně na vrakáču v Hradešíně. Takže dneska budou chladiče doma. Všechny ty rezavý blbinky z čumáku šly opískovat a natíral jsem je doma v obýváku, ptž v garáži už mrzne. Přes víkend dám motor a čumák dokupy a bude chybět už jen nalakovat kapotu, blatníky a nárazník. Mřížku chladiča asi sříknu sám :-)
Jedna malá ilustrační fotečka:
cum opr.jpg
(251.54 KiB) Staženo 3383 x
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

Neporadí mi někdo, kde sehnat silentblok - spodní uložení vodního chladiče?
Myslím tuhle pičovinu:
http://www.japan-parts.eu/toyota/eu/199 ... 4020#16535

V mojich dvou autech je to totálně na sračku a v toyotě nový 1100 za kus!! Prosím help dobří lidé!!
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To se mi k chladiči přilepilo a pak při výměně urvalo. Tak jsem použil kus zahradní hadice a vymezovací podložku vystřiženou z hliníku. A je to eňo ňůňo, lepší než originál 8)
Jinak jako ND to určitě prakticky neexistuje.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

No já to vidím nemlich stejně - než to někde seženu nebo odliju z gumy nebo siklikonu, tak dneska budu na sebe skládat různý hadice. Ono totiž ten čep na spodku chladiča má tak 10mm a díra v čumáku auta je tak 35mm. Ještrě sem si říkal nějakej gumovej špunt na demižony nebo tak něco.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Stan píše:No já to vidím nemlich stejně...
Konečně někdo, kdo hovoří mým jazykem 8)
Tohle opravdu nemá smysl hrotit. Jeden ze standardních typů hadic má průměr přesně na ten trn v chladiči a zároveň na tu díru v nosníku. Aspoň u Corolly. A tu podložku jsem tam dal jen proto, aby se vymezila správná výška.
Někdo to mám nafocené, pokusím se Ti to sem dát.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Čtyřiadvacítka

Příspěvek od Stan »

Chlapi, tak minulej čtvrtek jsem konečně dolil olej a vodu, namontoval všechna 3 chladiče, obě sahary atd a pokusil se nastartovat. Nejdřív ani ťuk. Myslel jsem, že je to vybitou baterkou. Ale ani po celodenním nabíjení nic, ani silnější baterka z čeldy nic. Pak jsem to trápil asi 10 minut a ve finále držel klíček v kuse otočenej asi půl minuty, dokud nenaskočila. Pak hrozný utrpení s nohou na plynu aby nezdechla.
Podotýkám, že auto stálo 2 měsíce, bez cladiče vody i oleje, s otevřenýma trubkama a z toho měsíc v mrazu.
Když už se motor točí a zahřeje se, není problém a jede jako nic. I za studena startuje na drc. Naskočí okamžitě, ale dusí se na cca 500 otáčkách. Jakmile je motor ohřátej je vše bez problémů. Takže chápu správně, že se nárazem o kance zničilo nějaký čidlo, co zvyšuje otáčky při velmi studeným volnoběhu? Který čidlo to může být? Motor 4A-FE, ne-leanburn 1.6. Poraďte prosím.
Příští týden jdou konečně kapota, blatníky a nárazník na lak a carinka by zas konečně měla jezdit. Ale musím vyřešit ty studený starty.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

čidlo teploty vody bych zkouknul.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

Libore doufal jsem, že si toho všimneš. Myslel jsem na to čidlo. Je v místech, kde ho mohlo při bouračce něco trefit - kus chladiče, trubka, sahara atd.. Když ho vymontuju, místo něj vrazím špunt, je možný ho nějak prověřit? Jestli funguje nebo ne? Např strčit ho do vody a měřit odpor? Jde to? Než za pár stovek objednám nový, ať je jisto.
Odpovědět

Zpět na „Carina“