Půjčení auta v zahraničí

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
Uživatelský avatar
piktor
Řidič
Příspěvky: 217
Registrován: sob 05.10.2013, 20:59
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Půjčení auta v zahraničí

Příspěvek od piktor »

Máte někdo zkušenosti s půjčením auta v zahraničí? Konkrétně mě zajímá Francie, ale nemyslím, že je to až tak podstatné. Jde o to, že když se dívám na Hertz, Avis, Budget... tak rezervuju auto přímo v půjčovně. Ale když zkusím nějaký agregátor, např. Rentalcars.com, Autoeurope.com apod., tak mají v některých případech ceny celkem podstatně nižší. Nemám k tomu ale takovou důvěru, zvlášť když se platí kartou dopředu. Jaké jsou vaše zkušenosti? Je to bezpečné objednávat na agregátoru? Předem díky za odpovědi.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
Kocúr
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2535
Registrován: sob 14.02.2015, 10:35

Re: Půjčení auta v zahraničí

Příspěvek od Kocúr »

Podla mňa to vrámci firmy funguje vo všetkých normálnych krajinách rovnako. Ja som si požičiaval na Slovensku v Avis golfa. Na webe som zistil či majú takého golfa akého som chcel (1,2TSi DSG), rezervoval som ho cca týždeň dopredu na víkend - to znamenalo od 9:00 v piatok do 9:00 v pondelok. V piatok ráno som prišiel na pobočku, vypísali sme lajstrá so zamestnancom Avisu, platil som kartou 65 eur za požičanie plus mi zmrazili 500Eur na prípadné škody či čo, vyfasoval som kľúče a odchod. Auto malo plnú nádrž, takto ho trebalo v pondelok vrátiť. Trošku som meškal ale nikto si z toho nič nerobil.
Z inej požičovne som auto nikdy nemal.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Uživatelský avatar
piktor
Řidič
Příspěvky: 217
Registrován: sob 05.10.2013, 20:59
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Půjčení auta v zahraničí

Příspěvek od piktor »

Kocúr: Díky za odpověď.

Takže já přidám svoje zkušenosti. Rezervoval jsem auto přes web AVISu na letišti CDG v Paříži. Objednával jsem Ford Focus (třída C) na šest dní za cca 300 EUR. Dostali jsme Renault Captur 1.6 dCi :-) Nevím, jestli je to srovnatelné s Focusem, ale velikostně nám to stačilo. Auto bylo úplně nové (najeto jen 1000 km) a snad v plné výbavě (včetně navigace, kterou jsme nechtěli a nepřipláceli jsme si za ni, ale byla tam).

Za auto jsem zaplatil předem na webu platební kartou. Na pobočce pak zablokovali 500 EUR jako rezervu za případné poškození auta (nepřiplácel jsem za pojištění škod) a pak cca 50 EUR za nádrž - kdybychom nevrátili auto s plnou. V tomto ohledu spokojenost.

Co se týká agregátoru cen, nakonec jsem toho nevyužil (cena přímo na AVISu byla v podstatě stejná). Nechtěl jsem pronajímat auto u nějakých pro mě noname půjčoven typu Firefly, neměly dobrá hodnocení a nepůsobilo to na mě dobře. Co jsem ale četl, tak zrovna agregátor Rentalcars je zřejmě důvěryhodný server, takže příště bych se toho nebál. Jediné, s čím by byl asi problém, je platební karta, resp. třeba u Budgetu psali, že akceptují jen kreditní kartu, takže na to pozor.

Pokud by měl někdo dotaz, na který jsem schopen odpovědět, rád poradím. Jinak dovolená půjčeným autem je skvělá (Normandie, Bretaň, Le Mans, Paříž...) a můžu jedině doporučit!
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
Uživatelský avatar
Luke_Luke
Věčnej rejpal
Příspěvky: 3969
Registrován: stř 15.10.2008, 16:54
Bydliště: Ostrava pi*o!!!

Re: Půjčení auta v zahraničí

Příspěvek od Luke_Luke »

Ahoj, ctu to sice az ted, coz je pro tebe pozde, ale napisu svoji zkusenost.

Auto jsem si pujcoval ve spouste zemi evropy, napriklad Mallorca, Spanelsko, Portuglasko, Tenerife, Gran Canaria a nekolik dalsich a nikdy jsem nemel nejaky vetsi problem.
Vzdy jedu pres agregatory a vzdy se snazim najit nejlepe lokalni pujcovnu a snazim se vyhnout velkym molochum. Abych to upresnil, nedriv hledam lokalni pujcovny a pokud to nevyjde, jdu pres agregator.

Uz se mi stalo, ze jsem objednal auto od agregatoru, ten to poptal u jine pujcovny od Budgetu a na letisti mi to vydal Avis :-)))
Rozdil v cene ja pak pomerne znacny, ale zalezi na kazdem, nekdo ma radsi to hned naklikat a platit za auto 50€ za den, nekdo radsi nejakou tu hodku pohleda a ma pak auto na den za 20-25€ s komplet pojistenim :-)

S blokaci na kreditce je to slozite, nektere staty chteji za male auta 500-600€, nektere 1200-1500€, ty vyssi castky chteji vetsinou, kdyz pojisteni nemas primo od nich.
Narazil jsem i na situaci, kdyz jsem mel pojisteno i havarijne a stejne chteli blokaci okolo 1000€ a kdyz jsem se ptal k cemu, tak rekli, ze z moji castky se zaplati oprava a ze na mne je pak, abych to vymahal od pojistovny. Vlk se nazral a koza zustala cela :-)

Na co bych upozornil, vzdycky ber auto s palivovou politikou od plne do plne, nikdy ne od plne do prazdne, musis si to hodne hlidat, abys na tom neprodelal a spousta spolecnosti si uctuje 25-30€ za dotankovani auto, za litr paliva uctuje castku, ktera je o dost vyssi nez u nejblizsi cerpacky, atd - proste od plne do plne :)

Slysel jsem nazor, ze kreditku chteji proto, ze evropska debitka se lisi od te americke, teoreticky by mela byt pruchozi i evropska debitka s dostatecnym limitem a dostatecnou castkou na uctu, pry to nemaji jak poznat. Amici maji nektere debitky neembosovane. Toto jsem ale nikdy neoveril.

Jinak dovolenou bez auta a bez prozkoumavani cizi zeme na vlastni pest si ani nedovedu predstavit, pri slove delegat mam husi kuzi a organizovany poznavaji zajezd ve mne vyvolava pocit beznadeje :biggrin: :biggrin: :biggrin:
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Uživatelský avatar
piktor
Řidič
Příspěvky: 217
Registrován: sob 05.10.2013, 20:59
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Půjčení auta v zahraničí

Příspěvek od piktor »

Díky za příspěvek.

Co se ceny za pronájem týká, byla jen o trošku vyšší než u jiných levných půjčoven, proto jsem zvolil AVIS a určitou jistotu, že nedostanem špinavý, starý nebo rozbitý auto. Jak jsem psal, auto bylo úplně nový, takže za mě naprostá spokojenost. Jediný problém byl v tom, že jsme se na poslední chvíli rozhodli si půjčení prodloužit o dva dny, jenže na webu po nás chtěli jen za ty další dva dny 450 EUR. Zkoušel jsem dopředu obtelefonovávat jak českou tak francouzskou pobočku, ptal jsem se i přímo na přepážce na letišti ale bez úspěchu. Přitom když jsem ty samostatné dny zadal na webu zvlášť, tak chtěli přijatelných 150 EUR, ale to bychom museli jedno auto napřed vrátit a další si zase půjčit. Podivná cenová politika.

Ohledně té nádrže, těch 50 EUR, co chtěli za dotankování, mně přišlo rozumné (o moc levněji bych ve Francii plnou nádrž nedostal). Co mně však vadilo bylo, že bych musel dojet na letiště se skoro prázdnou nádrží a to vzhledem k Pařížskému provozu neshledávám příliš rozumné :) Prostě jsem asi 20 km před letištěm natankoval plnou a bylo vyřešeno.

S tou dovolenou a autem naprosto souhlasím, taky neumím ležet na jednom místě. Původně jsme chtěli dolů k Nice vlastním autem (což se vzhledem k událostem minulého týdne ukázalo jako ne zrovna dobrá destinace), ale nechtěli jsme strávit půlku dovolené jen přesunem z bodu A do bodu B, nehledě na to, že jet v kuse 1000 km není zrovna moje hobby. 200 - 300 km denně se zastávkami na zajímavých místech je tak akorát a podle mě naprosto ideální.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“