Avensis T25 - cvrlikani z motoru pri pridani plynu

vše ohledně modelové řady Avensis
coolis
Člen Týmu

Avensis T25 - cvrlikani z motoru pri pridani plynu

Příspěvek od coolis »

Toyota avensis T25,rok 2005,po vymene vstriku (vsechny 4 ks repas) pred mesicem.Auto nyni zvladlo Recko,4000 km a po navratu pri studenem motoru pri razeni a pridani plynu hladite cvrlikani z motoru,po zahrati zvuk ustane,auto jede jak z praku.co to muze byt?
vfisch2202
Člen Týmu

Re: Avensis T25 - cvrlikani z motoru pri pridani plynu

Příspěvek od vfisch2202 »

Nazdar Toyoťáci !
Ja mám asi taký istý zvuk "cvrlikání" pri každom prudkom pridaní plynu na mojej T27 po FL (2013) 2,0 D4D. Je jedno či je studený alebo teplý motor. Skôr mu asi pritlačím podlahu keď je motor teplý. Trvá to asi 2 až 3 sekundy. Čo to môže byť ?

Vilo

PS: "jede jak z praku " ale chcelo by to ešte takých 20kW viac :D :(
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

To pocut vstrekovace. Ak to zacalo robit kratky cas po repase, obratil by som sa na servis.

PS: ak chcete 15-20hp navyse, viem to zariadit ;)
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

->coolis: Způsobem, jaký popisuješ se choval můj předchozí Avensis, když jsem v cca 10 tis. km sám vyměnil olej a nalil jsem tam tehdy Total Ineo ECS 5W-30. Ten olej je ACEA C2 a nalil jsem jej tam na radu jednoho "odborníka" i přes to, že motor neměl DPF (jó, to byly doby). Následně jsem šel koukat do technického listu toho oleje. Viskozity toho oleje byly opravdu velmi nízké, a tak šel ven a byl tehdy nahrazen olejem s SAE 5W-40. Problém zmizel a i když jsem později občas použil oleje 5W-30, snažil jsem se vždy o něco s vyššími viskozitami. Nikdy později se to již neopakovalo. Asi před týdnem dorazil známý také z dovolené kdesi na jihu, také najel několik tis. km naložený až po střechu a stěžoval si, že motor je hlučný, vibrace a rovněž ono cvrdlikání než se to zahřálo. Kouknul jsem do motoru na olej. Méně než polovina. Nechápu, že kontrolka nic nesignalizovala. Měl jsem doma pouze 2 l oleje, který se mi neosvědčil a stejně jsem jej chtěl někomu dát. Nalil jsem to tam a pořád scházel kus po horní rysku. Ale motoru to neskutečně prospělo. Sice předpokládám, že jsi tak základní věc již zkontroloval, ale při té zátěži v horku člověk musí počítat s tím, že motor si nějaký ten olej vezme, co mám zkušenost, tak i litr i když jinak mu stačí třeba 0,5 l/10000 km. A příště prosím Tě napiš, co máš za motor, kolik najeto atd... Jinak je to věštění ze skleněné koule.... Jo, a ještě malou poznámku, oba motory, které jsem měl byly (jsou) hlučnější po nastartování, když tam nebyl olej po horní rysku měřáku.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
lukas8738
Řidič

Příspěvek od lukas8738 »

zajimave s tym zratim oleju. Idem akurat menit olej, jazdi sa hocico, kratke, dlhe trasy. Komplet nalozeny aj 19hodin vkuse bezal motor.. ale olej mi nezerie vobec. Jak ho pri vymene nalejem po hornu rizku, tak ho pri vypustani cely vylejem.
A to cvrlikanie.. hmm.. nwm ci je to to stejne. Ked pritlacim hore do kopca a mam nizke otacky (1600cca) tak zacvrlika a pri 1800 sa to strati. Ine cvrlikanie je to co akoby zo vstrekov :roll:
ave t25, 2,2d4d-110kw '06
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Do urcitej miery je to normalny zvukovy prejav commonrailu. Pokial maju vstreky uz nieco za sebou, za studena sa ich zvuk zacina zhorsovat. Taky zvuk ako ked hrkaju o seba sklenene gulicky.
Na D4D aj DCAT som sa ale stretol v nizkych otackach pod vysokou zatazou, s tichym az skripavym zvukom. Neviem nakolko to povazovat za normalne po xyz tisic km, no pokial to vstreky nerobili a zacali kratko po repase, moze to indikovat nejaky problem. S olejom to nema nic.
Skus za studena alebo aj za tepla otvorit stupel na olej, ci odtial nevyfukuje vela oleja, pripane ci nebudes pocut nejake sycave zvuky.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

->lukas8738: Nechci Ti kazit náladu, ale pokud Ti vůbec neubývá motor. olej, může to být způsobeno tím, že je nařeďován a tím pádem i degradován naftou. Já bych alespoň zkrátil interval výměny oleje. Ale snad k tomu něco napíše MatGO, který těmto věcem bude rozumět určitě více naž já. Praxi ničím nenahradíš... 8)
max_
Člen Týmu

Příspěvek od max_ »

vfisch2202 píše:Nazdar Toyoťáci !
Ja mám asi taký istý zvuk "cvrlikání" pri každom prudkom pridaní plynu na mojej T27 po FL (2013) 2,0 D4D. Je jedno či je studený alebo teplý motor. Skôr mu asi pritlačím podlahu keď je motor teplý. Trvá to asi 2 až 3 sekundy. Čo to môže byť ?

Vilo

PS: "jede jak z praku " ale chcelo by to ešte takých 20kW viac :D :(
Čauko,
ja mám presne ten istý model aj rok a táto vec sa mi prejavila cca pri 20tkm. Také cvrlikalie pri záťaži, medzi 2 a 3 tisíc otáčkami. Bol som s tým v autogrande, servisáka som previezol asi 100m a hneď povedal, že ok môžeme ísť naspäť. Vraj to robí nejaký rozvodový remeň, ktorý keď vymenili za iný v rámci záruky(s drážkami) tak to robiť prestalo a doteraz (67 tkm) je to ok.
lukas8738
Řidič

Příspěvek od lukas8738 »

->RIP .. hmm, zajimave. Len cisto hypoteticky, keby sa mi nafta alebo hocaka ina kvapalina primiesavala do oleja, neurobilo by to pohyb hladiny oleja? Pride mi to masaker magia, kebyze tolko presne co mi ma zozrat oleja, ta si doleje nafty. Plus, rozdielna hustota nafty a oleja.. pri vypustani by asi bolo vidno nejake skvrny, ci? Nwm, teoretizujem tvoju domienku. A pouzivam 10w40 a menim zkazdych 10tis aj komplet s filtrami. Skratit interval vymeny? really?
ave t25, 2,2d4d-110kw '06
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Myslim, ze nemas co riesit, je to vporiadku. DPF nemas, tak nemas moc ani co kam tlakovat cez vyfuk. Keby si mal podfuknuty vstrek, uz davno by si si vsimol, ze nieco nie je vporiadku. 10tkm je na vymenu fajn.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

->lukas8738: ...těm, co se dostává nafta do oleje většinou ten olej přibývá a to už je docela průser. A na konzistenci toho oleje to nepoznáš, dojde k dokonalému promísení, olej se karbonem normálně zahušťuje, takže také žádný zásadní rozdíl, ale lze to poznat po čichu. Teoreticky situace, že by to baštilo olej a současně se ten rozdíl "dorovnával" naftou samozřejmě možný je. Každý motor nějaký ten olej spotřebuje a současně se do něj dostává část paliva. Benzín, ten se odpaří, s naftou je to horší. Ale pokud používáš oleje 10W-40 a měníš každých 10 tis. km, tak to je skutečně v pohodě. Karbon a nafta v oleji jsou dva hlavní důvody, proč zkrátit interval výměny motor. oleje. Dělám to také tak a všem to doporučuji, protože motůrek se potom odmění tím, že bude déle sloužit. Ono ty teorie o možnosti prodloužení intervalu výměn oleje pokud jezdím dlouhé trasy v některých případech prostě nefungují - záleží na tom, zda motor nemá nějaký problém - třeba tu naftu v oleji, kdy je olej dokonce rychleji degradován, než těmi častými starty. A rozbory vyjetého oleje lze celkem spolehlivě usuzovat na problémy motoru, tam se třeba ta nafta samozřejmě pozná.
coolis
Člen Týmu

Příspěvek od coolis »

Nekde v servisu mi rekli,ze to muze byt napinaci kladka....takze pry udelat rozvody.mel jsem za to ze retez je bezudrzbovy.
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Asi tm mysleli kladku na drazkovy remen. Retazove rozvody su uplne o inom. "Cvrlikanie" je kazdopadne siroky pojem a kazdy si ho vysvetluje inak.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
coolis
Člen Týmu

Příspěvek od coolis »

Repasovane vstrikovace jsou zkontrolovane,jsou ok.kolik to muze stat?
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Remen 15-25 a kladka 30-50eur? Neviem, tipujem. Kladiek tam moze byt viac.
Zavisi ten zvuk od zataze motora alebo len od otacok? Ak od zataze motora, remen ani kladka to nebude.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Odpovědět

Zpět na „Avensis“