kontrolka nedostatku paliva se nerozsvítí

nová modelová řada - nástupce Corolly
tata22
Člen Týmu

Re: kontrolka nedostatku paliva se nerozsvítí

Příspěvek od tata22 »

Tak jsem trochu vydržel a kontrolka se rozsvítila když mi palubní počítač hlásil dojezd 45 km. Jel jsem pak k pumpě a natankoval cca 41 litrů a to jsem to tam tlačil jak to šlo :D Takže rezerva na dojezd je asi značná a mají to nastaveno tedy s opravdu velikou rezervou (pokud je tedy objem nádrže 50 l). Přiznám se, že se mně to u jiných aut nestávalo, u škodovek, renaultů to tak nějak víceméně sedělo. Ale taky nemám nervy na to, když se to rozsvítí zkoušet dál kolik ještě ujedu. Tak to beru jak to je, díky za rady a info...
svatas
Člen Týmu

Příspěvek od svatas »

Mám takovou drobnou fintu - podívejte se do manuálu a tam u kontrolky pro nízkou hladinu paliva najdete zajímavou informaci : Pokud se kontrolka rozsvítí, je v nádrži přiblližně 6.8 L paliva. Čerpám z návodu mé Toyoty Auris TS Hybrid. Třeba se to může drobně lišit u jiných modelů - zkontrolujte. Z toho se dá usoudit, že na svítící kontrolku byste měli ujet při normální jízdě více než 100 kilometrů (já jsem na úrovni 5,4 l na 100)
Hrdý majitel vozu Toyota Auris Touring Sports Hybrid, model 2013
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Tak ono zas vyjazdiť do takmer prázdnej, kedy povedzme pribrzdíš a hladina sa ti rozšpliecha a čerpadlo paliva môže(?) nasať vzduch - to asi nieje bohviečo. Pre zicher keď sa rozsvieti kontrolka radšej mašírujem svinským krokom rovno na pumpu.
Nevravím, stane sa, ale pravidelne takto riskovať, to radšej nie.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
xvasek
Navigátor

Příspěvek od xvasek »

Aha, v Aurisu je u paliva analogový budík. Ve Versu je digitální stupnice, kontrolka se rozsvítí, když hlásí dojezd cca 20km. Pak jde bezpečně pokročit nulu, pořád svítí poslední dílek digitální stupnice na displayi. Ten zhasne po dalších asi 30km (pod nulou), tzn. 50km po rozsvícení kontrolky. Potom jsem ujel ještě dalších 50km, víc jsem to nezkoušel, ale už je to takové psychologicky divné - na stupnici nic, kontrolka svítí, dojez hlásí jenom ---. Jakmile zhasne poslední dílek, hledám pumpu.
Odpovědět

Zpět na „Auris“