Ahoj, objevil se mi problem s motorem po nastartovani.
Deje se to jen tehdy, kdyz auto predtim delsi dobu stoji (typicky pres noc). Pri startovani to potom delsi dobu toci, okamzite se rozsviti kontrolka motoru a je to bez turba. Vetsinou tak po 10-20km zacnu citit, ze pri pridani to zacina pocukavat, jakoby turbo melo snahu jet. Potom uz staci jenom vypnout a zapnout motor a Toy jede jak ma. Pokud stojim v ramci dne, tak uz se problem pri startovani neopakuje a kontrolka motoru posleze zhasne. Na diagnostice mi nacetli chyby p0627, p1266, p1251. Bo nebyli nejak extra kovani v japoncich, tak mi k tomu moc nerekli, krome toho, ze se na to podivaji:-). Pro zacatek doporucili vymenit palivovy filtr, coz jsem ucinil, ale bez nejakeho viditelneho vysledku.
Jeste jeden postreh bych k tomu mel. Poprve jsem uvedenou situaci pozoroval, kdyz jsem nechal auto stat se skoro prazdnou nadrzi (svitila rezerva). Pokud byla nadrz alespon z 1/4 plna, zadny problem nebyl. Nicmene se to behem cca 1,5mesice zhorsilo natolik, ze ted stav paliva v nadrzi nema vliv na to, jestli to rano pojede nebo ne. Proste po delsi dobe stani to ma problem vzdy.
Diky za rady na co se zamerit a s cim zacit. Pripadne pokud byste vedeli o nekom schopnem v okoli Zlina, Kromerize, Val. Mezirici, rad tam zajedu, aby to dal dohromady. Diky
Avensis Verso 2005 D4-D 2.0 - nejede turbo po startu motoru
Re: Avensis Verso 2005 D4-D 2.0 - nejede turbo po startu mot
Asi neřeknu nic nového, než co se tu již řešilo, ale podíval bych se na EGR ventil, akumulátor a dále na hadičky jak paliva, tak i podtlakového ovládání turba. Kromě prasklin může být též problém s těsností na koncích, když není hadička dostatečně pevně sepnutá sponou.
Pak už je tu bohužel také možnost vady SCV ventilu na čerpadle nebo vstřikovačů. :-/
Pak už je tu bohužel také možnost vady SCV ventilu na čerpadle nebo vstřikovačů. :-/
Avensis T25 2.0 D4D (1CD-FTV)
Diky za info, SCV jsem menil cca pred rokem. Ty hadicky jeste zkontroluji.
Me spis zarazi, proc je to vzdycky po ranu? Me prijde jak kdyby mi nejak padala nafta. Nevite nekdo, jetli ma tahle toy podavaci cerpadlo v nadrzi? Nemuze treba tohle tlakovat malo nafty?
Me spis zarazi, proc je to vzdycky po ranu? Me prijde jak kdyby mi nejak padala nafta. Nevite nekdo, jetli ma tahle toy podavaci cerpadlo v nadrzi? Nemuze treba tohle tlakovat malo nafty?
Právě u vznětových motorů podávací čerpadlo není a palivové si cucá naftu přímo z nádrže. Proto jsem mluvil o hadičkách, protože tudy to může za studena přisávat vzduch. 
Avensis T25 2.0 D4D (1CD-FTV)
Nakonec se problem vyresil nejak sam. Po vymene palivove filtru jsem nalil do nadrze jeste nejaky cistic vstriku a palivove soustavy a po vyjeti nadrze problem zacal postupne ustavat, az nyni jezdim 14 dni bez problemu... Tak doufam, ze to vydrzi a uz to bude jezdit vesele dal
Kazdopadne diky za odpovedi.
Kazdopadne diky za odpovedi.