Nové brzdy

nová modelová řada - nástupce Corolly
aczasa
Věčnej rejpal

Re: Nové brzdy

Příspěvek od aczasa »

Takhle... Ono s novym autem se tomu da castecne i predchazet (coz opet toyota servisy nedelaji). Je treba kazdy (pul) rok oddelat prachovku brzdovych valecku a vysictit a doplnit specialni vazelinu. Casto je u toho rovnou potreba gumicka tesneni. Timto postupem (na max hodinu a pul) se proste podari ten nesvar velmi dobre eliminovat na dlouhou dobu. Dalsim nesvarem zadnich kotoucovych brzd u toyoty je EBD... a obcasne zavzdusneni zadnich brzdovych lajn... :-/ EBD tim, ze dava malo na zadek a zavzdusneni tim, ze je pak problem zatahnout zpet valecek a jine.. :-)
Back in Czech.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ale to je kravina...nevim, jak to mas v servise ty, ale pokud tam donesu svuj dil, nemaji problem ho tam namontovat.
Navic je to par gumicek, tesneni a prachovek...rozdelaji to, vycisti, vymeni ty popsane dily...prace tak na hodinku...nemuze to stat vice nez 1500 ;-)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Oficialni servis toyota? :-) Hmm.. a oficialni toyota dily? Prosim pomeruj jabka s jabkama... Ne hrusky... Navic kdyz vezmes nejhorsi variantu, lehce nacate valecky, tak kazdy z nich je taky dalsi litr az tri navic...
Back in Czech.
mysiakmysiak
Navigátor

Příspěvek od mysiakmysiak »

Jemnucke suchotanie u zadných brzd už ani neriesim. Vzdycky po zime a na jesen (pri prezuvani) to treba poriadne vycistit a pod prachovkami namazat.
Inac ak by niekto chcel rozoberat zadne tak treba mat spravne naradicko napr,(co Googllllle dal):
http://www.sbazar.cz/tonda.komise.12/de ... ek-dvojita
Auris, 1,6 5MT
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

mysiakmysiak píše: ...tak treba mat spravne naradicko...
To jsem vždycky řešil sikovkama 8)

Nicméně kotoučové brzdy vzadu bývají problém u většiny aut, nejenopm u Toyot. Je to dáno prostě tím, že méně brzdí než ty přední. A destičky dneska stojí obecně za hovno, takže se to pak různě lepí na kotouč a pod.

Podle mě stačí vždycky na jaře zatlačit prasátko, vyčistit kotouč, uložení destiček vyčistit a i trochu máznout něčím teploodolným. Zbytečně nerozebírat prachovku a těsnění, to musí vydržet deset let i víc.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
mysiakmysiak
Navigátor

Příspěvek od mysiakmysiak »

Jo mam doma tiez len taký ,,special zvar" :mrgreen: prípravok na to zatlacanie valceku.

Ale islo hlavne o toto :
Sadu na stahování brzdových válečků se šroubovící,kde je potřeba váleček nejen zatlačit,ale i otáčet buď na levou nebo pravou stranu.
Auris, 1,6 5MT
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

mysiakmysiak píše: ...sadu na stahování brzdových válečků se šroubovící,kde je potřeba váleček nejen zatlačit,ale i otáčet buď na levou nebo pravou stranu...
Ano, přesně to jsem měl na mysli.
Já se s tím poprvé setkal ve svých asi šestnácti letech, kdy jsem si začal stavět první auto. Kotoučové brzdy s integrovanou ruční brzdou se samoštelem (jedině zde tento problém s otáčením prasátka existuje), prasátko totálně zarezlé, prachovky slezlé. Tenkrát sehnat někde podobné nářadí byla čirá utopie, tak jsem to vytočil sikovkama, dal do pucu a namontoval zpět. V tom prasátku také bývá drážka, za kterou je možno s ním otáčet při zasunování.

Pokud se údržba provádí pravidelně, mělo by to jít zasunout (zatočit) velmi snadno, i bez specializovaných nástrojů.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nebo normální starou stolarskou svorkou.. ;-))
Back in Czech.
Rostislav
Člen Týmu

Příspěvek od Rostislav »

Měnil jsem brzdy po 91 tisicích km a je to to same za jizdy mi mírně šuchají desky o kotouče je to problém toyot a měl jsem zadni totálně v prdeli a předky byly dobré ještě....masakr....prostě to přibržduje přes ty zadky se mi zdá mírně nenápadně....nehcal jsem to kompletně pročistit apromazat ty třmeny a je to docela dobrý ted a desky mi daly jiné originály ty druhe s tou měkčí směsi takže mi to te aspon nepíská to auto akorát se mí zdá že se musím naučit jinak brzdit s tím prostě až prohřeju trochu kotouče tak mi to líp brzdí nevím jeslti to je to měkčí směsi destiček a kotuče mi seřízli hrany měl jsem je dobré docela
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

a mažete vodiace čapy? Menili ste s obložením aj pliešky?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Odpovědět

Zpět na „Auris“