Servis mi nedoporučuje měnit olej (v CVT)
Servis mi nedoporučuje měnit olej (v CVT)
Ahoj lidi. Mám s CVT najeto 75 000, při minulé prohlídce mi nevyměnili olej v CVT, zjistil jsem to až studiem faktury, tak jsem se ptal u další prohlídky, proč ho tam nechali. Je pravda, že v předpisu kontroly je napsáno "kontrola nebo výměna" a bylo mi řečeno, že se to vlastně nemění vůbec. Jako já nejsem žádný extrémista, který by měnil oleje pro jistotu v polovině intervalu, ale toto? Já s tím autem plánuji najet tak 300 000.
Co myslíte, nechat to tak? Nebo je přimět k výměně po 120 000?

Re: Servis mi nedoporučuje měnit olej (v CVT)
Ja som nachystaný olej v CVT meniť na 60000. To že to servis považuje po jeho vizuálnej kontrole za zbytočné neznamená, že ti ho na požiadanie nevymení. Keď som menil motorový olej pri najazdených prvých 5000km tiež ma upozornili, že to podľa nich nemá nijaký význam ale spravili to ochotne. Veď som to nechcel zadara.
Jazdím väčšinou po meste, zápchy sú tu na dennom poriadku, prevodovka sa narobí už tak dosť.
Jazdím väčšinou po meste, zápchy sú tu na dennom poriadku, prevodovka sa narobí už tak dosť.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Zkusenisti z Ostravy.
Ptal jsme se na to pri druhe garancce. Pri nasem najezdu cca. 12k km, rocne bych olej v CVT chtel vymenit tak po 5 letech. Bylo mi receno, ze mi to nedoporucujou a ze kdyz to nekomu vymenili tak hned zacly nejake problemy. Podle me se jim to asi moc nechce delat, mozna to neumi nebo nevim. Ten kluk co mi to rikal, nevypadal jako nekdo kdo tomu nejak extra rozumi.
Rad bych se dozvedel jak se k tomu stavi jinde.
Ptal jsme se na to pri druhe garancce. Pri nasem najezdu cca. 12k km, rocne bych olej v CVT chtel vymenit tak po 5 letech. Bylo mi receno, ze mi to nedoporucujou a ze kdyz to nekomu vymenili tak hned zacly nejake problemy. Podle me se jim to asi moc nechce delat, mozna to neumi nebo nevim. Ten kluk co mi to rikal, nevypadal jako nekdo kdo tomu nejak extra rozumi.
Rad bych se dozvedel jak se k tomu stavi jinde.
Toyota Verso 1.8 CVT Active
pouha vymena neni nic extra sloziteho,zalezi take zdali postaci oziveni,tkzv.vypusteni a naliti,nebo dukladne vycisteni,jak pise nektery clen viz vyse prispevku...ale prikladam se tez k dozivotni naplni..co je to kontrola pri x km??hladina sroubu napustaku???svetlost oleje??par lidi mi reklo,pokud vse funguje,tak nechat tak jak je...vymenilo se a zhorsilo se razeni..nevim, kvalita oleje?...
taky me to stve,udelat,nebo ne...tak info sem...zdali je vse poho,nejake poznatky,komu to uz menili,nebo jak dopadl..
taky me to stve,udelat,nebo ne...tak info sem...zdali je vse poho,nejake poznatky,komu to uz menili,nebo jak dopadl..
Tak teraz ste ma chlapi zneistili. V servise mi povedali, že na 60000 mi podľa pokynov majú skontrolovať olej v prevodovke (netuším z čoho pozostáva kontrola - či je len vizálna alebo robia nejaký rozbor) a následne ho nechať alebo vymeniť. Ja som si povedal, že radšej dám čo ja viem 200 eur rovno za výmenu nech mám pokoj, reku len kontrolu robia držgrošom, čo ja niesom. Ale ak mi majú vymeniť olej a následkom toho mám mať problémy s radením, tak to mi teda ako posun vpred veľmi nepríde.
Poznám týpka, čo sa venuje, respaktíve venoval vyslovene len automatickým prevodovkám, skúsim ho kontaktovať.
Ani ma nenapadlo, že vymeniť olej v prevodovke môže byť niečim náročný, som myslel, že to vie každý garážový tupoň čo mení aj motorový olej.
Poznám týpka, čo sa venuje, respaktíve venoval vyslovene len automatickým prevodovkám, skúsim ho kontaktovať.
Ani ma nenapadlo, že vymeniť olej v prevodovke môže byť niečim náročný, som myslel, že to vie každý garážový tupoň čo mení aj motorový olej.
Tak som mu volal. Olej vraj výrobcovia zvyknú uvádzať ako doživotný, on ho odporúča po 5-6tich rokoch alebo 100 000km vymeniť (čo príde skôr), potom každých 60 000. Vraj sa toho servisy dosť boja lebo to treba mať naštudované a mať prax, treba to vedieť odvzdušniť a tak podobne. A keďže v tých značkových servisoch často menia mechanikov, tak tí viete ako... Olej je iný ako v manuálnych prevodovkách, nejaký hydraulický či čo, a je ho podstatne viac ako v manuáloch - kde je ho možno 1,5 litra, kdežto v automate môže byť až 8.
CVTčka sa inak dosť blbo vraj opravujú.
CVTčka sa inak dosť blbo vraj opravujú.
Tak díky za názory - jinak moje zkušenost s (ne)výměnou je z T-motoru Zlín. Počítám, že těch automatů už pár prodali a servisují, tak ví, co je pro to nejlepší - i když já jsem mírně specifický zákazník, 75000km za dva roky. Já to pořeším rozšířenou zárukou, těch 160 000 jim do pěti let nalítám, takže pokud se to vysype do té doby, tak je to jejich problém. Jenom bych rád ještě dalších tak 100 000km najel a to už půjde na moje triko. Resp. teda na firmu.
Ja ve Zline kupoval. A pred koupi jsem se na to o CVT ptal. Mechanik rikal, ze s tim nemaji zadne problemy a olej ze pry nemeni, ze tam je dozivotni napln. Ale predpokldam, ze mi rekl to co jsem chtel slyset abych to CVT koupil
. Jestli je dozivotni do 160k, tak to v mem pipade je tak 13-14 let provozu, coz je ok
.

Toyota Verso 1.8 CVT Active
Mě říkal technik ve Zlíně že doporučují vyměnu ve 100tis km
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html