LPG v novém vozu...koho to zajímá, tak sem :->

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
delixxl
Navigátor

Re: LPG v novém vozu...koho to zajímá, tak sem :->

Příspěvek od delixxl »

http://www.autolpg.cz/ochrana-ventilu-vse-36.html no samotný Čadek / před 1/2 rokem zemřel / například VAP-SAVER do vozů koncernu VW nemontuje z důvodu zbytečnosti- dobré pevné hlavy.Na přání zákazníka sámo ano- cca 2000Kč. Takový Nisan,Renault,Citroen... nutnost. Dole na stránce jsou protokoly.. a najít auto s nájezdem x tsvovek tkm?? hehe si brnkni kterémkoliv plynařovi ... a co třeba náklaďáky na LPG ? tam to půjde k milionu km.. velmi populární např na UA. To samé CNG nejenom Iveco to zabudovává do \"tranzitů" z výroby a to jako že by někdo auto určené k stovkám tisíc km při přepravě někdo netestoval ? LPG fachá myslím od roku 1960 a je šetrnější k motoru než benzín. Tak ale každého věc..Je ni to vlastně jedno,mám už 3 auto na LPG a nikdy to nebudu už měnit. 100 000Km se v podstatě rovná 100 000Kč a tady není co řešit. :idea: :lol:
Avensis T-27,1.8- 108kw,combi,LPG, 2012.
rodriguez
Řidič

Příspěvek od rodriguez »

Protokoly z odkazu znám, dokonce jsem osobně mluvil s člověkem který je zadával z Neptun Harfa a výsledek je takový, že nikdo neřekne že pokud budu přísadu používat a dodržovat veškeré zásady doporučené výrobcem LPG, nedojde k poškození motoru vlivem LPG. Proto jsem do tohoto rizika nešel. Uspora kterou uvádíš je pravděpodobně hrubá uspora jen na PHM,pravděpodobně do toho nebudeš mít započítané více náklady s provozem LPG. Tyto náklady jsem také konzultoval s člověkem v Neptun Harfa a došli jsme k závěru, že u auta které spotřebuje cca 6,5l benzinu je reálná uspora 30hal/1km. (Bráno u auta kde je nutné seřizovat ventilové vůle což u tebe není nutné). Co se týká nákladáků,neznám tuto problematiku a samozřejmě jsem se dotazoval lidí, kteří dlouhodobě jezdí na LPG, jaké mají zkušennosti, ale právě nikdo z dotázaných neměl jedno auto déle než cca 100000km. Např. kamarádka jezdila v Belgii s Oplem na LPG,nové auto,měla přísadu a po ujetí cca 40000km jí odešel motor díky LPG. Ted už zase jezdí jen na benzin. Oprava stála stejně jako uspora na palivu,proto těm přísadám moc nevěřím. Jestli si dobře pamatuji tak u LPG je problém delší (pomalejší) hoření směsi při nižších teplotách hoření, proto je LPG šetrnější k motoru jako celku ovšem některé části, hlavně hlava motoru a sedla ventilů jsou díky tomuto namáhanější víc. Jde o to že zkušenností ze škodovkama je dost, ale z Toyotama velmi málo a jak sám uvádíš každé auto LPG zvládá jinak. Proto jsem rád, že píšeš své aktuální postřehy a vlastní zkušennosti. Jen tak dál.
Corolla 1.6 G6 již prodaná , Supra MKIV TT Targa, Avensis T22 1.6, Avensis T22 2,0 D4D, BMW E60 530d, Land Cruiser HZJ78
delixxl
Navigátor

Příspěvek od delixxl »

http://www.autolpg.cz/forum-21.html tady když napíšeš,tak ti většinou do hoďky odpoví ve všední den skoro na všechno.. To jejich forum je paráda a člověk alespoň ví,co je nového.. :D Píše tam více mechaniků i z jiných firem................
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

LPG mi inštalovali v Neptún Harfa a chodím tam aj na bežný servis (mám tam dobrého kamaráta) a keďže mi Camry jazdi na benzín za 11a LPG za cca 13 (nepočítam to, pri cene lpg:) ) a tým že je to V6 zo starej školy = poctivé autá (nie ako ten spotrebný tovar čo sa vyrába dnes) verím, že to vydrží 500 000km. Uvidíme zatiaľ mám najazdené 15 000km. Tak môžem priebežne informovať, ale za mňa max spokojnosť.
delixxl
Navigátor

Příspěvek od delixxl »

Já mám zatím od montáže - do cca 3 tk 2 seřízení,než si to "sedlo "- zadarmo a po 28 tk výměnu filtru -myslím 1200 kč . Dolil jsem cca litr nebo litr a půl Flash Lube //KAPALO TO ASI NĚJAK MÍŇ :roll: // cca 300kč ?? No a to jsou v podstatě všechny náklady + benzin- v létě 1-2 l 100oktanu na cca 1000 km v zimě tak 5 l ?? -mám to seřízené na přepnutí na LPG při teplotě motoru 25 st.C. Tohle všechno by se ale umazalo,kdybych měl auto v účetnictví- neplatí se totiž na vozy s LPG,CNG silniční daň. Podzemní garáže neřeším a parkuju tam normálně.Rezervu teď vozím v kufru jen na dovču. S čadkovou kartou cena plynu na jeho čerpačkách 12,90 Kč... jinak 13,50 Kč P-O-H-O-D-A :bomb:
Pepo
Člen Týmu

Příspěvek od Pepo »

Trosku skusenosti pridam aj ja, kedze som LPG pozitivny uz min 15 rokov.
1. Avensis T25, 1,8 VVT kombi, r.v.2003 - splynovac BRC, primazavanie FlashHube-kvapkove(?), nadrz 60l, rezevu som mal "dojazdovku" v kufri, neskor som kupil opravnu sadu (tu s kompresorom, nie sprey). Najazdenych min. 180 000km na plyne. Spotreba 7,2 - 7,8 l/100km. Na prevadzkove naklady sa nechyta ani diesel. Problemy: po cca 160 000 mi zacali podfukovat vyfukove ventile (sacie su mazane Flashom). Vymena 6 vyfukovych, cena za opravu cca 200€. Poucenie:VVT nenastavuju volu ventilov (len casovanie), preto je potrebne kazdych 60 000 km dat skontrolovat volu ventilov !!!. Inac bez najmensej poruchy, BRC je Nr.1. Este doporucujem namontovat automaticke primazavanie, lebo som par krat zabudol skontrolovat a "nekapalo" ... I ked je drahsie oplati sa ...
2. Avens T27, 1,8 Valvematic, r.v.2009 - splynovac Tartarini, primazavanie V-Lube - automaticke, nadrz 60l, rezervu davam plnohodnotnu len ked ide zena sama, (ja si nechavam len opravnu sadu). Doteraz najazdenych na LPG 60 000km, spotreba cca 7,5. Problemy: v lete 2015 bol nejaky "sajrajt" na benzinkach, trochu mi zanieslo vstrekovace (vycistenie 60€). Inac v pohode.Podfukovanie ventilov vraj na Valvematikoch nehrozi, lebo si uz sami koriguju volu ventilov.
Este jedno upozornenie - davajte si pozor na kvalitu LPG, nenechajte sa nahuckat cenou, lebo natiahnete si sajrajt a moze Vam to pozanasat system (vstrehy, membranu ...). Ja tankujem min 3 roky Slovnaft a som v pohode. Oni ti dokonca vedia aj ukazat kolko oktanov ma LPG, ktore prave kupujes a vraj maju vyssie oktanove cislo ako tie lacne ...
Asi tolko
Corolla TS 1,8 Hybrid Comfort TechStyle 11/2020
delixxl
Navigátor

Příspěvek od delixxl »

Ten sajrajt v benzíně se dá eliminovat tankováním 100 oktanu /přidávám ještě VIF/---v létě je spotřeba benzinu zanedbatelná--přepínač mám seřízený na cca 25-30 st C.. Pančuje se i plyn/vysoký obsah síry*/- taky si dávám bacha kde tankuju.. Diesel se opravdu/vzhledem ke složitosti motoru/ na LPG nechytá..
Pepo
Člen Týmu

Příspěvek od Pepo »

delixxl píše:Ten sajrajt v benzíně se dá eliminovat tankováním 100 oktanu /přidávám ještě VIF/---v létě je spotřeba benzinu zanedbatelná--přepínač mám seřízený na cca 25-30 st C.. Pančuje se i plyn/vysoký obsah síry*/- taky si dávám bacha kde tankuju.. Diesel se opravdu/vzhledem ke složitosti motoru/ na LPG nechytá..
Ja som myslel sajrajt v LPG. Ale bolo to za tych par rokov ojedinele ....
Corolla TS 1,8 Hybrid Comfort TechStyle 11/2020
delixxl
Navigátor

Příspěvek od delixxl »

Na LPG najeto 55000tk - první placená revize plynu/ příprava na první stk po 4 letech/ výměna plyn. filtrů,výměna netěsného kolínka/ plastové !!/ na vodním okruhu za hliníkové, +výměna jedné plastové trubičky na přímazu ventilů.. cena komplet i s razítkem 1150 Kč- nový technik o 100 km blíže v UH.Brodě. Prozatím v klidu,jen baterie už další zimu nepřežije.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Baterie už ? u mě pořád původní a to v zimě v provozu i webasto předehřev.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Rolling Dog
Řidič

Příspěvek od Rolling Dog »

Pepo píše:....Podfukovanie ventilov vraj na Valvematikoch nehrozi, lebo si uz sami koriguju volu ventilov.
Valvematic ma hydroštelovanie vole ventilov ?
Nemas na mysli zdvih ventilov ?
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
delixxl
Navigátor

Příspěvek od delixxl »

Mám na spotřebu energie v klidu dost silný alarm a asi tomu dává hodně zabrat. hold je to 4 rok..

a ochranu ventilů tam mám pro jistotu- myslel jsem tohle http://www.autolpg.cz/ochrana-ventilu-vse-36.html .. // cca +v 1500 Kč/
delixxl
Navigátor

Příspěvek od delixxl »

75 tkm- garančka. LPG bez problémů. Na samotném autě odešla pouze gumička zadního stěrače. Na plyn najeto +- 65 tkm.
Milda13
Člen Týmu

Příspěvek od Milda13 »

Ahoj,

plynaři co psali v příspěvkách výš, můžu poprosit o nějaké nové poznatky. Téma už je docela dlouho nečinné, celkem mě to zajímá a určitě nebudu sám jak to vypadá po větším nájezdu km.

Proč píšu, koupil jsem si Avensise T27 1.8 Valvematic, a trosku uvažuji dat ho do plynu. Vyloženě nemám špatné zkušenosti s LPG, ale bohužel ne v Toyotě. Spousta lidí mě od toho odrazuje.
Toyota Corolla Combi E12 2.0 D-4D 66kW 2004
Toyota Auris 1,6 D-4D 66kW 2010
Toyota Avensis Combi T25 2.0 D-4D 93 kW 2007
Toyota Avensis Combi T27 1.8 VVT-i 103 kW 2012
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Skor zisti, preco ta odradzuju a na akych motoroch (napriklad ci su to priame vstreky alebo nie). Potom zacni riesit dalej.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Odpovědět

Zpět na „Avensis“