Rádio v Avensis T25
Rádio v Avensis T25
Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli tu někdo řešil výměnu rádia v Avensis T25? Nechci vědět jak se vyndavá rádio, ale spíš co tam kdo dal. To mé je malinko historické, umí přehrávat kazety, CD, ale MP3 nezvládá a taky si myslím, že hudební přednes není to co by měl být. Reproduktory mi přijdou celkem v pohodě. Tak kdo bude chtít, může mi napsat jaké rádio tam napasoval. Díky Tomáš.
Re: Rádio v Avensis T25
nad tym som sam dlho uvazoval. Nakoniec som to poriesil takto a k spokojnosti 
Yatour - napojist to namiesto CD menica, hodis si na SD kartu alebo usb pesnicky ake chces a do priecinkou.. kazdy priecinok je potom akoby dalsie CD a neriesis funkciu ovladania z volantu pri novom radiu a hej, krabicku ma v laktovej opierke (70e)
vymenil som repro za hertz dsk 165 (zatial len v prednych dverach - 60e)
A podstatna vec, ja mam dobabrany knoflik na radiu (musim ho vybrat a tak stlacit naspat)
takze som nevedel najst eqvalizer ale je tam. Stlacis prave koliesko na radiu a nastavujes vysky a basy, a balaciu
nastavis k spokojnosti. Bez nastavenia to ozaj hraje tak.. nijako...
Nove radio bude drahsi spas, a ak chces aby ti fungovalo ovladanie z volantu, dalsie peniaze na modul ovladania z volantu, treba ti ramcek na radio..
P.S. otazok ako si dal ty tu je uz viac, tak som zhrnul, nech to nemusis hladat. Ale ak nehladis na peniaze existuje xyz rieseni. Howk

Yatour - napojist to namiesto CD menica, hodis si na SD kartu alebo usb pesnicky ake chces a do priecinkou.. kazdy priecinok je potom akoby dalsie CD a neriesis funkciu ovladania z volantu pri novom radiu a hej, krabicku ma v laktovej opierke (70e)
vymenil som repro za hertz dsk 165 (zatial len v prednych dverach - 60e)
A podstatna vec, ja mam dobabrany knoflik na radiu (musim ho vybrat a tak stlacit naspat)

Nove radio bude drahsi spas, a ak chces aby ti fungovalo ovladanie z volantu, dalsie peniaze na modul ovladania z volantu, treba ti ramcek na radio..

P.S. otazok ako si dal ty tu je uz viac, tak som zhrnul, nech to nemusis hladat. Ale ak nehladis na peniaze existuje xyz rieseni. Howk
ave t25, 2,2d4d-110kw '06
Ja som to vyriesil vymenou seriovenho radia z novsieho medelu ktore uz vie aj MP3. Ma v sebe aj navigaciu ale tu nepouzivam a radio je vymena kus za kus a funguje vsetko ako ma. Akurat mi v nom velmi chyba bluetooh ale ten dal do auta nainstalovat predosli majitel tak mam vsetko co mi treba.
Kedysi som chcel dat Alpine CDE-W265BT lebo mi ostalo po Ochcavke ale nechcelo sa mi investovat do dalsich ramcekov atd tak som ho nakoniec predal a dal to vyssie spomenute.
Ak by si chcel kupit Alpine autoradio tak by so ti mohol predat adapter aby ti islo ovladanie radia z volantu.
Inac to Alpine mozem len odporucit, skvele radio. CD mechaniku som nikdy nepouzival lebo mi isla hudba cez bluetooth a aj som ovladal radio cez mobil. Hovory isli tiez paradne a sparovat bola otazka par sekund.
Mozno si myslis ze ked 2din tak uz z velkym displayom, aby prehravalo filmi, aby malo navigaciu....netreba, Navigacia radsej TOM TOM alebo Garmin(presnejsia ako navi v radiu) filmi v aute nepotrebujem radsej si ich vychutnam na velkej telke v pohodli domova, dotykovi display je blbost v aute (presnejsie je ovladanie tlacitkami aby som ich citil pod prstami)....
V aute je vic menej potrebne mat Bluetooth, a aby hralo hudbu aku chcem a radio ake chcem.MP3 velka vyhoda, USB taktiez parada a hudba cez bluetooth maximalna bomba v aute. Co viac v aute potrebujes?? Je to AUTO a nie multimedialna stanica...
Tolko moj nazor.
Kedysi som chcel dat Alpine CDE-W265BT lebo mi ostalo po Ochcavke ale nechcelo sa mi investovat do dalsich ramcekov atd tak som ho nakoniec predal a dal to vyssie spomenute.
Ak by si chcel kupit Alpine autoradio tak by so ti mohol predat adapter aby ti islo ovladanie radia z volantu.
Inac to Alpine mozem len odporucit, skvele radio. CD mechaniku som nikdy nepouzival lebo mi isla hudba cez bluetooth a aj som ovladal radio cez mobil. Hovory isli tiez paradne a sparovat bola otazka par sekund.
Mozno si myslis ze ked 2din tak uz z velkym displayom, aby prehravalo filmi, aby malo navigaciu....netreba, Navigacia radsej TOM TOM alebo Garmin(presnejsia ako navi v radiu) filmi v aute nepotrebujem radsej si ich vychutnam na velkej telke v pohodli domova, dotykovi display je blbost v aute (presnejsie je ovladanie tlacitkami aby som ich citil pod prstami)....
V aute je vic menej potrebne mat Bluetooth, a aby hralo hudbu aku chcem a radio ake chcem.MP3 velka vyhoda, USB taktiez parada a hudba cez bluetooth maximalna bomba v aute. Co viac v aute potrebujes?? Je to AUTO a nie multimedialna stanica...
Tolko moj nazor.
Toyota Avensis T25, 2.0l D4D, 2003, combi, 367000km a stupa...
mám v autě tu samou "věž", mp3 mi na delších jízdách taky chyběly, tak jsem na zkoušku koupil FM transmitter za asi 250Kč s tim, že když to nebude makat, tak se z 250 kaček nezbláznim a po najití volné frekvence (pokud bude zájem mrknu se kde to mam naladěný) si to nemohu vynachválit, mám s tim projeté Německo (Bavory + NDR, západ Polska, prakticky celou ČR, část Rakouska, Slovinska, Slovenska a Chorvatska, v mém nejbližším okolí to zlobí v okolí Příbrami a kolem Strakonic - asi nějaký místní rádio to tam ruší. Jinak cestou do HR v tom tak 3x zachrastí a cestou přes Německo do PL to samý, což mě během těch několika set kilometrů opravdu nerozhodí. Takže za málo peněz hodně muziky.
Avensis T25 2oo4, 2.o vvti combi
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback
už tam budem? jo, je to blízko!
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback
už tam budem? jo, je to blízko!
Ahoj, ja som to vymenil za 2DIN radio s androidom. Vola sa to ze ''s150 android". Takze mam to ako nejaky zabudovany mobil
. + som dokupil cuvaciu kameru.
Po troch rokoch, mrazoch a horucavach som s nim velmi spokojny. Hlavne je super ta cuvacia kamera. Dnesne nove 4jadrove zariadenia su ovela rychlejsie a maju Hd rozlisenie.
Cena so vsetkym teda navigacia+kamera+2Din ramcek+colne bola 430 E
Ale 2din radia zacinaju uz od 150E..
plusy:
-android - personalizacia
-akakolvek navigacia (pouzivam IGO - kde si stiahnem stale aktualne mapy)
-cuvacia kamera
-rozne programy k instalacii
-rozlisenie 800*480. (pride mi lepsie zobrazenie ako sucasne nove auta.. nehovorim o premiovych znackach )
-3G/wifi pripojenie
-samozrejme bluetooth
-moznost pripojenia a nahravnia z kamery - DVR. (nepouzivam)
-DVB-T (za priplatok) (nepouzivam)
-ovladanie z volantu
-mp3, avi, a vela daslich formatov...
-RGB podsvietenie tlacitok
-USB + MicroSD
-AV vstup, Iphone kabel.. (nepouzivam)
minusy:
-mensia uhlopriecka 6,2"... su aj 7", ale do T25 vacsie nedas.
-android - pomaly start ..ale cuvacia kamera funguje od prvej sekundy! (u novych je start vyrazne rychlejsi)
-obcas sa sekne (za 3 roky cca 6x co je ale asi dobre)
-dnes by som bral iny design...
-zastaraly Interface radia - neukazuje aka pesnicka hraje..(novsie to maju)
-slabsi signal radia.. ale to je problem toyotky...
-NIE je kapcitny display s multidotykom, teda vyzaduje tlak.. (u novych je to vsetko kapacitny s multidotykom)
-poloha radia... mimo zorne pole
-andorid 2.34 (moznost upgradnut na 4.3, ale ja nemenim kym to funguje...)

Po troch rokoch, mrazoch a horucavach som s nim velmi spokojny. Hlavne je super ta cuvacia kamera. Dnesne nove 4jadrove zariadenia su ovela rychlejsie a maju Hd rozlisenie.
Cena so vsetkym teda navigacia+kamera+2Din ramcek+colne bola 430 E
Ale 2din radia zacinaju uz od 150E..
plusy:
-android - personalizacia
-akakolvek navigacia (pouzivam IGO - kde si stiahnem stale aktualne mapy)
-cuvacia kamera
-rozne programy k instalacii
-rozlisenie 800*480. (pride mi lepsie zobrazenie ako sucasne nove auta.. nehovorim o premiovych znackach )
-3G/wifi pripojenie
-samozrejme bluetooth
-moznost pripojenia a nahravnia z kamery - DVR. (nepouzivam)
-DVB-T (za priplatok) (nepouzivam)
-ovladanie z volantu
-mp3, avi, a vela daslich formatov...
-RGB podsvietenie tlacitok
-USB + MicroSD
-AV vstup, Iphone kabel.. (nepouzivam)
minusy:
-android - pomaly start ..ale cuvacia kamera funguje od prvej sekundy! (u novych je start vyrazne rychlejsi)
-obcas sa sekne (za 3 roky cca 6x co je ale asi dobre)
-dnes by som bral iny design...
-zastaraly Interface radia - neukazuje aka pesnicka hraje..(novsie to maju)
-slabsi signal radia.. ale to je problem toyotky...
-NIE je kapcitny display s multidotykom, teda vyzaduje tlak.. (u novych je to vsetko kapacitny s multidotykom)
-poloha radia... mimo zorne pole
-andorid 2.34 (moznost upgradnut na 4.3, ale ja nemenim kym to funguje...)

Avensis/T25/2.0/D-4D/2007/Liftback
ja sa teraz pohravam s takou myslienkou…
teda mozno ste uz niekto citali o mini pocitacoch, niektori mozno aj s nimi uz robili. Raspberry Pi, Orange Pi atd. Su to take male plosaky, ktore si kupite od 10e a vysie podla vykonu. Ma to usb vystupy, hdmi, audio, mini usb, camerovy vstup atd. Cely tento Pc je mensi ako moj stary iphone 4
Da sa na neho pripojit display cez piny alebo hdmi (zase, podla velkosti a kvality display od 10e nejaky 3,5palcovy - co je jasne, ze maly do auta, ale nejaky 7palcovy za nejakych 40e). Operacny system sa da vybrat.. android, linux, win10 dokonca.
V skratke, za rozumnu cenu by sa z toho dalo vyskladat solidne audio-video do auta
a pri androide a dokupeni gps modulu by to so Sygicom bola aj fajn navigacia. Pripadne bluetooh modul a uz mame aj sparovanie cez OBD2 BT koncovku a nacitavanie udajou z riadiacej jednotky programon, napr. Torque … Zohnat este koncovy zosilnovac, pripadne pouzit ten co je v povodnom radiu..
Jasne, nebude to jednoduche, ale nie je to nerealne
Jedna skoda, ze mam ave pred fl. Po fl je palubny pc v budikoch a hore v strede je bud suplik alebo navigacia. A toto b bolo idealne miesto pre tuto srandu
teda mozno ste uz niekto citali o mini pocitacoch, niektori mozno aj s nimi uz robili. Raspberry Pi, Orange Pi atd. Su to take male plosaky, ktore si kupite od 10e a vysie podla vykonu. Ma to usb vystupy, hdmi, audio, mini usb, camerovy vstup atd. Cely tento Pc je mensi ako moj stary iphone 4

V skratke, za rozumnu cenu by sa z toho dalo vyskladat solidne audio-video do auta

Jedna skoda, ze mam ave pred fl. Po fl je palubny pc v budikoch a hore v strede je bud suplik alebo navigacia. A toto b bolo idealne miesto pre tuto srandu

- a1bert
- Manager Týmu
jak pises, vnitrnosti se daji "vyskladat", problem vidim v tom jak bude vypadat "exterier", vsechny DIY ramecky co jsem videl vypadaly jako pest na oko ....
- Rolling Dog
- Řidič
zaujimava myslienka, skus to trocha detailnejsie popisat.lukas8738 píše:ja sa teraz pohravam s takou myslienkou…
teda mozno ste uz niekto citali o mini pocitacoch, niektori mozno aj s nimi uz robili. Raspberry Pi, Orange Pi atd. Su to take male plosaky, ktore si kupite od 10e a vysie podla vykonu. Ma to usb vystupy, hdmi, audio, mini usb, camerovy vstup atd. Cely tento Pc je mensi ako moj stary iphone 4Da sa na neho pripojit display cez piny alebo hdmi (zase, podla velkosti a kvality display od 10e nejaky 3,5palcovy - co je jasne, ze maly do auta, ale nejaky 7palcovy za nejakych 40e). Operacny system sa da vybrat.. android, linux, win10 dokonca.
V skratke, za rozumnu cenu by sa z toho dalo vyskladat solidne audio-video do autaa pri androide a dokupeni gps modulu by to so Sygicom bola aj fajn navigacia. Pripadne bluetooh modul a uz mame aj sparovanie cez OBD2 BT koncovku a nacitavanie udajou z riadiacej jednotky programon, napr. Torque … Zohnat este koncovy zosilnovac, pripadne pouzit ten co je v povodnom radiu..

Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
tak, najestetickejsia moznost pre ave pred fl je snad kupit ramcek pre 2din radio (jeden mam doma) a do toho display a vsetky ostatne "creva" by uz hadam nebolo problem tam poskladat. Co vsak znamena nahradit to povodnym radiom.. a ovladanie z volantu by som asi nevedel nahradit.. Cital som o programovatelnom module, Arduino sa to vola, ale ci by sa to dalo, nwm.. to by uz bolo aj na mna high-techa1bert píše:jak pises, vnitrnosti se daji "vyskladat", problem vidim v tom jak bude vypadat "exterier", vsechny DIY ramecky co jsem videl vypadaly jako pest na oko ....
tak samotny mini PC, je ich teraz vela, roztrhlo sa vrece s roznymi znackami a vyrobcami. Prvy a s najvacsou komunitou na nete je Raspberry. Avsak, IMHO, pomer ceny a vykonu vyhrava Orange Pi (skratka OPi). Na Aliexprese maju svojho oficialneho predajcu.Rolling Dog píše:zaujimava myslienka, skus to trocha detailnejsie popisat.
http://www.aliexpress.com/store/1553371 ... .48.ELZ1gJ
z ponukanych (najlacnejsi stoji nejakych 9e, najdrahsi 43e) mi tento pride ako pomer ceny a vykonu naj. Solidne parametre aj cena-14e.
http://www.aliexpress.com/store/product ... 79125.html
Ako zdroj potrebujes 5V-2A. V aute to nebude problem ziskat, ak ho chces pouzivat v izbe, odporucam dokupit zdroj (4,40e). Vsetko ponuka predajca, krabicky, kabliky atd.
Ako pamat sluzi pamatova karta, to je na tebe, ale myslim, ze do auta by nejaka 8gb aj stacila. Najvyssia konfiguracia Orange Pi Plus 2 ma v sebe dokonca 8gb pamate priamo na doske a ma moznost aj pripojit SATA disk nie len cez usb, ale priamo na dosku.
Operacny system, jeho stiahnutie a to ako ho rozbehat je na oficialnych strankach (android,linux, win) - http://www.orangepi.org
S displayom to bude vacsia sranda. Treba riesit kompatibilitu so systemom, velkost, ci chces rezistentny alebo kapacitny. Je to vsak plny ebay, aliexpress, len hladat co ti sadne
Ok, PC a display mas (mimochodom, na OPi pripojis cez HDMI aj obycajny LCD, ak mas doma este PC s bednou), dalej bluetooth? staci poriesit klasickym mini usb. Podobne ak chces wifi. OPi ma audio vystup, ktory by sa dal pripojit na koncovy zosilnovac a su ozvucene repro v aute. GPS modul, opat - ebay, aliexpres, kompatibilita.
A kde to ulozit v aute.. no, tu bude treba kreativitu

no je to len myslienka. Sam nevravim, ze ju uskutocnim. Nebude to jednoduche, ale nie je to nerealizovatelne.
Je to ozaj skor zabavka pre kutila - technicky a trochu aj PC, hardwarovo aj softwareovo zdatneho
P.S. A hej, ked cakas odo mna nejake konretne zapojenia (prestrihni cerveny kablik a spoj s modrym napr.

Nevíte někdo, jaké jsou přesné rozměry audia v T25 2006? Přemýšlím o tomhle:
http://www.hifi24.cz/kenwood-ddx4016bt
Rozměry (š xvxh): 182 x 111 x 165 mm
Přijdou mi ty rozměry o něco větší nežu jiných rádií a nechce se mi rozdělávat kvůli přeměření stávající zabudované rádio.. Předpokládám, že k tomu bude potřeba koupit i rámeček, aby tam nevznikla díra. Našel jsem něco tady:
http://www.hifi24.cz/2din-redukce-pro-t ... -2003-2008
Díky
http://www.hifi24.cz/kenwood-ddx4016bt
Rozměry (š xvxh): 182 x 111 x 165 mm
Přijdou mi ty rozměry o něco větší nežu jiných rádií a nechce se mi rozdělávat kvůli přeměření stávající zabudované rádio.. Předpokládám, že k tomu bude potřeba koupit i rámeček, aby tam nevznikla díra. Našel jsem něco tady:
http://www.hifi24.cz/2din-redukce-pro-t ... -2003-2008
Díky
Ja som tam mal origos B9010 vie Mp3 aj WMA ale iba z CD nema vstup usb alebo sdcartu to ma sralo najviac mapi sa daju vzdy do toho zohnat.
Potom ERISIN China WinCE dobry stroj vsezrut nenatrafil som na problem z prehravanim
radio v poho oproti origos malinko horsi zvuk ma to aj TV ta ale skape zo vzdialenostou od vysilaca a pri rychlost cca nad 60-70 km, mimo mesta to ide aj pri 90-ke husta zastavba panelaky tam to nejde uz pri 30-ke z antenou na steche je to magnetka-rapidne zlepsenie.
Wadilo mi to WinCE som ztoho mimo a je totalne zamknute nic sa s tym neda robit.
Navi tam ide secko co pod WIN CE skusal som sygic igo navigon v pohode.
Vela efektou to ale nazvlada sekano sa posuva navi ked zapnem secko co sa da.
Sucasnost Android Ownice C200 parada dokonale sa to da mojim potrebam prisposobit
Je tam 1.8 stvorjadro ide to jak raketa navi ako film bez zakmitov ako na androide pustis na tom secko a je k tomu aj podpora zo strny vyrobcu zatal spokojnost.
TV je externa krabicka stym este zapasim koli sygnalu aj ked to je uz dvojtuner je to toiste jek predosle radio.
Inak ten origos B9010 je na predaj aj ten Erisin
Potom ERISIN China WinCE dobry stroj vsezrut nenatrafil som na problem z prehravanim
radio v poho oproti origos malinko horsi zvuk ma to aj TV ta ale skape zo vzdialenostou od vysilaca a pri rychlost cca nad 60-70 km, mimo mesta to ide aj pri 90-ke husta zastavba panelaky tam to nejde uz pri 30-ke z antenou na steche je to magnetka-rapidne zlepsenie.
Wadilo mi to WinCE som ztoho mimo a je totalne zamknute nic sa s tym neda robit.
Navi tam ide secko co pod WIN CE skusal som sygic igo navigon v pohode.
Vela efektou to ale nazvlada sekano sa posuva navi ked zapnem secko co sa da.
Sucasnost Android Ownice C200 parada dokonale sa to da mojim potrebam prisposobit
Je tam 1.8 stvorjadro ide to jak raketa navi ako film bez zakmitov ako na androide pustis na tom secko a je k tomu aj podpora zo strny vyrobcu zatal spokojnost.
TV je externa krabicka stym este zapasim koli sygnalu aj ked to je uz dvojtuner je to toiste jek predosle radio.
Inak ten origos B9010 je na predaj aj ten Erisin
nadvazujuc sam na seba, vidim, ze to nie len mne napadla ta myslienka mini PC v aute
tu je video, jak to niekto hodil do citrona.
pridavam len pre zaujimavost
https://www.youtube.com/watch?v=FMbBLHLgo-I

pridavam len pre zaujimavost

https://www.youtube.com/watch?v=FMbBLHLgo-I
miop píše: minusy:
ale dáš, a rovno 9"

https://www.aliexpress.com/store/produc ... 0.0.OQCyzX
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

tak a už aj môj Ave získal nové rádio Joying JY-UL135N2 
skúsenosti po 2 dňoch: lepší zvuk a lepšie ladenie (t.j. viac staníc) oproti originálnemu
skúšal som aj FLAC, aj film z DTS zvukom - prehrá v pohode
Torque Pro taktiež v pohode
navigácia: odskúšaný Waze, bez problémov
fotky, ako vyzerá po namontovaní v T25:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

skúsenosti po 2 dňoch: lepší zvuk a lepšie ladenie (t.j. viac staníc) oproti originálnemu
skúšal som aj FLAC, aj film z DTS zvukom - prehrá v pohode
Torque Pro taktiež v pohode
navigácia: odskúšaný Waze, bez problémov
fotky, ako vyzerá po namontovaní v T25:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

-
- Člen Týmu
Ahoj.Jde ti ovladat i pres puvodni tlacitka na volantu?
Toyota Avensis T25 kombi 2.0 D4D 85kW (2004)