Ahoj,
mám auris TS 1,4D4D a mám problém při rychlejším řazení nebo podrazeni apod. Mi občas auto citelně i slysitelne lupneme od motoru s cuknutim jako by motor správně neudržel nebo jako by mu chyběl nějaký silentblok nebo špatná dvouhmota nevím. Nedělá to uplne vždy ale není to moc příjemné než to dám do servisu rád bych věděl jestli má někdo stejný problém. Není to špatným řazením máme ještě jednu stejnou 1.4 o půl roku starší a ta to nedělá ať se řadí jak se řadí.
Nějaké tipy? Vím že tady asi moc lidí s touto motorizaci není, ale třeba někdo bude vědět.
Díky a sorry za diakritiku píšu z mobilu. Honza
Auris TS 2015 1,4D4D lupnuti při řazení
Re: Auris TS 2015 1,4D4D lupnuti při řazení
Zdravím, mám 1,4D4D TS Trend+ a řadí v pohodě, nic se neozývá. Najeto od půli března teprve 7000km. Zatím spokojenost, spotřeba kol.5l. Jen je znát, když je naloženo, že to žádný drak není.
Tak upresnuji dělá to plynový pedál v určitých situacích při řazení pouštění spojky a přidání plynu cukne s motorem a vydá číselnou a slysitelnou ránu. Dělá to i bez spojky když se přidává a pouští plyn. Servis zkontroloval uchycení protože se jim to taky nelíbilo ale na nic se nepřišlo.
Citelnou ránu sorry
Zdravím, tak obdobu znám z Carismy. Dělalo to sice jen při čtyřce. Když motor táhl a náhle jsem ubral(pustil pedál plynu do nulové polohy) a následně když jsem zase přidal. Nicméně nebyla to rána ale "klap" tam bylo. Mechanik mi říkal, že to některá auta dělají, že je nějaká vůle v převodovce, ale že to má nárok po najetých kilometrech(měla 240tis).
Váš případ bych však řešil reklamací, když se jedná o nové auto. Žádné vůle nebo klapání u nového vozu být nesmí.
Trval bych na odstranění závady.
Váš případ bych však řešil reklamací, když se jedná o nové auto. Žádné vůle nebo klapání u nového vozu být nesmí.
Trval bych na odstranění závady.
OK díky dám vědět po dalším servisu jak se k tomu postavili.
Dobrý deň, mám ten istý problém, lupne to pri pridaní a uberaní plynu. V Toyote to vôbec neriešili, že to prestane samo ale ani po 20 000 km sa nič nezmenilo. Chcem sa spýtať či ste to vyriešili resp. reklamovali a či Vám vyhoveli.
Projel jsem to s technikem a byly to rány, říkal že tomu určitě něco je. Pak se na to koukali odkrytovali všechno zkontrolovali a samozřejmě nic nenašli. Pak už tvrdili, že to je normální projev, ale máme stejné druhé auto a to to nedělá. Řešením bylo přivézt druhé auto a ukázat jim to na obou autech zároveň.
Auto jsem pak dal jinému řidiči a vyměnil za RAV4. Auto jezdí teď 8 000km měsíčně a nemám info jestli se to tomu řidiči líbí nebo ne, ale asi je mnohem spokojenější než když jezdil ve fiatu
Takže nevím, moc šancí tomu nedávám, zkusit změnit servis. Pro mně to bylo velmi nepříjemné spolujezdci se mně ptali jestli tomu autu něco není atp.
H
Auto jsem pak dal jinému řidiči a vyměnil za RAV4. Auto jezdí teď 8 000km měsíčně a nemám info jestli se to tomu řidiči líbí nebo ne, ale asi je mnohem spokojenější než když jezdil ve fiatu

Takže nevím, moc šancí tomu nedávám, zkusit změnit servis. Pro mně to bylo velmi nepříjemné spolujezdci se mně ptali jestli tomu autu něco není atp.
H