autobaterka
autobaterka
ahojte, budem musiet po 8-mich rokoch vymenit autobaterku. ako novu som povodne uvazoval
nejaku vartu ale nasiel som nejake vyjadrenia, ze varty su dost spatne co sa tyka celkovej zivotnosti,
bezne boli vyjadrenia ludi vo frach, ze 3 roky a kaput. mate nejake skusenosti? pripadne vie niekto
aka je origo baterka v T25/93kW/rv2008? dik za rady a nazory
nejaku vartu ale nasiel som nejake vyjadrenia, ze varty su dost spatne co sa tyka celkovej zivotnosti,
bezne boli vyjadrenia ludi vo frach, ze 3 roky a kaput. mate nejake skusenosti? pripadne vie niekto
Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008
Re: autobaterka
Original je tam http://www.mutlu.com.tr/hakkimizda.1ac0 píše:ahojte, budem musiet po 8-mich rokoch vymenit autobaterku. ako novu som povodne uvazoval
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

Já jsem kupoval do D-CAta Exide Premium EA900 (90Ah,720A) za směšných 1900kč a paráda. Doporučil mi jí kamarád co dělá s baterkama že jsou dobrý. Nevím jestli má dvoulitr stejně místa na baterku,případně vybírat nejvyšší kapacitu která se tam vleze. Vartu bych nevzal ani za boha. Měl sem jí v Mazdě a prostě 2,5 roku a bylo po ní (byla to ta stříbrná řada). Jel jsem nakoupit,po hodině se vracím k autu a startér jen cvakal. Prostě smrt z ničeho nic.
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
Teda nevím jak je na tom varta dnes, ale mám vartu ve dvou autech, v jednom nějakých 9let a pořád je OK a to dostává docela zabrat díky častému uplnému vybití.
Corolla 1.6 G6 již prodaná , Supra MKIV TT Targa, Avensis T22 1.6, Avensis T22 2,0 D4D, BMW E60 530d, Land Cruiser HZJ78
No pred deviti lety to byly jeste docela slusny baterky...rodriguez píše:Teda nevím jak je na tom varta dnes, ale mám vartu ve dvou autech, v jednom nějakých 9let a pořád je OK a to dostává docela zabrat díky častému uplnému vybití.

Vartu klidně. Kupuj hlavně dle rozměru, ať tam nemáš špalíček dřeva pod držákem 

Ani nahodou. Vydrzi tak tri, ctyri roky max. Skoda penez. Taky mi rikal prodejce, ze i Exide je lepsi.Jimmi píše:Vartu klidně. Kupuj hlavně dle rozměru, ať tam nemáš špalíček dřeva pod držákem

Mně vydržela skoro šest let a stála asi čtrnáct stovek (60 Ah). Další Varta je tam už třetí rok, za podobnou cenu. Fakt nevím, co řešíte 

Pred tremi lety jsem kupoval Bosh Silver S4, letos v lednu jsem ji musel vyhodit, i kdyz baterie obcas preventivne a opravdu pomalu dobijim, hlavne kdyz autem spise popojizdim a nemam najetou zadnou 'dalku' .. A to jsem si myslel, ze kdyz koupim 'znacku', mam vystarano na o neco vice let ..
Toyota Corolla Verso 2.2 D-4D Sol 100kW, 12/2007
- Standa50
- Manager Týmu
Varta a Bosch jsou totožné baterie,liší se pouze polepy.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Varta Silver Dynamic v benzinovém Oplu 9let, v TDI 7let. Opět jsem koupil Vartu Silver dynamic do dieslu, do benzinu jsem koupil za dobrý peníze Banner, jinak bych šel opět do Varty. Varta a Bosch již neni origo, ale vyráběji se v Johnson Controls v ČR. V Toyotě samozřejmě originál Mutla.
AUR 10, OCT II, VER 13

-
- Věčnej rejpal
Banner zatím cca 5,5 roku, vloni v létě se mi ji podařilo téměř vybít - 2 týdny v "divočině" a v autě jsem nabíjel kde co - sotva jsem nastartoval a po ujetí cca 300 km úplně v pohodě - už jsem ji nedobíjel a auto startuje na cvrknutí
Avensis T25 2oo4, 2.o vvti combi
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback
už tam budem? jo, je to blízko!
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback
už tam budem? jo, je to blízko!
No...kolega v autodílech mi to vysvetlil asi takhle. Drazsi baterky mají záruku 3 roky, levnejsi 2...a jelikož je nova doba a jde o spotrebni materiál, zivotnost je planovana tesne po zarucni době. Mel jsem Vartu zila 3 roky, starter ..vydržela 2 a ctvrt, Ted mam tyden starou Bosch s4... a pocitam s tim , ze za 2 max 3 roky ji vyhodim a koupim novou. Muze byt příčina v tom, ze popojizdim jen kratke vzdalenosti posledních par let a baterka se tudíž nestaci dobijet. Zkusenost je takova, ze pokud po 2 letech zacnu s dobijenim, zivotnost nijak extra neprodlouzim...a nez zustat nekde viset bez powera, kupuji novou a mam klid..