Tady posílám takový malý návod-postup toho jak by se mělo postupně pracovat a co všechno stavba takového modelu obnáší (pro představu) protože někteří si model chtěli objednat - tak aby věděli co je čeká

. Tohle jsem psal jednomu uživateli tohoto fóra a tak vám to sem dám k přečtení taky - aby jste si udělali obrázek co kolik stojí

- doufám, že vám to kdyžtak k nějakému výtvoru napomůže
:
Tak ti nejprve něco řeknu k té MRdvojce a potom ti něco povím o postupu, atd Wink
1) Ta Toyota je nesestavený plastikový model, který si musíš absolutně sám nabarvit (nastříkat) a slepit. Složité na sestavení to není - ale musíš s tím mít trpělivost - mě je sedmnáct a nemám s tím žádné problémy Wink .
V krabici máš více střech - tudíž si můžeš udělat otevřené cabrio, ale i Hardtop (jestli je v této stavebnici i plátěná střecha natažená to nevím Wink - ale neznamená to, že by ta střecha byla látková - to ne! Je normálně plastová, akorát by tam byly vidět ty zlomy které u látkové střechy jsou - a musel by sis jí nastříkat do černé barvy) - v žádném případě se u plastikových modelů nedají střechy stahovat a zatahovat (lze to zatím jenom u pár kovových - hotových modelů, ale vyrábí se to jenom ojediněle).
V krabičce jsou všechny části automobilu (kola, karoserie, interiér,...) tudíž není potřeba žádné části auta dokupovat Wink
2) Co je potřeba na sestavení modelu dokoupit:
Takže: budeš potřebovat nějaké skřípací kleště - kterými oddělíš části automobilu od plastového rámečku, skalpel (ulamovací nůž) na začištění zbytků rámečků na dílech, smirkový papír (postačí ti 500, 1000, 1500) papírem obrousíš všechny "náblitky" které nemají na dílech co dělat.
A teďka můžeš přejít na postupné natírání nebo stříkání jednotlivých dílů. Nejlepší je štětcem barvit díly malých rozměrů (já používám barvy značky Humbrol- tento výrobce dělá velkou škálu jak matných, pololesklých tak i lesklých odstínů - jedna barva stojí 39,- a jsem s nimi maximálně spokojen, objem jedné barvy je 14ml a ředím je syntetickým ředidlem) - ale karoserii stříkat alespoň sprejem - protože jinak jsou vidět tahy od štětce a nevypadá to pěkně Wink Sprejem používám od značky Tamiya - jeden sprej TS+MS stojí 165,- a dělá i lesklý lak ve spreji 165,- a Fine Surface Primer white 239,- (to je dobré jako základ pod barvu na karoserii a funguje to i jako "plnič" - což znamené, že zakryje menší rýhy - například od smirkového papíru- ale když jsou tyto rýhy velké - tak je naopak zvyrázní) po-té je dobré pořídit si tmel ( Tamiya Putty - Basic Type 89,-) tímto tmelem přetmelíme různé spoje na karoserii - které na real autu nejsou Wink ale hlavně dobře přebrousit a na závěr doleštit smirkovým papírem 1500 pod vodou - tmel musí být hlavně hodně vytvrdlý (tento tmel schne cca 15 hodin - podle tloušťky tmelu Wink) až budeme mít sestavenou, přetmelenou a přebroušenou karoserii - můžeme použít již zmiňovaný "plnič" a po malých vrstvách ucelit celý povrch karoserie - ale nesmí se to přehnat, aby nám nezalil všechny spáry na karoserii - to by potom nebylo moc hezké (hlavně nebýt netrpělivý a vždycky počkat až všechny nástřiky a nátěry zaschnou Wink po tomto kroku přijde na řadu sprej s finální barvou - zase po malých vrstvách nanášíme na karoserii Wink až vše zaschne, tak povrch nastříkáme lakem - u tamiye to je pod názvem Clear a stojí již zmiňovaných 165,- . A teď už stačí jenom přilepit skla, podvozek s interiérem a je vše hotové Laughing
HLAVNĚ NESMÍŠ dělat to, že by jsi třeba kus podvozku natřel nějakou jinou barvou od jiné firmy a potom na to třeba stříkal sprejem od Tamiye - to se nesnese a barva popraská Wink prostě nesmíš barvy míchat s jinými výrobci - to prostě nejde Wink
Kdyby sis chtěl nějaké tyto věci objednat tak můžeš na
www.mpmshop.cz - tam už vše najdeš Wink a z objednáním z HLJ.com ti nepomůžu - nemám s tím bohužel žádnou zkušenost Crying or Very sad pár kluků od nás z
www.scalextuning.com už ale z toho HLJ webu objednávalo tak se tam můžeš přihlásit a optat se ( jinak na tomhle fóru se řeší vše ohledně modelů - takže neváhej a zavítej tam - je tam k vidění plno hotových, ale i rozestavěných modelů - no a já doufám, že jsem na nic nezapoměl a snad ti to k něčemu pomůže Wink tak se zatím měj a kdyby jsi ještě něco potřeboval tak neváhej a napiš mě Wink Razz