D-Cat nejde do otáček

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
KarlosCZ
Věčnej rejpal

D-Cat nejde do otáček

Příspěvek od KarlosCZ »

tak už se mi taky nevyhla závada, auto má natočeno cca 220000 km

před týdnem z ničeho nic přestal motor táhnout, při sešlápnutí plynu se neděje prakticky nic, po rovine lezou otáčky pomalu nahoru, do kopce vůbec. Použitelné otáčky jsou 2000+, turbo začne tlačit kopancem v cca 2400 otackach

prohlídnul jsem podtlakové hadice, trubku od airboxu k turbu a egr ventil

hadice se zdají být na první pohled OK, EGR je zasranej jak jetel, ten budu o víkendu čistit

dnes ráno po nastartování se sešlápnutou spojkou auto nastartovalo, jak jsem pustil spojku tak sly otáčky rapidně dolů pod běžné volnoběžné, po opětovném sešlápnutí spojky se to srovnalo, ale pak s puštěnou spojkou nereagovalo na plyn, otáčky nešly nahoru.

Po sešlápnutí spojky a přidání plynu otáčky nahoru šly a byla možná jízda, ale auto se chovalo pořád stejně divně.

Auto nechcípá, na palubce nic nesvítí, laicky mi přijde že tam nejde vzduch? předpokládám že po vyčistění EGR by mohla být vidět změna, ale setkal jste se někdo s něčím podobným?

ps: auto je bez úprav, DPF filtr není vykuchaný, všechno je tak jak to ve fabrice poskládali
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
tkrejc
Člen Týmu

Re: D-Cat nejde do otáček

Příspěvek od tkrejc »

Mohla by to byt váha vzduchu. S tim jsem se párkrát setkal a projevovalo se to stejně.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Re: D-Cat nejde do otáček

Příspěvek od KarlosCZ »

Vyreseno, na vine byl evidentne zadelanej EGR ventil, nedoviral. Po dukladnem vycisteni auto jede tak jak ma
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Odpovědět

Zpět na „Avensis“