Někdy se těžko posuzují situace podle videa, tam totiž nemáte ten okamžitý prožitek a za kompem může být generál každý. Ovšem shodou okolností jsem nedávno zažil nehodu jak podle kopíráku, byvše v pozici toho z kamerou (ovšem bez kamery). Pouze to otáčející se auto nebyli poliši, ale to je drobnost. Dokonce jsem musel později podávat i svědectví.
Situace:
Na výjezdu z mého rodného městečka jsou dvě benzínky, nejprve nalevo ÖMV, po několika stech metrech vpravo Benzina. Večer až noc. Pán v Peugeotu asi potřeboval natankovat a tak si chtěl asi nejprve obě tyto benzínky prověřit, než se rozhodne. Za ním jela paní ve Felicii kombi. Už u té první benzínky podivně zpomaloval, asi se ohlížel zpět na ceduli s cenama. Když dojel k té druhé, asi zjistil, že ceny jsou překvapivě stejné a rozhodl se pro tu s exotičtější značkou. Čili na úrovni té Benziny se nemlich stejně jak ty poliši chtěl otočit zpět a paní s feldou to něj zezadu našila. Lišilo se to jen tím, že ho trefila dřív, tedy do levé části zadního nárazníku. Jestli měl blinkr, nevím. Asi ano, ale fakt jsem to neviděl nebo zapomněl.
Důležitý je tady ten
pocit, který vám video nezprostředkuje - ten člověk v pežotu se
chová divně. Já v podobných situacích už dávno držím ruku na klaxónu, a to je podle mě ta chyba, kterou udělal jak ten v Mercedesu na videu, tak v mém případě paní ve Felicii.
Šušenka má tedy do jisté míry pravdu. Ovšem zrovna u té bezpečné vzdálenosti tolik ne, protože z vlastní zkušenosti vím, že chová-li se někdo takhle nestandardně, tzn. pravděpodobně přijímá hlášení či si prohlíží ceník benzínky, začne zpomalovat tak nějak zvláštně, bez brzdových světel, čili jste za ním, ani nevíte jak.
Každopádně ty policajty zastřelit za úsvitu, protože takhle se bez výstrahy a bez majáčku otáčet si nic jiného nezaslouží
Mmchdm. viděl jsem kdysi kousek za San Diegem takovou tu situaci jak z blbých amerických filmů. Na dálnici v protisměru někdo předjížděl větším rozdílem rychlostí, než odpovídá jejich limitům, které všichni dodržují. Mezi proudy dálnice byl docela široký travnatý pruh, takových pět, deset metrů. Ne jako u nás metr a svodidlo. Majáček, pohled do zrcátka, drift přes trávu a za ním