A to je celý důvod těch opatření. Nutno podotknout že benzínové DPF je levnější než tvoje uprava ecu pro diesel.MatGO píše:Z pohladu ekonomie

A to je celý důvod těch opatření. Nutno podotknout že benzínové DPF je levnější než tvoje uprava ecu pro diesel.MatGO píše:Z pohladu ekonomie
no ale u nas su na kazdej STK...a musis stat tak, aby kamera mala dobry vyhlad na znacku = rovno ju cez OCR precita a uklada obrazky do databazy.PerryCZ píše:Libore, myslim ze to nebude tak dramaticke, protoze stejne tak jako s kamerama na STK, udajne jsou povine na kazde stk, ale nikde jsem je nevidel...
Já byl minulý týden na školení diagnostiky bosch a bylo tam pár lidí z Dekry. Tudíž mně je to naprosto jasné. Bosch dodá diagnostiku (cca 600 až 1mega) někdo shrábne tučný úplatek a mne čeká nákup katíků,lambd a vrácení sw ke starému,jinak si auto nacpu do řiti. A o to celé jde,vyřadit co nejvíce aut z provozu,zlikvidovat a prodat nová.
Napichovat na OBD by se měly všechny auta od r.v. 2OO2 mi bylo řečeno. Starší auta se budou "měřit" pořád stejně. Předpokládám tedy, že pokud se dělá třeba A4 B6 od 2OO1, tak by se podle tohoto tvrzení mělo napichovat skutečně až od r.2OO2. Co se týče airbagů, chipování, DPF, tak mi bylo sděleno, že se to bude napichovat na emisicích jelikož se z auta budou dostávat i nějaké reálné hodnoty přímo z ŘJ pomocí Bosch diagnostiky (nevím jak to bude nebude fungovat. říkal že to bude napíchnuté online na počítač a hodnoty se budou propisovat do systému, tak jako si ta linka "sama" fotí auto na příjezdu a na výjezdu.) Takže když budou rozdílné hodnoty než dle výrobce, tak prostě smolík... Dále se můžete jít "zabít" všichni kteří máte odstraněn DPF nebo máte upravený software či vám svítí airbag
Ale uvidíme až to bude no. Každopádně některé auta půjdou asi na díly
Každopádně si myslím, že je to velké zpřísnění všeho, opět nějaký super tendr na přístroje a vybavení a následně to přinese zdražení. Na emisích se bude čekat 25 minut, na stk se bude čekat 45 minut = 7O minut bude trvat komplet STK. Cena bude zvýšena individuálně dle uvážení majitele STK. U nás se už majielé stkáček domlouvají, že cena bude mezi 2000-2200kč za osobní autko, e"N"ko bude dražší.
Tiez som zaznamenal info o udajnej cene benzinoveho DPF, no pri triezvej mysli je nutne podotknut, ze zrejme islo o uniknuty cenovy odhad samotnej DPF vlozky pre prvovyrobu. Uvedena cena je podla mna holy nezmysel alebo reprezentuje naklad na vyrobu samotnej vlozky filtra pre fabriku.Nutno podotknout že benzínové DPF je levnější než tvoje uprava ecu pro diesel.
Zavisi to aj od technika, no mozno beru z obd iba signal o otackach.. neviem, zistimmatus69 píše:mne ho vzdy napichuju...mam rv2006 alebo 2007