Kontrolka motoru(check engine)

vše ohledně modelové řady Previa
Odpovědět
Prevít
Člen Týmu
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 15.09.2011, 13:19

Kontrolka motoru(check engine)

Příspěvek od Prevít »

Neměl někdo z vás taky podobnou závadu? Cca při 1800 ot. mi rosvítí konrolka el. motoru už jsem prolez všechno a spoustu věcí i zkoušel vyměnit ale stále nic. Přijde mi jako by se mělo něco spustit v těchto otáčkách a z nějakého důvodu to je zamrzlí a pro to se rosvítí ta škeredá kontrolka. Nebojoval s tím někdo???
Prevít
Člen Týmu
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 15.09.2011, 13:19

Příspěvek od Prevít »

Tak dnes jsem byl na diagnostice a ukázalo to na čidlo klepání motoru, tak jsem rád, že to není někde v drátech.
Uživatelský avatar
zaki
Člen Týmu
Příspěvky: 72
Registrován: pát 22.01.2010, 22:55
Bydliště: Uherský Brod
Kontaktovat uživatele:

Kontrolka motoru(check engine)

Příspěvek od zaki »

Tak pánové , chtěl bych se s vámi podělit o zkušenost s rozsvěcením kontrolky " check engine " . S diagnostiky co jsem si udělal , tak mi to psalo chybu P0420 Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1) a P0430 Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 2) což odpovídá , že je špatný katalyzátor ( ty naše novější prévie mají dva katy ), ale to je blbost , protože emise jsem udělal bez problémů . Takže lambda sondy co jsou za katalyzátorem to mají za sebou a měnit se mi je nechtělo , protože jsou dost drahé a na chod motoru nemají vliv , jenom kontrolují účinnost katalyzátoru . Tak jsem si procházel internet a našel jsem zajímavé video v americe , kde jeden borec dal před lamda sondu redukci , je z nerezu a bylo po problému . Moc jsem tomu nevěřil , ale pak jsem si řekl , že to zkusím . Díval jsem se po té redukci u nás a nenašel jsem ji , tak jsem prolezl ebay a našel jsem . Potřeboval jsem sice jenom dvě , ale jsem si řekl , že si vezmu čtyři ( tak mám ještě dvě v rezervě ) . Redukce došly cca po týdnu , tak jsem je tam našrouboval a ejhle je po problému . Diagnostika už neukazuje žádné chyby . Ještě jeden odkaz ,kde jsou všechny chyby co vás můžou potrápit http://www.obd-codes.com/trouble_codes/ tady si můžete potom vyhledat jakou máte chybu a pak opravit .
Toyota Prévia 2.4 DOHC VVT-i 115 kw,r.v. 2002,stříbrná metla,LPG AC Stag 300 + Dodělané opěrky hlavy s DVD a 9 palcovou obrazovkou,pro děti.Obrázek
srnyxx
Člen Týmu
Příspěvky: 31
Registrován: stř 25.03.2015, 09:49

Re: Kontrolka motoru(check engine)

Příspěvek od srnyxx »

zaki píše:Tak pánové , chtěl bych se s vámi podělit o zkušenost s rozsvěcením kontrolky " check engine " . S diagnostiky co jsem si udělal , tak mi to psalo chybu P0420 Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1) a P0430 Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 2) což odpovídá , že je špatný katalyzátor ( ty naše novější prévie mají dva katy ), ale to je blbost , protože emise jsem udělal bez problémů . Takže lambda sondy co jsou za katalyzátorem to mají za sebou a měnit se mi je nechtělo , protože jsou dost drahé a na chod motoru nemají vliv , jenom kontrolují účinnost katalyzátoru . Tak jsem si procházel internet a našel jsem zajímavé video v americe , kde jeden borec dal před lamda sondu redukci , je z nerezu a bylo po problému . Moc jsem tomu nevěřil , ale pak jsem si řekl , že to zkusím . Díval jsem se po té redukci u nás a nenašel jsem ji , tak jsem prolezl ebay a našel jsem . Potřeboval jsem sice jenom dvě , ale jsem si řekl , že si vezmu čtyři ( tak mám ještě dvě v rezervě ) . Redukce došly cca po týdnu , tak jsem je tam našrouboval a ejhle je po problému . Diagnostika už neukazuje žádné chyby . Ještě jeden odkaz ,kde jsou všechny chyby co vás můžou potrápit http://www.obd-codes.com/trouble_codes/ tady si můžete potom vyhledat jakou máte chybu a pak opravit .

Ahoj prosim tě můžeš mi poslat hak se ta redukce jmenuje nebo třeba odkaz na ebay kde bych to našel? Díky
Uživatelský avatar
Tomiq
Věčnej rejpal
Příspěvky: 521
Registrován: pon 06.07.2015, 21:04

Re: Kontrolka motoru(check engine)

Příspěvek od Tomiq »

Mě to tyhle chyby ukazovalo zkraje, dokud nebyly správně nastavené mapy LPG, než si to sedlo. Nechal jsem to po ujetí pár kilometrů seřídit a teď se to rozsvítí hodně výjimečně. Tak to vždycky smažu přes aplikaci ve smartfonu rovnou za jízdy.
Kořen slova Toyota je Toy!
Odpovědět

Zpět na „Previa“