TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
somlocalhost
Člen Týmu

Re: TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách

Příspěvek od somlocalhost »

Ja som objednal plechac >>> 6.5Jx16 5x114.3 ET45 60mm a snad bude sediet
Auris TS 1,6 Valvematic Active Trend+
somlocalhost
Člen Týmu

Příspěvek od somlocalhost »

Prosim o konzultaciu&radu!
Pred vikendom som vlozil do priestoru na rezervu plnohodnotne plechove koleso s nasadenou gumou (bez TPMS ventilku) ako vysnenu rezervu na miesto lepiacej sady. Od vtedy zacala svietit kontrolka tlaku pneu a zhasne, az ked prejdem cca 20km po dialnici. Tlaky vo vsetkych 4 pneu som skontroloval za studena >>> 2.4
Som trosku prekvapeny a neviem co si mam o tom mysliet a teda, ci mi kara checknuje aj to piate koleso ktore si sedi v kufri (prehustene / podhustene)?
Abo aj na rezervu musim kupit TPMS? Thx za rady.
Auris TS 1,6 Valvematic Active Trend+
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Zkus vratit lepici sadu zpet.... Jinak TPMS ti nemuze zaznamenavat kolo v kufru....
Back in Czech.
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

To je vtip ? Normálně podrž na 5 s resetovací tlačítko v kaslíku a zaktualizují se ti tlaky v pneu.Možná některé kolo je pod tolerancí tlaku,na který bylo načteno a po zahřátí jízdou se dostane do "normálu"a kontrolka zhasne.Rezerva bez TPMS nemá žádný vliv na rozsvícení kontrolky :D
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
1pepik
Člen Týmu

Příspěvek od 1pepik »

Měnil jsem pneu u aurise 10/2014 a pochpitelně se rozsvítila kontrolka. Žádný trik i zde popsaný na ní neplatil,ani servis v Ustí/l .Tak jsem se smířil,že počkám do první garančky,ale po deseti dnech a ujetí cca1500km se to opravilo samo. :lol:
kos
Člen Týmu

Příspěvek od kos »

Při 15 tis prohlídce jsem odjel z toyoty, s kolama nic neměli dělat a po cca 10km se rozsvítila kontrolka. U pumpy jsem si nastavil tlak, načetl čudlíkem v kaslíku a OK.
Nyní opět autorizovaný servis přezouval na zimu, ujel jsem 10 km a TPMS svítí. A´t si ti hoši na--rou na ruce, to nemusím jezdit do toyoty když si to pak musím ohlídat sám. Jinak nejsou drazí, jsou ochotní, rychlí, kravaťáci velice slušní, ale co to mají v dílnách??? - Montérky bez mozku
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Změna sad letní zimní je pro mě záhadou.Nejdříve jsem samozřejmě přehodil sady,potom jsem zajel k 1 km vzdálené benzínce zkontrolovat tlaky a podle návodu od servisáka jsem 3x zmáčknul tlačítko "set" chvíli počkal a pak 1x znovu dlouze.Kontrolka po dobu mačkání ani neblikla.Tak jsem radši udělal testovací jízdu a po asi 10 km (odhadem) začala kontrolka blikat a následně svítit.Zajel jsem na odpočívadlo vypnul jsem motor a znovu bez spojky jsem 2x zmáčkl tlačítko start.(klíček poloha II).Kontrolky se rozsvítily a kontrolka tpms začala blikat.Čekal jsem minutu až zůstane svítit a proces mačkání jsem opakoval a kontrolka tpms zhasla.Najel jsem o té doby asi 600km a vypadá to,že se mi zimní sada podařila aktivovat.Takže asi se musí nejdříve kontrolka jízdou sama rozsvítit a potom začít teprve mačkat "set".Možná stačí pouze u svítící kontrolky dlouze podržet "set" a ona zhasne,ale to už teď nezjistím,vyzkouším to až na jaře. :D
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Solar1
Člen Týmu

Příspěvek od Solar1 »

Zdarec kolegové, mám dotaz, kamarád z Pneuservisu mi pravil, že pokud nejsou pneu vybaveny ventilky TPMS na autě s tímto systémem a dojde k bouračce, (asi mel na mysli havárii např.skrz defekt)tak nemusí prej pojišťovna uznat plnou výši plnění..
Nevím, moc se mi to nezdá, ale už bych se nedivil ničemu..
Jde o to, že v lednu budu mit novy Auris TS 1,2T Executive 6M, a ten bude na 17" letních pneu, tak zjišťuji jaký rozměr vubec zvolit aby se to pak shodovalo s velkým TP, jistě tam bude vic variant , šel bych do 16" zimních Nokian , či Continental.
Prodejce mi slibil preposlat velký TP od stejneho Aurisu, zatim ale nic.. Máte někdo stejný typ a co jest psáno ve velkém TP stran disku a pneu? Děkuji uctivě. S1.
Kcheml
Navigátor

Příspěvek od Kcheml »

Solar1 píše:Zdarec kolegové, mám dotaz, kamarád z Pneuservisu mi pravil, že pokud nejsou pneu vybaveny ventilky TPMS na autě s tímto systémem a dojde k bouračce, (asi mel na mysli havárii např.skrz defekt)tak nemusí prej pojišťovna uznat plnou výši plnění..
Nevím, moc se mi to nezdá, ale už bych se nedivil ničemu..
Jde o to, že v lednu budu mit novy Auris TS 1,2T Executive 6M, a ten bude na 17" letních pneu, tak zjišťuji jaký rozměr vubec zvolit aby se to pak shodovalo s velkým TP, jistě tam bude vic variant , šel bych do 16" zimních Nokian , či Continental.
Prodejce mi slibil preposlat velký TP od stejneho Aurisu, zatim ale nic.. Máte někdo stejný typ a co jest psáno ve velkém TP stran disku a pneu? Děkuji uctivě. S1.
Já v TP měl jen základní sedmnáctky bez alternativ, zimní šestnáctky se musely zapisovat dodatečně.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports Executive TSS 2015
Solar1
Člen Týmu

Příspěvek od Solar1 »

Dík za info, čoveče z toho mám trochu "řídko" že tam budou zapsány jen 17", dle mého ty alternativy píše do velkého TP prodejce ?
Nutno tedy poštípat prodejce, ten at to " manažersky zastřeší".. Aby to tam uvedeno bylo.Nechce se mi to pak řešit ..
Dík S1.
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Solar1 píše:Dík za info, čoveče z toho mám trochu "řídko" že tam budou zapsány jen 17", dle mého ty alternativy píše do velkého TP prodejce ?
Nutno tedy poštípat prodejce, ten at to " manažersky zastřeší".. Aby to tam uvedeno bylo.Nechce se mi to pak řešit ..
Dík S1.

Neboj budeš tam mít alternativu 16 palcovych pneumatik a prodejce to tam nezapisuje...
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
sakiyota
Člen Týmu

Příspěvek od sakiyota »

No z toho jsem byl pekne vytocenej, protoze importer do TP napsal jenom 17" ... namisto toho aby tam napsal vsechny rozmery co muze podle vybavy auto mit (15 a jeste 16) ... takze 2x na urad a jeste se doprosovat importera aby mi dodatecne zaslal rozmery na 16 s tydenim trvanim ...
Auris TS Hybrid
Solar1
Člen Týmu

Příspěvek od Solar1 »

Díky Mirku za uklidňující slova , kéž by to tak bylo, i tak to radši posichruju, protože s "mým štěstím " bych dopadl jak výše uvedený p.Sakitoya a pak nervy v kýblu..
Řeknu panu prodejci aby v TP bylo co nejvíce variant ,- tím víc Adidas..
Nevidím důvod,proč bych to mel vyběhávat já.. Já se s importéry Toyoty moc do styku moc nedostanu.
On snad jo. :) děkuji S1.
zzjosef
Navigátor

Příspěvek od zzjosef »

Já měl origo taky na 17" ale v TP mám 15" i 16" hned napsány. Zítra ofotím a pošlu.
Auris 1,6 M 2013
Solar1
Člen Týmu

Příspěvek od Solar1 »

Jasné, dík..
A jaký typ Aurisu máš?
U mě se jedná o Auris TS 1.2T , protože se to obutí zřejmě liší dle motorizace. (Diesel je těžší)
Odpovědět

Zpět na „Auris“