Ošetrenie interiéru a exteriéru na zimu Yaris

vše ohledně modelové řady Yaris
aczasa
Věčnej rejpal

Re: Ošetrenie interiéru a exteriéru na zimu Yaris

Příspěvek od aczasa »

Muco, nechal bych si okno v zime nepatrne otevrene. :-) Hned dva fyzikalni ukazy by se mi projevily - proudeni a za druhe pripadna sublimace ci desikace mrazem.. :-) A preci jen ti nikdo kvuli pul milimetru auto neukradne. (a v aute je v zime zima kazdopadne)...
Back in Czech.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

tak ok, príde na psa (na auto) mráz a ak tvoje slová padnú na úrodnú pôdu, budem ich šíriť ďalej že aký som ja múdry :onfire: :lol: :lol:

jo.. a mohol by si byť trochu láskou preplnený preložil do ludskej reči slová "sublimace ci desikace"? Nechce sa mi uja googla tým zaťažovať a hned to budú vidieť aj tí po mne... 8)
Naposledy upravil(a) muco dne stř 04.11.2015, 19:00, celkem upraveno 1 x.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Yessss..... :bigups:
Sublimace - zmena skupenstvi z pevneho do plynneho - velmi znamy jev u vody, kdy pri mrazovych teplotach a nizke relativni vlhkosti dochazi k "odparovani ledu" bez jeho premeny na kapalnou vodu....
Desikace - vysouseni.... U vodnich roztoku take znama jako lyofilizace. Odstraneni vody ze smesi "vymrazovanim". :-)))))
Nutno jeste podotknout, ze to pootevreni okna muze a bude mit za nasledek posun (geometricky receno) bodu kondenzace vlhkosti smerem do stredu kabiny vozidla. Muze tedy prestat zamrzat okno, ale pokud je zdroj vlhkosti v kabine dost silny, tak bude zamrzat neco dale uvnitr.. :-)
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“