Starter

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Salám
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Starter

Příspěvek od Salám »

Zdravim,
rano kdyz jsem startoval tak to trochu jako "klaplo", asi ve starteru, a pak to normalne zacalo tocit a hned naskocilo. Kdyz jsem po praci chtel nastartovat, tak to v tom zase klaplo ale vubec to netocilo. Druhy pokus bylo to samy. Az pri tretim to zase klaplo a pak naskocilo. Myslite ze mam vymenit starter? Nebo je to mrazem? Pres noc je v garazi. Diky za radu.
Toyota celica 2.0 GTi 16V 1988 - bejvávalo
Suzuki Vitara JLX 1.6 16V 1993
Jihlava
603 900 512
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

ejhle

Příspěvek od micron »

No může to bejt třeba baterkou... v zimě ztrácí kapacitu- třeba špatnej kontakt, no a nebo tim, že celdu štve že musí bejt zalezlá v garáži, když je venku v peřince tak romanticky :lol:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

budto znamená že odchází nebo to bylo vážně jen zamrzlý, ostatně jestli začíná bejt KO tak to asi za chvíli poznáš:)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Tohle mi taky občas dělá. Někde jsem četl že je to na celicách celkem normální. Prý je to problém ve špatném ukostření nebo co. Co jsem ale zpozoroval je, že když je čelda promrzlá a otočím klíčem v zapalování a po vteřině ho pustím tak si čelda z vesela startuje sama dokud nechytne. Někdy i tři vteřiny. :roll:
Celica 4WD turbo 5.gen
Salám
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salám »

saus píše:Tohle mi taky občas dělá. Někde jsem četl že je to na celicách celkem normální. Prý je to problém ve špatném ukostření nebo co. Co jsem ale zpozoroval je, že když je čelda promrzlá a otočím klíčem v zapalování a po vteřině ho pustím tak si čelda z vesela startuje sama dokud nechytne. Někdy i tři vteřiny. :roll:
me to ale do dneska startovalo hned, na prvni otoceni a nevzdavalo to ten zvuk, jako by tam neco seplo.
Jihlava
603 900 512
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Salám píše:
saus píše:Tohle mi taky občas dělá. Někde jsem četl že je to na celicách celkem normální. Prý je to problém ve špatném ukostření nebo co. Co jsem ale zpozoroval je, že když je čelda promrzlá a otočím klíčem v zapalování a po vteřině ho pustím tak si čelda z vesela startuje sama dokud nechytne. Někdy i tři vteřiny. :roll:
me to ale do dneska startovalo hned, na prvni otoceni a nevzdavalo to ten zvuk, jako by tam neco seplo.
To co ti tam cvaklo byl pastorek který vyhazuje cívka. Jestliže ti pastorek nevyskočí úplně (cívka pořádně nezaskočí) cívka ti nesepne proud do startéru a ten se neotočí. Pravděpodobně bude stuhlej tím mrazem.
Celica 4WD turbo 5.gen
Salám
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salám »

saus píše:
Salám píše:
To co ti tam cvaklo byl pastorek který vyhazuje cívka. Jestliže ti pastorek nevyskočí úplně (cívka pořádně nezaskočí) cívka ti nesepne proud do startéru a ten se neotočí. Pravděpodobně bude stuhlej tím mrazem.
Pred chvili jsem to znovu zkousel. Zase to cvaklo, tak jsem drzel klic ve startovaci poloze, chvili pockal a naskocilo to. Udelal jsem to tak nekolikrat a vzdycky se to chytlo tak snad to bude tim mrazem a na jare to bude v pohode.
dik za info
Jihlava
603 900 512
Salám
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salám »

prestalo mrznout a zase startuje normalne takze to fakt asi byl stuhlej pastorek. :D
Jihlava
603 900 512
Zachs
Člen Týmu

Příspěvek od Zachs »

Salám píše:prestalo mrznout a zase startuje normalne takze to fakt asi byl stuhlej pastorek. :D
Stejne se koukni do starteru jestli nemas ohlodany Kontakty spínače cívky dneska sem se na to koukal a sou docela osekany. tak sem je vymenil a už to startuje nadherne i vzime :wink:
Celica T20
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

4 ZACHS:

Uz asi nekukne 8)
TeLe 1000R - rpm11200 :)

nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo :)
1UZ-FE
H.-C32
Salám
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salám »

jj, cmelak uz je pryc.
Jihlava
603 900 512
Zachs
Člen Týmu

Příspěvek od Zachs »

JJ ja jen tak pro info :wink:
Celica T20
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

To mi corolla dělá taky. Řeším to tak, že jen ťuknu do klíčku a ona nastartuje. Když ho podržím dýl, tak mi pak chrčí startér :?
http://www.youtube.com/watch?v=8dpEovFHML0
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Odpovědět

Zpět na „Celica“