2.2 d-cat 130kw těsnění pod hlavou četnost poruch

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Chef
Člen Týmu

2.2 d-cat 130kw těsnění pod hlavou četnost poruch

Příspěvek od Chef »

Dobrý den, vím, že je to zde 1000x omílané téma, ale opravdu je to s tímto motorem tak špatné? Mám možnost koupit Avensis ve slušném stavu najeto cca 200 000. Při prohlídce žádné náznaky toho, že by něco nebylo v pořádku. Takže moje ústřední otázka zní. Je ten problém s těsněním hlavy spíš vyjímkou nebo se mu po určitém čas prostě nevyhnu?
dacapo
Řidič

Re: 2.2 d-cat 130kw těsnění pod hlavou četnost poruch

Příspěvek od dacapo »

Já jsem milovník nafty a po mnoha Fordech, Octavií a VW mám teď Ave D-cat. Nejlíp mi posloužil VW a to byl s PD motorem, který mi dle recenzí a tak podobně měl dělat problémy a než jsem ho vyměnil za Avensise neměl jedinou poruchu a šel ke třista tkm. Toyotu mám rok a zatím v pohodě. Měnil jsem vstřik, ale to je u dieselů normální, když tankujem sračky z řepky. A takové běžné opravy jako je čištění egru a pod si uděláš sám. Nebýt tohohle fora možná bych na to auto ani nesáhl, ale když se tu řeší problém, tak to člověku nedá a jde se mrknout taky a pak se to tady nafoukne. Svůj názor ti tu jistě napíšou i benzínoví a vlastně budou mít pravdu. Nafta dokáže pěkně potrápit a díly jsou pekelně drahé, ale jak říkám ja jsem na naftu a vůbec nelituju, že mám právě haněný D-CAT.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

DCat s 200 tkm, hodně štěstí a pod polštářem v rezervě 50 000,-
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Chef
Člen Týmu

Příspěvek od Chef »

Nakonec jsem to prodiskutoval ještě s jedním mechanikem co Toyoty dělá a byl jsem od toho s konečnou platností zrazen. Takže stejně asi skončím u benzínu. Díky za odpovědi.
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Budeš mít klid...
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

S takovým přitroublým přístupem doporučuji koupit Š120L. Absolutní jednoduchost, vše si spravíš sám a žádný díl nestojí víc jak 500Kč.
A nebo by mohl stačit i nějaký skůtr, ne? Má mnohem méně dílů, než auto.
A co třeba kolo. Teď se dělají ty s 29" a ty jezdí skoro samy. A má tak málo dílů, že se skoro nemá co pokazit. Proti tomu je benzinový Avensis poruchový křáp.
:wink: :wink: :wink:
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Demon píše:S takovým přitroublým přístupem doporučuji koupit Š120L. Absolutní jednoduchost, vše si spravíš sám a žádný díl nestojí víc jak 500Kč.
A nebo by mohl stačit i nějaký skůtr, ne? Má mnohem méně dílů, než auto.
A co třeba kolo. Teď se dělají ty s 29" a ty jezdí skoro samy. A má tak málo dílů, že se skoro nemá co pokazit. Proti tomu je benzinový Avensis poruchový křáp.
:wink: :wink: :wink:
Lol, presne. Nicmene mezi nama, na pojizdeni do mesta je skutr idealni. Rocne najezdim s Ave cca o 10k min diky skutru a navic nemam problem zaparkovat.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Demone :twisted: , tebe niekto stupil na otlak ? :blush:
Aj bulvar pre zeny lepsie poradi. :D
Na ukludnenie http://www.femina.cz/magazin/sex-a-vzta ... te-to.html

Nevies preco dodnes nelieta Fokker Dr.I ???
Sak to malo 3 kridla a aj napriek tomu to malo lacny servis ! :biggrin:
https://de.wikipedia.org/wiki/Fokker_Dr.I
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

Hahaha. :wink: . Je to tak. Je statisticky jednoznačně dokázáno, že nejmenší rozvodovost mají svobodní lidé :biggrin: .
Analogicky, pokud má dotyčný strach z nákladů na provoz auta, je nejlepší řešení nemít žádné....

Já tady nemíním dávát rozumy na nákup ojetýho auta, ale je to celkem jednoduchá matematika. Auta střední třídy (Avensis, Mondeo, Passat, C5...) se většinou nakupují v dieselové motorizaci. (podíl cca 50% dieselů v Evropě pak dorovnávají benzinové auta z kategorie malé vozy). Takže nabídka ojetin i u Avensisu v dieselu je mnohem vyšší. Tudíž lepší výběr a nižší ceny. Ty nové Avensisy, co se prodají v benzinu, budou navíc převládat u fyzických osob (do rodin). Fyzická osoba více dbá na prodejní cenu své ojetiny (což opět to vede k vyšší ceně benzinových ojetin) a navíc se fyzická osoba tak nehrne do prodeje zánovního vozu (3-4 roky), leda k tomu má nějaký důvod (poruchovost, nespokojenost ...).
Celkově, stejné ojeté auto v benzinu vyjde dráže, než v naftě. Když se budu bavit o hladině 300.000Kč, tak o 50.000Kč bez diskuze. Navíc, Avensisů je i tak málo, takže v benzinové ojetině není prakticky výběr - u dieselů si člověk klidně může vybírat i podle čalounění, které si přeje. Zejména s vyšší úrovní výbavy je to u benzinů markantní problém.
Pokud najedu ročně 20.000km, tak ušetřím oproti benzinu cca 10.000Kč ročně (uvažuji rozdíl ve spotřebě 1.5 litru). Když to auto budu mít 5 let, tak na naftě vydělám 50.000Kč. Když přičtu 50.000 úsporu při nákupu ojetého auta, tak mám 100.000 Kč. Takže až se mi vysere cokoliv "dieselově specifického", mám na to.
A mezitím si jezdím autem, které má důstojnou motorizaci.

Tím neodrazuji od nákupu benzinových motorizací, jen je mi líto těch z různých blogů vyděšených lidí, co se bojí jít do dieselu, potažmo D-CATu v tomto vlákně.
Vyberou si auto, které se jim moc líbí, které je zřejmě i ve skvělém stavu, i ta dieselová motorizace je pro ně třeba přímo vhodná, a pak, na základě tlachů, od něj utečou a koupí něco, co vlastně ani nechtěli.
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

Turbodiesel 2.2 litru je přesně to, co se charakterově k Avensisu hodí. To není genově BMW, ani tvoje MX3 ... Proto možná Toyota pro Avensis v benzinu nic "pořádného" nenabízí.

A nevím, jak u D-CAT. Ale já když si šáhnu u D-4D dovnitř koncovky výfuku, tak mám po 130.000 km sotva zaprášený prst (asi jako když si měsíc neutřu polici nad stolem). Takže tvoje přiložená animace je trochu out....
Řekl bych, že i kdejaký benzín bude mít výfuk, narozdíl od D-4D, zevnitř černý ..... Vyzkoušej si a podej sem hlášení.
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

Demone souhlas. Mluvíš mi z duše, Já se teď vrátil z dovči v pěti lidech z rakví, narvaný kufr po strop a čtyři kola na tažném, Dvakrát mi kolo hráblo o podběh za jízdy jak jsem byl přepálený, ale auto jelo jako prázdné a za 7.7, což si myslím, že je za daných podmínek paráda. Strašně bych si přál vidět kolegu s Důstojným motorem 1.3 z Yarise jestli by se vůbec hnul z místa.
Roman Jašek
Věčnej rejpal

dacapo píše:Demone souhlas. Mluvíš mi z duše, Já se teď vrátil z dovči v pěti lidech z rakví, narvaný kufr po strop a čtyři kola na tažném, Dvakrát mi kolo hráblo o podběh za jízdy jak jsem byl přepálený, ale auto jelo jako prázdné a za 7.7, což si myslím, že je za daných podmínek paráda. Strašně bych si přál vidět kolegu s Důstojným motorem 1.3 z Yarise jestli by se vůbec hnul z místa.
Kolikrát ročně takhle jezdíš? Kdyby Ti to tam někde v opuštěný lokalitě skočilo do nouzáku tak by těch 7 lidí nebo kolik vás jelo čučelo. :biggrin:
CommonUser
Věčnej rejpal

Demone, uz nie su horucavy. Netrep chujoviny. Opakujem to tu uz po 125x. Vychadzas z uplne mylneho predpokladu. Kedze jazdene sa kupuju vacsinou z DE, pretoze je to najvacsi trh a je blizko CR/SR, tak ti ukazem statistiku Avensisu pre rok 2014 (uvadzal som tu uz aj rok 2012).
Cize http://www.kba.de/SharedDocs/Publikatio ... onFile&v=3
Najpredavanejsi Avensis v DE za rok 2014 je kombi 1,8 :!: A to napriek tomu, ze to ma len nedostojnych 147 PS.
Celkovo prihlasenych za 2014 je 3,06 miliona aut z toho 36,2% sukromne :idea:
Celkovo dieselovych aut 47,8% (rataju sa aj male dodavky do 3,5 tony ! napr. Sprinter).

EDIT: Takze aj na firmu sa berie benzin EDIT

Tak hor sa pod sprchu ! Do ruky kalkulacka a nemecky slovnik.

Tak a teraz uz mozem s tebou suhlasit, ze mne sa benzinova ponuka v Avise tiez zda mizerna. Ale to aj naftova ... :blush:
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

To potom ano. Někde v buši to vyplivnout, tak lezu na střechu do rakve a zavírám se zevnitř, leč to se nestalo, páč mám D-Cat a né benzínovou sekačku :mrgreen:
CommonUser
Věčnej rejpal

dacapo píše:Demone souhlas. Mluvíš mi z duše, Já se teď vrátil z dovči v pěti lidech z rakví, narvaný kufr po strop a čtyři kola na tažném, Dvakrát mi kolo hráblo o podběh za jízdy jak jsem byl přepálený, ale auto jelo jako prázdné a za 7.7, což si myslím, že je za daných podmínek paráda. Strašně bych si přál vidět kolegu s Důstojným motorem 1.3 z Yarise jestli by se vůbec hnul z místa.
Ake podmienky ? Ja som siel na vylet a vies co ... s plnym kufrom somarin aj ked bez bikov a len 2+2, zato na strechu pieklo slnko jak dive, zuvacka lepila koleso o asfalt, v radiu hrali hovadiny, predbiehal vsetko co stalo okolo a na benzine 5,8.
No proste crazy ride ! :inlove:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“