Jak vynulovat průměrnou spotřebu? Avensis 2.0 D-4D rok 2005
Jak vynulovat průměrnou spotřebu? Avensis 2.0 D-4D rok 2005
můžete někdo poradit? Asi je to úplně jednoduchý, ale nemůžu na to přijít.
Taky by se mě hodil manuál k autu, nejlépe v češtině, nikde na netu jsem ho nenašel. Díky
Taky by se mě hodil manuál k autu, nejlépe v češtině, nikde na netu jsem ho nenašel. Díky
Stiskni a podrž až do pípnutí tlačítko TRIP. Ale já svému PP moc nevěřím, protože mi ukazuje více, než je skutečnost. Vlastně Skoro vůbec PP nesleduju, aspoň mě to nerozčiluje. Možná, že by ti pomohl český manuál, jestli ho nemáš. můžeš si ho najít tady na starších vláknech, a nebo ti ho můžu poslat, když mi pošleš kontakt. je to sice starší manuál (01), ale snad se tam aspoň něco dočteš.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
Toyota Starlet 1.5D
No jestli je to u novějších modelů tak, jak píšeš, tak už fakt nevím, na co by tam v PP vůbec průměrná spotřeba byla. Já si přece musím určovat, kdy a za jak dlouho si ji chci změřit. Když se mi to bude nulovat tehdy, kdy si to auto usmyslí, tak to nevím. Po dotankování a při větším náklonu auta se aspoň u mě mění údaj o dojezdu, který je ovlivňován údajem průměrné spotřeby spočítané PP a měřením výšky hladiny v nádrži. Aspoň tak jsem to pochopil z manuálu.
Toyota Starlet 1.5D
Toyota Starlet 1.5D
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
mali sme t22 a teraz mame t25 takze tak.. u t22 je to ako pises - tam sa to nulovat dalo. t25 vsak pracuje na principe, ze ak sa mu nahle zvysi hladina paliva v nadrzi, pride reset.. pri t25 facelifte sa trochu prerabal palubny pocitac, tam to mozno uz napravili, ale kolega tu spomina rv 2005 co je urcite predfacelift
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Asi máš pravdu, to ovšem nic nemění na faktu, že některé věci moje hlava nějak nebere. Proto mám PP pořád rači vypnutý a mám klid. Ono je to taky dost nebezpečné ty věci sledovat za jízdy. Ono to může někdy i tragicky skončit. To mám kolegu, a tomu se zabil kámoš, jen pro to, že si koupil na kolo taky ten počítaček, a když ho za jízdy sledoval, tak v plné jízdě napral pod stojící Tatru a bylo vymalováno. S toho plyne poučení, že je lepší vědět kam jedeš, než jak jedeš.
Toyota Starlet 1.5D
Toyota Starlet 1.5D
- lake-bodom
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Mám uplně stejný "problém", jak popisuje Salát. V Avensisu T22 2.0 D4-D (starý model) mi PP ukazuje naprostý nesmysly - průměrná spotřeba 7,8l/100km, přitom dle tankování mám dlouhobou spotřebu 6,0l/100km (po ujetí cca 30 000km). Takže PP nevěřit ani za mák
.

Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
Tak to já to měřím od tý doby co Avouše mám,vždycky tankuju plnou až po okraj a spotřeba reálná se od spotřeby v PP liší tak o 0,2-0,3l.
Toyota Avensis 1.8 VVT-i,kombi,r.v.2001
Toyota Avensis 1.8 16V,kombi,r.v.1998 (ex)
Toyota Corolla 1.4 XLi,16V EFi,kombi,r.v.1996 (ex) 2x
Toyota Corolla 1.3 XLi,12V,kombi,r.v.1990 (ex)
Toyota Avensis 1.8 16V,kombi,r.v.1998 (ex)
Toyota Corolla 1.4 XLi,16V EFi,kombi,r.v.1996 (ex) 2x
Toyota Corolla 1.3 XLi,12V,kombi,r.v.1990 (ex)
Je to presne tak, ako píše Hanz...priemerka sa nuluje pri natankovaní, resp. pri zaparkovaní a následnom vypnutí zapaľovania v prudšom kopci.
Význam to má taký, že podľa toho si palubný ščot počíta dojazd podľa doby od tankovania a viacmenej aj ty máš potom odhad, koľko ti ešte zostáva a podľa mojich skúseností je to viacmenej presné...počítač mi viacmenej sedí na moje počty pri tankovaní.
PS. ale priznám sa, že ma to tiež znervózňovalo
Význam to má taký, že podľa toho si palubný ščot počíta dojazd podľa doby od tankovania a viacmenej aj ty máš potom odhad, koľko ti ešte zostáva a podľa mojich skúseností je to viacmenej presné...počítač mi viacmenej sedí na moje počty pri tankovaní.
PS. ale priznám sa, že ma to tiež znervózňovalo

Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Re: Jak vynulovat průměrnou spotřebu? Avensis 2.0 D-4D rok 2
po kazdem natankovani se to vynuluje
mam taky toyotu avensis 2005 jinak to je orientacni pp moc se na to nedivam prumer je asi5,5 na dalku a7v meste tak se na to stale nedivej a ver tomu
mam taky toyotu avensis 2005 jinak to je orientacni pp moc se na to nedivam prumer je asi5,5 na dalku a7v meste tak se na to stale nedivej a ver tomu
U t25 se nuluje tak ze hodis klicek do polohy kdy auto zhavi a najedes tlacitkem na volantu na tu prumernou spotrebu az na ni budes tak to tlacitko na volantu znova zmacknes a chvilku pridrzis a ono se to vyreserujeSchovak píše:můžete někdo poradit? Asi je to úplně jednoduchý, ale nemůžu na to přijít.

TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW 2006
Ne ne tak to nefunguje,teda aspoň mě nelukyo96 píše:U t25 se nuluje tak ze hodis klicek do polohy kdy auto zhavi a najedes tlacitkem na volantu na tu prumernou spotrebu az na ni budes tak to tlacitko na volantu znova zmacknes a chvilku pridrzis a ono se to vyreserujeSchovak píše:můžete někdo poradit? Asi je to úplně jednoduchý, ale nemůžu na to přijít.

avensis T27 1.8 valvematic