7.gen problém s chladičem

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
robinpk
Člen Týmu
Příspěvky: 6
Registrován: sob 14.03.2015, 13:34

7.gen problém s chladičem

Příspěvek od robinpk »

Chlazení se tu řeší na spoustě témat ale konkrétně u sebe jsem měl pocit že mi mizí kapalina nádobka neustále na dně nebo prázdná aplikoval jsem dokonce dvakrát ve dvou dnech utesňovač a zkontroloval hadice což se mi zdálo být ok po dlouhé jízdě jsem auto nechal odstát a nádobka prázdná povolím víčko nic opatrně jsem dojel asi 6 km povolil víčko a šup z přepadu okamžitě vodotrysk a nádobka přes max tudíž se ptám jaké je normální chování té kapaliny. Dá se kontrolovat jen za studena ? Plus bych rád zkontroloval i činnost okruhového termostatu poradí někdo kde je umístěn ? Ventilátory mi spínají normálně oba. Pokud bych tedy doplnil kapalinu za studena mezi rysky po vychladnutí motoru by měla být hladina opět vidět v nádobce předpokládám doufám že tedy žádnou netěsnost mít nebudu ale už jsem z toho fakt jelen. Bude to chtít delší testování asi ještě. Tudíž co mě zajímá umístění termostatu a jestli je normální že u horkého motoru si voda prostě z nádržky někam zmizí dovnitř.Mimochodem vzhledem k tomu že mi tam kapalina někam při zahřátí leze předpokládám že vodní pumpa bude v pořádku zajímalo by mě jestli by to přehřívání mohl způsobit i termostat nebo jestli je to blbost a musím spíš zjisti jestli mi někde utíká nebo neutíká kapalina.
Uživatelský avatar
Myfune
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1205
Registrován: pon 28.12.2009, 00:29
Bydliště: Hradec Králové

Re: 7.gen problém s chladičem

Příspěvek od Myfune »

Laicky se domnívám, že to máš zavzdušněné. Nikdy jsem neslyšel o tom, že by měla chladící kapalina během ohřátí zmizet. Nikde se ti tam neotevře žádný další prostor, který se po vypnutí / vychladnutí zase zavře. Ale ještě chvíli počkej na další případně odbornější komentáře.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
robinpk
Člen Týmu
Příspěvky: 6
Registrován: sob 14.03.2015, 13:34

Re: 7.gen problém s chladičem

Příspěvek od robinpk »

no po chvíli jízdy se to pak zdá natlakovaný jako prase když sundám víčko tak se krapet bojím jestli není v hajzlu těsnění pod hlavou že by mi to tam pralo nějaký tlaky z motoru ale přitom olej napěněnější není nebo tak.
robinpk
Člen Týmu
Příspěvky: 6
Registrován: sob 14.03.2015, 13:34

Re: 7.gen problém s chladičem

Příspěvek od robinpk »

No nic tak sem našel místo kde mi krásně po kapičkách mizí voda z chladiče :D takže se to snad instalací nového vyřeší doufám tudíž by ten tlak byl normální a mizení vody by se vysvětlilo nejspíš tímhle :D
Odpovědět

Zpět na „Celica“