Filtry snad Made in Japan

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
cuba66
Manager Týmu

Filtry snad Made in Japan

Příspěvek od cuba66 »

Ahoj všichni,

narazil jsem na značku filtrů JS Asakashi filters: http://www.js-filter.com/home/index.html
Pro zajímavost jsem naházel do košíku komplet filtry na Aurise 2.0 D4-D r.v.2007 a kabinový filtr jsem vybral s aktivním uhlím. Cena všech filtrů 43,09$, t.j. cca 1047,- Kč. K tomu doprava DHL Worldwide Express za 20,91$ (509,-Kč) a máme to komplet za cca 1.555,- Kč! Pro zajímavost jsem to naházel do košíku v Auto Kelly, vybíral jsem Nipparts (i když to není Made in Japan) a víte kolik to hodilo? 2.718,-Kč!!!
Jasně, kupuju filtry v Elitu se slevou 40%, ale je to teda síla, to vám povím.... A docela mě dostalo, jak mají vymakaný výpočet nákladů za dopravu, kde nechybí nejen ČR, ale pak to jde až na úroveň jednotlivých měst..

Vážně uvažuju o tom, že příští servisku udělám s filtry JS Asakashi :D
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
maxwell
Manager Týmu

Re: Filtry snad Made in Japan

Příspěvek od maxwell »

nezapomeň si připočíst k celkové ceně s dopravou ještě clo a daň :wink:
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

Jánom si cez DHL objednával z Číny mobil za 150€a bolo to bez cla a DPH :) ale viem že jine spoločnosti to vyčíslili a nechali si zaplatit
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

maxwell píše:nezapomeň si připočíst k celkové ceně s dopravou ještě clo a daň :wink:
Pokud je zásilka do 100USD, neplatí se nic. A tady to ani 100USD není.

EDIT: Tak jsem to zkoumal a clo ani DPH neplatí.

Takže celní nomenklatura:
Olejové nebo palivové filtry pro spalovací motory - 8421230090 - při hodnotě zboží 1047,- + vedlejších nákladech za dopravu se neplatí nic :-) EDIT: Tak to mám prý taky blbě :-)
Sací vzduchové filtry pro spalovací motory - 8421310090 - při hodnotě zboží 1047,- + vedlejších nákladech za dopravu se také neplatí nic :-) EDIT: A tohle taky :-)

ZDROJ: http://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/S ... ic-cz.aspx - tak to maj asi blbě tady :-)

Jinak v Zákoně o DPH je bez daně do hodnoty 300€, pokud jsem to našel správně - EDIT:Našel jsem to blbě :-)

P.S. Obvyklý trik při koupi telefonů například z Číny je, že i když jim zaplatíš třeba 150USD, do poznámky napíšeš, aby deklarovali cenu právě do těch 100USD no a oni jednoduše celnici uvedou třeba 95USD. A neplatíš nic :-) Takhle to funguje na http://www.pandawill.com, ale předpokládám, že u všech jejich e-shopů. Proclívá to za tebe přímo DHL.
EDIT: A tohle je realita a pravda pravdoucí několikrát vyzkoušená - no doufám, že moc celníků nemá Toyotu a zrovna si to tady nepřečtou :-)
Naposledy upravil(a) cuba66 dne pát 23.01.2015, 14:12, celkem upraveno 7 x.
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

To mate dobre, ja ked som objednaval z Ciny na Slovensko tak vsetko nad 22Eur trebalo preclit a zdanit, nie ako u vas 100USD. To za prve, za druhe u nas tie colnicke kurvy bezne otvarali baliky, kontrolovali co v nich je, hladali ceny cez net preto aby zistili realnu cenu tovaru v baliku. Nepomahalo ani oznacenie a balenie ako gift.
Ale teraz sa tusim dan plati nad 22 eur a clo nad 150eur z celkovej hodnoty tovaru co je tovar samotny+postovne+poistenie. Este sa plati poplatok za zastupovanie pri colnom konani abo daco take.
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

cuba66 píše:
maxwell píše:nezapomeň si připočíst k celkové ceně s dopravou ještě clo a daň :wink:
Pokud je zásilka do 100USD, neplatí se nic. A tady to ani 100USD není.

EDIT: Tak jsem to zkoumal a clo ani DPH neplatí.

Takže celní nomenklatura:
Olejové nebo palivové filtry pro spalovací motory - 8421230090 - při hodnotě zboží 1047,- + vedlejších nákladech za dopravu se neplatí nic :-)
Sací vzduchové filtry pro spalovací motory - 8421310090 - při hodnotě zboží 1047,- + vedlejších nákladech za dopravu se také neplatí nic :-)

ZDROJ: http://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/S ... ic-cz.aspx

Jinak v Zákoně o DPH je bez daně do hodnoty 300€, pokud jsem to našel správně.

P.S. Obvyklý trik při koupi telefonů například z Číny je, že i když jim zaplatíš třeba 150USD, do poznámky napíšeš, aby deklarovali cenu právě do těch 100USD no a oni jednoduše celnici uvedou třeba 95USD. A neplatíš nic :-) Takhle to funguje na http://www.pandawill.com, ale předpokládám, že u všech jejich e-shopů. Proclívá to za tebe přímo DHL.
nemáš pravdu :wink:
toyon
Člen Týmu

Příspěvek od toyon »

Tady je to myslím zřejmé:
http://www.celnisprava.cz/cz/aktuality/ ... bozeni.pdf
Ještě dodám, že úhrnná hodnota zboží = hodnota zboží + poštovné.
Auris 1.33 2010
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

přesně tak, cena i s poštovným.. "Od 1. 4. 2011 vstupuje v platnost Zákon o DPH, který snižuje bezdaňový limit ze stávajících 150 EUR na 22 EUR (bezcelní limit zůstává nezměněn, tj. 150 EUR). "
Takže si připočti daň z ceny zboží včetně poštovného... :wink:
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Papirove to rikate spravne 22€ a 150€, ale realita je podle toho, jak se tomu venuji na celnici.

Uz mi prislo zbozi za vice nez 150€ a nechteli ani dph ani clo, kolegovi prisla kamera za 800 a oni googlili cenu presne jak pise marcel a vymerili mu podle ceny obvykle kolik ma zaplatit.

Takze v realite je to hodne o stesti ;)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

maxwell píše:přesně tak, cena i s poštovným.. "Od 1. 4. 2011 vstupuje v platnost Zákon o DPH, který snižuje bezdaňový limit ze stávajících 150 EUR na 22 EUR (bezcelní limit zůstává nezměněn, tj. 150 EUR). "
Takže si připočti daň z ceny zboží včetně poštovného... :wink:
No a co, je to stejně debata vo h...e :-), protože i s DPH je to pořád levnější než tady u nás. Za tyhle prachy to koupím v Elitu se slevou, ale jeden filtr je Čína, druhej Malajsie atd. Pokud budou tyhle opravdu Made in Japan, není co řešit.
No pro jistotu si ještě zavolám na naše DHL, které nám do firmy vozí kde co a zeptám se jejich deklarantů. Pak dám vědět.
Jo a díky to: maxwell a toyon

P.S. A stejně to zkusím, už jenom pro ten pocit :biggrin:
miroku
Člen Týmu

Příspěvek od miroku »

Je to ako píšete, konkrétne na Slovensku do 150 colnej hodnoty neplatíš clo, do 22 EUR neplatíš DPH. To či ti napadnú sumu na faktúre (ktorú odosielateľ môže uviesť po dohode s tebou) záleží od nich. Neodporúčam v prípade tovaru výrazne znížiť jeho hodnotu, napr. reálne zaplatíš 1500 EUR a na faktúru ti uvedú 140 EUR, colníci nie sú blbí a automaticky budú od teba žiadať ďalšie doklady (ako napríklad doklad o úhrade, objednávku) a následne môžu určiť colnú hodnotu inými spôsobmi. Pošty sú u nás v BA, BB, KE, Žiline a teraz bude aj v Poprade. V optimálnom prípade, ak ti poštová zásielka prejde colnicou bez problémov, tak ti rovno príde balíček a nikto ťa nebude kontaktovať ani nič od teba vyžadovať. Ak nie, budú ti volať alebo ťa vyzvú na predloženie ďalších dokladov. Inak, pokiaľ viem medziročne "dramaticky" narastá počet poštových zásielok, t.j stále viacej ľudí objednáva všeličo, čo je u nás predražené a myslím si že je to správne. Tiež má neteší že pri kúpe nejakého dovezeného dielu musím živiť celý reťazec príživníkov vo forme dovozcov a distribútorov.
T25 Avensis kombi 1,6VVti, 2008
N14 Almera 1,4 16V, 1997
office: Nissan Terrano 3.0 2003
mali6
Člen Týmu

Příspěvek od mali6 »

na obj. z ciny a clo pozor - mozu vas nemilo prekvapit ako mna,.. som teraz otial objednal v hodnote 320e, najskor prislo normal oznamenie, ze prisla zasielka a mam poslat ktomu papiere, co som spravil, nasledne volal colnik, ze podla nejakeho noveho zakona (ci coho) sa na veci z ciny vstahuje nejake nove antidumpingove clo, ktore je skoro 50%
Auris 1.6 Valvematic Luna VSC+TRC
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

To su kurvy, antidampingove clo vymysleli?? Ja bych ich do riti kopal dokial by som vladal.
miroku
Člen Týmu

Příspěvek od miroku »

marceltokar píše:To su kurvy, antidampingove clo vymysleli?? Ja bych ich do riti kopal dokial by som vladal.
Antidumpingové clo sa môže vzťahovať na určité druhy tovaru alebo dokonca na dovoz určitého tovaru od konkrétneho výrobcu v nejakej krajine. Napr. je na všetky skrutky vyrobené Číne. Ale málokedy je na nejaký zložitejší tovar. Ale dá sa to dopredu overiť - najdeš si tovar v sadzobníku (jeho položku) a pozrieš si v aplikácii TARIC (na financnasprava.sk) aké sú pri tom tovare sadzby a vieš na čom si.
T25 Avensis kombi 1,6VVti, 2008
N14 Almera 1,4 16V, 1997
office: Nissan Terrano 3.0 2003
Odpovědět

Zpět na „Auris“