Doporučení týkající se ramen přední nápravy

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
cuba66
Manager Týmu

Doporučení týkající se ramen přední nápravy

Příspěvek od cuba66 »

Ahoj, mám sice Aurise 2007, ale myslím, že konstrukčně nebude u nových modelů na přední nápravě moc rozdíl, respektive šroub co popisuji níže je tam taky.

O co jde - pokusili jsme se vyměnit s mým mechanikem přední ramena. Svislé šrouby u "velkého" silentbloku není problém povolit, řešení je konvenční, prostě šroub a matice. Ale vodorovný šroub u "malého" silentbloku, to je boj. Jeho matice je totiž napevno navařená v nápravnici, nedá se k ní dostat. Navíc vnitřní kovová trubička silentbloku přirezla ke šroubu a to tak, že když už jsme to povolili v matici, začal se celý silentblok protáčet v rameni a nejde s tím hnout. Pravděpodobně budeme muset vyndat celou nápravnici, ramena odřezat flexou (dostat se na holý silentblok), servat z něj gumu, pak to ohřát autogenem a pak to snad půjde urvat.
P.S.: V Toyotě se toho zatím dost bojí, když jsem jim to popisoval :-)

Takže moje doporučení zní - šrouby ramen povolit a vyndat dokud to jde, namazat nějakou (asi nejlépe grafitovou) vazelínou a zase je tam vrazit zpátky. Předejdete tím v budoucnosti dost velké pakárně :-)

Viz: http://www.japan-parts.eu/toyota/eu/201 ... ng-knuckle
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
PePe132
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučení týkající se ramen přední nápravy

Příspěvek od PePe132 »

Kolik máš najeto? Já jestli nepošlu auto dřív do světa. :)
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
cuba66
Manager Týmu

Re: Doporučení týkající se ramen přední nápravy

Příspěvek od cuba66 »

PePe132 píše:Kolik máš najeto? Já jestli nepošlu auto dřív do světa. :)
Mám najeto 160.000, ale spíš jde o to, že je to rok 2007 a jak s tím jezdím v těch sračkách tady, tak to zahnilo dokonale. A protože jsem se rozhodnul, že tenhle Auris u nás v rodině asi dožije, řekl jsem si, že udělám takovou pologenerálku nápravy :-) Ramena, klouby, tyčky stabilizátoru, uložení stabilizátoru atd...
No možná jsem to měl raději včas prodat... :shock:
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Odpovědět

Zpět na „Auris“