jaká barva je praktická?
Re: jaká barva je praktická?
Měl jsem všechny možné barvy, ale na NEúdržbu a nestarání se, přitom je auto pořád hezké, je nejlepší obyčejná stříbrná metalíza.
Nic neřeším, jednou za čas zajedu do myčky s filcovými pruhy. Je to Prius = auto = spotřebič a nikdy z toho Bentley, nebo Rolls nebude. Prius nebo vysavač... tady v Německu si to kupuješ podle těch štítků jako na vysavači, nebo lednici... koupit, platit roční daň, použít, vyhodit... na mazlení máš ženu, ne kliky od dveří auta Jak začneš leštit auto, něco začíná být špatně
Nic neřeším, jednou za čas zajedu do myčky s filcovými pruhy. Je to Prius = auto = spotřebič a nikdy z toho Bentley, nebo Rolls nebude. Prius nebo vysavač... tady v Německu si to kupuješ podle těch štítků jako na vysavači, nebo lednici... koupit, platit roční daň, použít, vyhodit... na mazlení máš ženu, ne kliky od dveří auta Jak začneš leštit auto, něco začíná být špatně
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
- PALO-Prius
- Řidič
Tak pod toto sa podpisujem
Tiez mam podobny nazor...akoze zase troska sa o auto treba starat,tak ako aj o ten vysavac, udrzba, cistenie atd. Masm uz tiez prve skrabance, polovica mojou vinou (este bez senzorov) ale kym tyo nie je na plech s hroziacou koroziou tak neriesim. Stresovat sa zakazdym ked pridem k autu na parkoivisku pri hypermarkete...na to nemam cas ani zdravie.
Tiez mam podobny nazor...akoze zase troska sa o auto treba starat,tak ako aj o ten vysavac, udrzba, cistenie atd. Masm uz tiez prve skrabance, polovica mojou vinou (este bez senzorov) ale kym tyo nie je na plech s hroziacou koroziou tak neriesim. Stresovat sa zakazdym ked pridem k autu na parkoivisku pri hypermarkete...na to nemam cas ani zdravie.
Hm,tak pod "tohle " bych se nepodepsal ani náhodou.....
Ikdyž,s průměrným platem v tomto zničeném banánistánu,klidně si čas a námahu s mazlením laku auta najdu.... a myslím,že nejsem sám - už z těch diskuzí,o výměně,ceně olejů,pneu,stěračů ,náhradních dílů.
"..... koupit, platit roční daň, použít, vyhodit...." je dost mimo realitu -aspoň z mého pohledu vnímání okolí....
NEúdržba a nestarání se...sorry...jsem asi paranoidní -ale ty výrazy mi evokují Kikinu šlohlpéro samolibého.
Ale ten závěr sem moc nepatří - nerad bych tu politickou debatu - přece jen jde,zaplaťbůh,jen o naše autíčka....
Ikdyž,s průměrným platem v tomto zničeném banánistánu,klidně si čas a námahu s mazlením laku auta najdu.... a myslím,že nejsem sám - už z těch diskuzí,o výměně,ceně olejů,pneu,stěračů ,náhradních dílů.
"..... koupit, platit roční daň, použít, vyhodit...." je dost mimo realitu -aspoň z mého pohledu vnímání okolí....
NEúdržba a nestarání se...sorry...jsem asi paranoidní -ale ty výrazy mi evokují Kikinu šlohlpéro samolibého.
Ale ten závěr sem moc nepatří - nerad bych tu politickou debatu - přece jen jde,zaplaťbůh,jen o naše autíčka....
Potřebujete desítky let, aby jste pochopilii, že doba, kdy auto byl člen rodiny je pryč. Nemyslím to nijak zle, nemůžete za to... a čekal jsem něco takového.ježek2 píše:Hm,tak pod "tohle " bych se nepodepsal ani náhodou.....
Dnes prodejce po třech-pěti letech ani neví co máte za model a u pětiletého auta, na vás kouká jako na socku..., ovšem slušně.
Dnes se auta z principu vyrábí jako spotřebič, je jich přebytek, nesmí moc dlouho vydržet, aby se muselo koupit nové (dodávám díly na SUV, tak je to fajn Daň se platí v Německu za každé i privátní auto, bez výjimky.
No a pokud nemám na servis, který se o auto stará, nemůžu mít auto v pořádku. Pokud to budu bastlit v garáži, v německu je to bastler... speciálně si na auto na TÜV posvítí. Takové auto je většinou určené na export do jiných zemí, kde se stočí tachometr na poslední hodnotu servisní knížky, pokud se ovšem neztratí. Ale to už tady moc dobře známe všichni.
------------------
Každopádně k věci, za mě dobrá tuctová stříbrná.
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
MGRR > promiň, ale píšeš nesmysly, rád vysvětlím. Pro mne je každá věc potřebná a důležitá, rozumně, pochopitelně. Jsem normální průměrný podnikatel s normálním slušným příjmem. Nikdo mi nic zadarmo nedá a vše musím udržovat, aby to dělalo služby co nejdéle. Nesmyslné je posuzování problému z pohledu země. Ano, nejsme v Německu, možná bychom rádi na té ekonomické úrovni byli, no nejsme. Problém je v tom, že mám rád věci udržované a pěkné, bez ohledu na to, jaké úsilí jsem vynaložil na jejich pořízení. Takže třeba i tablet, že kterého teď píšu vypadá stále jako nový. Abych to zkrátil, není to ve státu, ale v člověku.
Miluju to ticho na křižovatce.
Přesně, lépe bych to nenapsal.
ježek2 píše:Hm,tak pod "tohle " bych se nepodepsal ani náhodou.....
Miluju to ticho na křižovatce.
Caruso_P1 píše:MGRR > promiň, ale píšeš nesmysly, rád vysvětlím. Pro mne je každá věc potřebná a důležitá, rozumně, pochopitelně. Jsem normální průměrný podnikatel s normálním slušným příjmem. Nikdo mi nic zadarmo nedá a vše musím udržovat, aby to dělalo služby co nejdéle. Nesmyslné je posuzování problému z pohledu země. Ano, nejsme v Německu, možná bychom rádi na té ekonomické úrovni byli, no nejsme. Problém je v tom, že mám rád věci udržované a pěkné, bez ohledu na to, jaké úsilí jsem vynaložil na jejich pořízení. Takže třeba i tablet, že kterého teď píšu vypadá stále jako nový. Abych to zkrátil, není to ve státu, ale v člověku.
Přirozeně, tady v CZ vždy budeme sami sobě překážkou k posunu.
Ahoj MGRR (sz v offroadforu), myslímže to každý bere z opačného, extrémního, konce stejného problému. O auto (jakékoli) se musíš starat, aby fungovalo (pravidelný olej, vyluxovat, umýt okno, atd, atd.) a to dělá každý rozumný člověk snad všude (jedno jestli v čr nebo v srn). Je extrém asi v garáži zvedat kapotu, aby se neotlačili těsnící gumy a neměnit 50tis olej, protože tam je, tak o co jde . To že auto někdo přejede leštěnkou (včetně mě, protože pak vlhkost krásně "sklouzne" a prďousek vypadá " k sežrání" ) není asi extrém v tom smyslu, že neodvezu babičku k lékaři (prší, tak nevyjedu z garáže ) ať si jde pěšky, apod.
Prius - ta obrazovka je droga
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
DavidDDD píše:Ahoj MGRR (sz v offroadforu), myslímže to každý bere z opačného, extrémního, konce stejného problému. O auto (jakékoli) se musíš starat, aby fungovalo (pravidelný olej, vyluxovat, umýt okno, atd, atd.) a to dělá každý rozumný člověk snad všude (jedno jestli v čr nebo v srn). Je extrém asi v garáži zvedat kapotu, aby se neotlačili těsnící gumy a neměnit 50tis olej, protože tam je, tak o co jde . To že auto někdo přejede leštěnkou (včetně mě, protože pak vlhkost krásně "sklouzne" a prďousek vypadá " k sežrání" ) není asi extrém v tom smyslu, že neodvezu babičku k lékaři (prší, tak nevyjedu z garáže ) ať si jde pěšky, apod.
je na skodu vsetkych, ze sa ozyvaju ludia, ktorym nevadi, ze vyrobcovia aut (a vsetkeho) idu rapidne s kvalitou dole. Je to teda aj mimoriadne hlupe. Urcite to potom niektorych vyrobcov motivuje k tomu, aby este viac klesali s kvalitou - ved ked maju takych spotrebitelov, preco by im to nevadilo?MGRR píše: Dnes se auta z principu vyrábí jako spotřebič, je jich přebytek, nesmí moc dlouho vydržet, aby se muselo koupit nové
Bohužel si myslím, že dnes se výrobce spotřebitele moc neptámatus69 píše:je na skodu vsetkych, ze sa ozyvaju ludia, ktorym nevadi, ze vyrobcovia aut (a vsetkeho) idu rapidne s kvalitou dole. Je to teda aj mimoriadne hlupe. Urcite to potom niektorych vyrobcov motivuje k tomu, aby este viac klesali s kvalitou - ved ked maju takych spotrebitelov, preco by im to nevadilo?MGRR píše: Dnes se auta z principu vyrábí jako spotřebič, je jich přebytek, nesmí moc dlouho vydržet, aby se muselo koupit nové
Prius - ta obrazovka je droga
ako kto, ale v prvom rade spotrebitel rozhoduje o tom, co kupi.
-
- Řidič
a práve preto som kúpil toyotumatus69 píše:ako kto, ale v prvom rade spotrebitel rozhoduje o tom, co kupi.
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
- PALO-Prius
- Řidič
"niektorych vyrobcov motivuje k tomu, aby este viac klesali s kvalitou "lajdak.miki píše:a práve preto som kúpil toyotumatus69 píše:ako kto, ale v prvom rade spotrebitel rozhoduje o tom, co kupi.
Suhlasim a dodavam -> A preto som kupil PRIUS ! Dlhodobo najspolahlivejsie auto na svete. Ako druha poziadavaka bola nizka spotreba. A to, ci je to Hybrid alebo Phabrid, Mibryd, alebo nieco ine, mi bolo viac menej jedno