Štart/Otáčky ------ cukanie

vše ohledně modelové řady Rav 4
kono
Člen Týmu

Re: Štart/Otáčky ------ cukanie

Příspěvek od kono »

PROSÍM Vás o radu

Vlastním Toyotu Rav 4 II 2006 85 Kw. Začal som mať veľmi záhadný problém so štartovaním môjho auta. Auto totiž to nechce chytiť hneď na prvý krát, no len pri štartovaní za studena. Počas celého dňa bez problémov štartuje (no niekedy chytí aj po 3 dňoch státia). Keď sa k tomu pridal aj "podivný zvuk s motora" ( http://www.youtube.com/watch?v=k5UnNcX_j4A) a zistil som že je to vo filtri, začal som upodozrievať palivový filter. Po napumpovaní pumpičky na vrchu palivového filtra sa stratil aj "podivný zvuk" a auto aj po dlhom státí okamžite bez problémov naštartuje. Tým som bol presvedčený že je určite problém v palivovom filtry, prípadne v kovovej nádobe v ktorej sa filter nachádza. Myslím si, že niekde uniká vzduch, pretože aj to problematické štartovanie znie ako keby nemal štavu.

Vymenil som batériu za úplne novú aby som vylúčil baterku. Volal som do Toyoty kde mi povedali že to budú SCV ventili. Ventily sa vymenili, no žiadna zmena, tak som auto zaniesol naspäť. Po dôkladnej diagnostike ktorá ukázala že auto úplne v poriadku, rozhodli sa pozrieť vstreky - bez problémov. Ostávalo dať čerpadlo na repas, no keďže som trval na tom že oni diagnostikujú chyby a nebudem platiť ich omyli, pred repasom čerpadla ho napojili priamo na naftu cez malý filter a čerpadlo fungovalo normálne. Rozhodli sa teda vymeniť nádobu palivového filtra za úplne novú. Auto by malo byť v poriadku.

Dnes som auto ledva naštartoval s absolútne rovnakým problémom (auto naštartuje, buď veľmi ťažko, alebo až na 2-3 krát, no potom celý deň štartuje ako nové). Vôbec nič ma nenapadá čo by to mohlo byť a v Toyote sú už z toho zúfalí.

Prosím Vás ak mal niekto niekdy rovnaký problém, prípadne má nápad čo by mohol byť zdrojom problému napíšte mi.

Ďakujem pekne.
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

vyměn starter
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
sodok
Člen Týmu

Příspěvek od sodok »

Dlhšie som tu nebol, pretože k témam som nedostal aj tak prakticky žiadnu odpoveď... ale momentálne si prechádzam výmenou vstrekov a čerpadla...

Ten blbý zvuk, čo počuješ, je regler na čerpadle... nie je dobre počuť samotný motor, ale určite ti aj štrká viac ako by mal. Taký zvuk, akoby bol zlý napínač reťaze.
To sú zasa vstreky. Sem tam skús po zahriatí dať autu riadny záhul a ak sa ti zadymí, je KO nejaký vstrek. Najlepšie máš ísť fakt k niekomu šikovnému, čo má originál diag. Toyota,
len nechoď do toyoty, tam ti nič nepovedia... no povedia, ale až keď podpíšeš, že si to dáš opraviť u nich... takže asi tak nejak. Daj si skontrolovať DPF-ko, ak je ucpatý výfuk, tiež to môže robiť to.
Inak tvoje problémy boli vlastne aj moje. Mno a teraz skúsenosť so servisom. Moje auto: Toyota Rav4 III. gen. 2008r. 2.2D4D 100kw verzia s DPF bez vstreku.

Hneď k začiatku musím uviesť... mám rád našich českých bratov. Ale Juh čiech sa od nás asi začal trocha kaziť. Pracujem s hydraulikou, vediem dve firmy, ako na slovensku, tak aj v čechách.
Slovákov moc nemám rád "česť výnimkám". Naopak česi sa mi zdali vždy ústretovejší. Ale v poslednej dobe mením názor. Mám už veľa blbých skúseností, opíšem túto so vstrekmi.

Po kompletnej diagnostike u nového kamaráta mi povedali, že DPF čisté, turbo a tlaky fajn, ale 4-tý vstrek KO. Tak som hľadal možnosti. Kúpiť nový a vymeniť by šlo, avšak mi hovoril, že tie nové
stoja za nič, radšej originály s koncami denso. Tak ma prehovoril na repas, ale že on to nerobí, ale má známeho. Boli to rôzne komplikácie a ten známy to mal robiť mesiac. Tak som hľadal
alternatívu kvôli času. Našiel som servis s názvom Autoslužby čr v ostrave. Komunikácia sa mi zdala fajn, ale že potrebuje všetky vstreky aj s čerpadlom. Tak som môjmu mechanikovi povedal,
nech to vyberie. Inak sú tam vstreky 0R050 a čerpadlo 0R020, tie vstreky sú pod krytom, ak by to niekomu pomohlo. Oprava mala trvať 3-5 dní a stave dielov ma bude kontaktovať na druhý deň. Sú tomu už dva týždne a ja prakticky ani neviem, čo všetko s tým je. Prakticky ani dnes som sa nedozvedel nič nové :D... akurát sa mi majiteľ bál volať, tak mi volal mechanik, že to nestíhajú.
Pritom ja som si zobral už 2-hý krát dovolenku kvôli tomu, požičal auto a vyzerám ako najväčší debil.

Podľa striedmej komunikácie s majiteľom som sa dozvedel, že jeden vstrek sa ani nedá opraviť a ostatné sú na tom tiež zle. Dokonca že aj čerpadlo má vadný regler. No napočítal tam iné sumy.
Ale hovoril som si, že to už budem mať na dlhšie. Aj keď tomu všetkému nerozumiem, keďže na aute som normálne jazdil, až na to, že mi sem tam zadymilo. Keby boli všetky vstreky aj s čerpadlom prakticky KO, tak po mňa ide odťahovka... No proste sklamali ma a určite nikoho nedoporučím. Dokonca budem požadovať všetky diely, pretože ich mám označené skrytou značkou. Som zvedavý, čo bude robiť. Ak však niečo na tom, čo spravili bude zlé, tak ho z trhu dostanem. Mám na to kontakty po tých rokoch na trhu.

Napíšem ako to všetko dopadlo koncom týždňa, stáva sa z toho telenovela... Žďur hoši a hlavne NEKUPUJTE NAFTU!!!
sodok
Člen Týmu

Příspěvek od sodok »

kono píše:PROSÍM Vás o radu
Dnes som auto ledva naštartoval s absolútne rovnakým problémom (auto naštartuje, buď veľmi ťažko, alebo až na 2-3 krát, no potom celý deň štartuje ako nové). Vôbec nič ma nenapadá čo by to mohlo byť a v Toyote sú už z toho zúfalí.

Prosím Vás ak mal niekto niekdy rovnaký problém, prípadne má nápad čo by mohol byť zdrojom problému napíšte mi.

Ďakujem pekne.
Pozri sa... neviem ktorý šikovník v tej toyote to spravil, ale dostalo ma to... že napojili priamo na čerpadlo cez malý filtrík... :D... no pekne. Ako prosím ťa vylúčia to, že nie je nič na čerpadle vadné?

To sa dozvieš len na stolici. Ak je zlý regler (regulátor prietoku paliva) tak sa ti dokáže nafta dostávať naspäť do nádrže "tzv. upadanie nafty" a ráno nemôžeš naštartovať, pretože ti musí natlakovať prakticky celú sústavu. Ak sa pri vypnutí zastaví ventil v dobrej polohe, tak ti ide naštartovať aj po pár dňoch. A niekedy to robí každý deň. Keď ráno naštartuješ a naftu naťaháš cez deň ti tak neupadne aby si mal väčší problém naštartovať.

Ak nenájdeš iný problém, aj keď problém podľa mňa bude v tom, daj čerpadlo na stolicu... neviem odkiaľ si, ale u nás je kopec firiem, ktoré ti ho dokážu kompletne skontrolovať. Čo viem, cena je
okolo 60 Eur a za skúšku to podľa mňa stojí.

Hádam som ti aspoň trochu pomohol.
prdosko
Člen Týmu

Příspěvek od prdosko »

tie vstreky niekedy menit za repasovane nema zmysle hlavne ked trafis mechanika ako ty..... viem od znameho co mal servis ze ked daval zakaznikovi nieco repasovane tak to bolo neraz na skodu .... vstreky posielal na repas potom nesli ako mali chlap co robil repas tvrdil ze to dobre robil a tak do kola vo finale to musel na novo zacvakat on ako servis po par rokoch aj zavrel ten servis nemal na to nervy
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“