Sponzoring AC Sparta Praha - Toyota Arena

na čem se ještě podílí Toyota ve sportu
Odpovědět
Komanche

Sponzoring AC Sparta Praha - Toyota Arena

Příspěvek od Komanche »

24.3.2003 18:46: Sparta se dnes definitivně spojila se světoznámou japonskou automobilkou TOYOTA, která se stala hlavním partnerem klubu. Stadion na Letné ponese název TOYOTA arena. Smlouvu uzavřeli, za přítomnosti ministryně školství Petry Buzkové, prezident Sparty Vlastimil Košťál a prezident TOYOTA Motor Czech Hitoshi Ikoma a to na dobu pěti let. Do pokladny Sparty přinese celkem 75 milionů korun. Smlouva vstupuje v platnost od sezony 2003/04.
„Do naší rodiny jsem získali dalšího elitního partnera, který se po Eurotelu stává druhým naším nejvýznamnějším sponzorem,“ uvedl Vlastimil Košťál. „Finance by měly směřovat do rekonstrukce některých částí stadionu, tak aby v nadcházející sezoně se zlepšilo prostředí pro diváky,“ dodal prezident Sparty. Úvodní kroky by podle něho měly směřovat do zkvalitnění a zmnožení občerstvení, zlepšení sociálního zařízení, výměny sedaček na celém stadionu a pořízení obří obrazovky.
„Dnes jsme udělali důležitý krok, abychom se stali dobrým občanem,“ pravil Hitoshi Ikoma. „Poté, co jsme pomohli ekonomice, kdy buduje továrnu u Kolína, jsme se nyní rozhodli pomoci i českému sportu. Sparta je v tuto chvíli náš největší sponzorský projekt, který zaměřujeme do stadionu tak, aby diváci měli co největší komfort. Za naši investici nám Sparta nabídla, že stadion přejmenuje na TOYOTA arena,“ řekl Ikoma, podle kterého se logo Toyoty se na dresech Sparty zatím neobjeví, je to však věcí další diskuse.
Slavnostnímu podpisu byla přítomna i ministryně školství Petra Buzková. „Jako ministryně školství, která má na starost i sport jsem ráda, když, kromě státních dotací směřují do sportu i prostředky soukromé formou sponzoringu. Myslím si, že spolupráce Sparty a Toyoty může být prospěšná pro oba partnery,“ uvedl Buzková.
Šéf Eurotelu, který zůstává generálním partnerem Sparty, Terrence Valeski příchod Toyoty přivítal. „Vzájemné naše partnerství je klíčem k celkovému úspěchu na poli sportovním i obchodním, jsme rádi, že se k nám TOYOTA přidala,“ pravil Valeski.
Vedení Sparty se nebrání případnému angažmá japonského fotbalisty. „V tomto ohledu nemám žádné mantinely, v Japonsku je fotbalový boom a já si umím představit, že by se tu japonský fotbalista mohl objevit,“ pousmál se šéf Sparty.
V brzké době se dá čekat, že na Spartě bude převaha vozů značky TOYOTA. „Předpokládám, že vozy této značky budeme masivně využívat,“ dodal prezident Sparty.

(zdroj a fotky: http://www.sparta.cz/apl/novinky.asp)
Uživatelský avatar
yarisek
Manager Týmu
Příspěvky: 321
Registrován: úte 29.06.2004, 19:44
Bydliště: Praha 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yarisek »

Nejlepší k nejlepším
Doufám že mě tady neukamenujete :lol:
Odpovědět

Zpět na „Toyota ve sportu všeobecně“