Ahoj všem Toyotářům,
Naskytla se mě možnost koupit Toyotu Avensis verze Kombi 2,0 benzín, r.v. 2009, 112kW, datum uvedení do provozu 07/2009, najeto 64000km, Automatická převodovka - manuální řazení pod volantem, ABS, radio s CD přehrávačem, automatická klimatizace, el. stahování oken, palubní počítač, multifunkční volant, tempomat, kožená sedadla.
Auto bylo 3x bourané, ale jen na plechy. K autu je celá servisní historie i s fakturama na veškeré opravy, koupeno a servisováno v ČR.
Cena bude mezi 249.000 a 259.000.
Má význam do tohodle kusu jít?
Četl jsem poslední dobou hodně článků, mezi nimi jsou i názory, že starší auto zásadně kupovat v benzínu a s manuální převodovkou. Bohužel jezdím denně jen kolem 20km do práce. Nevím jak se na to po pár letech bude tvářit ten automat abych si nepřidělal víc starostí. Bohužel jsem takových aut moc nenašel, takže nedokážu posoudit jestli ta cena je dobrá nebo ne...
Díky za Váš názor.
P.S.: pokud to sem nepatří, tak se omlouvám, ale rád bych, aby se k tomu někdo vyjádřil.
Avensis r.v.2009 2.0, 60000Km Automat- názor
Re: Avensis r.v.2009 2.0, 60000Km Automat- názor
Cena super. Pokud je to pravda jdi do toho.
Jen definice toho, že to byly jen plechy by mě teda doooost zajímala..
)

Jen definice toho, že to byly jen plechy by mě teda doooost zajímala..

Back in Czech.
Automatu se neboj, několik let jsem jezdil do práce do pěti km a zpět a bez problému.
OK, moc děkuji za reakce.
Ještě mám dotaz, kolik se pohybuje reálně hodnota tohoto auta v ČR? Nikde jsem ho v bazarech nenašel
Automat jsem nikdy neměl, tak se toho trochu bojím, manuál je konstrukčně jednodušší a žádná velká údržba.
Díky
Ještě mám dotaz, kolik se pohybuje reálně hodnota tohoto auta v ČR? Nikde jsem ho v bazarech nenašel

Automat jsem nikdy neměl, tak se toho trochu bojím, manuál je konstrukčně jednodušší a žádná velká údržba.
Díky
Moje auto má momentálne cez 201000km a automat bez poruchy. Treba meniť olej v prevodovke každých 60-90000 a snáď vydrží večnosť...
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

- marceltokar
- Manager Týmu
Pokial je tam automat - variator, podlieha uz len z principu vyssiemu opotrebeniu, trecie kuzele ci co. Cim castejsie radi tym skor zaklepe backorami. Vyrazne skor treba vazny servis na prevodovku ako pri klasickom automate. To som sa dozvedel ja a len preto som do automatu pri mojej corolle nesiel. Ak to takto nieje rad sa necham do neho presvedcit pri dalsom aute. Vzdy som chcel automat ale nie na ukor narocnejsieho servisu.
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
zabudol som spomenúť, že píšem o klasickom automate s hydromenicom, keďže som si ani neuvedomil, že v T27 je už variatorova.
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

U automatu "údržba" není žádná".koffi píše:...manuál je konstrukčně jednodušší a žádná velká údržba.

Pokud uživatel umí správně s automatem jezdit (tedy nešlapat zároveň brzdu a plyn, "neřadit", apod.) a o AP se nezajímá, žádný servis není, ani "nenáročnější" ani "náročnější". Servis zpravidla nastává, až když se uživatel začne o AP zajímat.marceltokar píše:Vzdy som chcel automat ale nie na ukor narocnejsieho servisu.

Nebudu opakovat to, co už tady bylo vícekrát řečeno.
Vřele doporučuji si pročíst např. toto vlákno o AP.

Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
- CommonUser
- Věčnej rejpal
3x burane a len plechy (aj ked dost oplastovane)? Ak niekto dokazal na take km 3x naburat, tak ktovie co s tym este vystrajal. Majitel sa asi docital o zasekavajucom sa pedale plynu, tak to skusal 

T27 2ZR-FAE Rice on wheels