T-25 tempomat-dodatečná montáž
Re: T-25 tempomat-dodatečná montáž
No tak potom daj vedieť či ti bude fungovať.
Ja ju chcem objednať tiež, ale počkám na teba ako to dopadne.

Tak dnes uspesna montaz packy tempomatu na T25 2.0 benzin 

Vsetko funguje ako ma len ked zatlacim packu smerom hore prida maximalne o 10 km/h a potom sa vypne
Vacsi problem by som videl ze mi ostala jedna suciastka:

Stalo sa to ked som tahal volant z toho tisic-hranu a uvolnil sa pri tom aj ten kotuc s kablom ktory povoluje len tie 2,5 otacky a odniekadial to vypadlo a nemam sajnu odkial. Isiel som len na skusobnu jazdu cca 10 min na vypadovku ale nevsimol som si ze by nieco neslo neslo kvoli tomu ze to tam nie je. Ale poprosim vacsich odbornikov ako som ja ci nevedia co to moze byt

Vsetko funguje ako ma len ked zatlacim packu smerom hore prida maximalne o 10 km/h a potom sa vypne

Vacsi problem by som videl ze mi ostala jedna suciastka:

Stalo sa to ked som tahal volant z toho tisic-hranu a uvolnil sa pri tom aj ten kotuc s kablom ktory povoluje len tie 2,5 otacky a odniekadial to vypadlo a nemam sajnu odkial. Isiel som len na skusobnu jazdu cca 10 min na vypadovku ale nevsimol som si ze by nieco neslo neslo kvoli tomu ze to tam nie je. Ale poprosim vacsich odbornikov ako som ja ci nevedia co to moze byt

Ja som ho namontoval pred troma tyzdnami.
Funguje bez problemov aj pridavanie aj znizovanie rychlosti.
Montaz bola zlozita lebo nebola priprava na volante na uchytenie packy tempomatu.
Tu suciastku co Ti ostala nepoznam.
Mam zopar fotiek z montaze a nenasiel som ani na nich tu suciastku.
Funguje bez problemov aj pridavanie aj znizovanie rychlosti.
Montaz bola zlozita lebo nebola priprava na volante na uchytenie packy tempomatu.
Tu suciastku co Ti ostala nepoznam.
Mam zopar fotiek z montaze a nenasiel som ani na nich tu suciastku.
Pánové, gratuluji všem, kterým se úspěšně povedlo tempomat nainstalovat.
Vlastním Avensise T25, motor 1CD-FTV, rok výroby 2004. Na přístrojové desce mám onen tajemný nápis CRUISE.
Tak jsem se nechal uchvátit, přeci jen na dálnice se tempomat hodí, a objednal tuto páčku z AliExpresu (dle čísla součástky): http://www.aliexpress.com/item/Switch-8 ... 59151.html.
Rozborka volantu, zapojení do spodní řady pinů; nejprve v pořadí černý(je z výroby)-červený-černý, pak černý-černý-červený. Odzkoušeno zmáčknutím aktivačního tlačítka na páčce jednak bez běhu motoru, jednak za jízdy, obojí bez úspěchu. Volant jsme naštěstí neřezali, dráty se vešly okolo airbagu.
Po prvotním nadšení jsem hledal ještě důkladněji na fórech, a našel dvě pdf (nevím už, kde přesně) - pdf nejdou vložit, vloženo jako obrázek. První obsahuje rozkódování typu vozu (avensis_model_code), druhé (cruise_control) systémový diagram zapojení tempomatu. Je tedy správné se domnívat, že záleží i na stupni výbavy (grade) vozu z výroby? Viz tabulka v druhém souboru. Jak interpretovat tabulku v diagramu? Že se v základní výbavě tempomat nedělal, nebo že (jednoduše) dodělat nelze?
Upřesnění typu mého Avensise: pozice 6: písmeno N (základní výbava).
Díky za odpovědi a nápady.
Vlastním Avensise T25, motor 1CD-FTV, rok výroby 2004. Na přístrojové desce mám onen tajemný nápis CRUISE.
Tak jsem se nechal uchvátit, přeci jen na dálnice se tempomat hodí, a objednal tuto páčku z AliExpresu (dle čísla součástky): http://www.aliexpress.com/item/Switch-8 ... 59151.html.
Rozborka volantu, zapojení do spodní řady pinů; nejprve v pořadí černý(je z výroby)-červený-černý, pak černý-černý-červený. Odzkoušeno zmáčknutím aktivačního tlačítka na páčce jednak bez běhu motoru, jednak za jízdy, obojí bez úspěchu. Volant jsme naštěstí neřezali, dráty se vešly okolo airbagu.
Po prvotním nadšení jsem hledal ještě důkladněji na fórech, a našel dvě pdf (nevím už, kde přesně) - pdf nejdou vložit, vloženo jako obrázek. První obsahuje rozkódování typu vozu (avensis_model_code), druhé (cruise_control) systémový diagram zapojení tempomatu. Je tedy správné se domnívat, že záleží i na stupni výbavy (grade) vozu z výroby? Viz tabulka v druhém souboru. Jak interpretovat tabulku v diagramu? Že se v základní výbavě tempomat nedělal, nebo že (jednoduše) dodělat nelze?
Upřesnění typu mého Avensise: pozice 6: písmeno N (základní výbava).
Díky za odpovědi a nápady.
Nazdar chlapi,
mohol by som Vás poprosiť o radu ohľadom tempomatu? Za každú radu budem veľmi vďačný!
mám Avensíka r.v. 2004, 85 kW, fóra o namontovaní tempomatu do môjho auta mám naštudované dokonale, chcem sa len opýtať na dve veci:
1. môže byť táto páčka? http://www.aliexpress.com/item/Auto-Par ... 67672.html
Na AliExpresse je ich kvantum, vybral som si práve tento, lebo sú tam tie krytky na vyvŕtanú dieru - využijem tú krytku, alebo je zbytočná?
2. ten španielsky návod, ktorý ste tu spomínali sa už nedá na tých starších linkoch stiahnuť, mohol by sem niekto vložiť link, z ktorého stiahnem ten návod?
Vopred veľmi pekne ďakujem, Jozef
mohol by som Vás poprosiť o radu ohľadom tempomatu? Za každú radu budem veľmi vďačný!
mám Avensíka r.v. 2004, 85 kW, fóra o namontovaní tempomatu do môjho auta mám naštudované dokonale, chcem sa len opýtať na dve veci:
1. môže byť táto páčka? http://www.aliexpress.com/item/Auto-Par ... 67672.html
Na AliExpresse je ich kvantum, vybral som si práve tento, lebo sú tam tie krytky na vyvŕtanú dieru - využijem tú krytku, alebo je zbytočná?
2. ten španielsky návod, ktorý ste tu spomínali sa už nedá na tých starších linkoch stiahnuť, mohol by sem niekto vložiť link, z ktorého stiahnem ten návod?
Vopred veľmi pekne ďakujem, Jozef
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ahoj pánové,
dneska jsem si také namontoval tempomat do Avíka r.v. 2004 2,0 D4-D, 85kw.
Páčku jsem si koupil orginál na šroťáku za 1500kč, dal mě k tomu i origo plastový dekl na volat, takže žádný řezání otvoru,žádné čekání na páčku, ale připlatil jsem si.
V Toyotě za ní chtěj něco málo přes 5000kč.
Montáž mě trvala cca 50min, volantu se dolů moc nechělo
Jde to namontovat do každého chrochtáka co má na spojkovém pedálu spínač, když tam není, tak vozidlo nemá předpřípravu, a montáž by byla cenově prej nesmyslná.
Jinak děkuji pánove za Vaše rady, moc mě to pomohlo, vlastně díky Vám to mám a funguje to.
dneska jsem si také namontoval tempomat do Avíka r.v. 2004 2,0 D4-D, 85kw.
Páčku jsem si koupil orginál na šroťáku za 1500kč, dal mě k tomu i origo plastový dekl na volat, takže žádný řezání otvoru,žádné čekání na páčku, ale připlatil jsem si.

V Toyotě za ní chtěj něco málo přes 5000kč.
Montáž mě trvala cca 50min, volantu se dolů moc nechělo

Jde to namontovat do každého chrochtáka co má na spojkovém pedálu spínač, když tam není, tak vozidlo nemá předpřípravu, a montáž by byla cenově prej nesmyslná.
Jinak děkuji pánove za Vaše rady, moc mě to pomohlo, vlastně díky Vám to mám a funguje to.
Ahoj,
prosím o radu,
mam T25 combika z 2005, 1,8 benzin. Půjde tam tempomat?
Koukal jsem do výše zmíněného obchodu, páček je tam hafo, která by to měla být?
M.
prosím o radu,
mam T25 combika z 2005, 1,8 benzin. Půjde tam tempomat?
Koukal jsem do výše zmíněného obchodu, páček je tam hafo, která by to měla být?
M.
Odpovídá se celou větou, Štěpáne...! 

no to jsem trochu zklamán...aczasa píše:Nepůjde.

-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak vidím, tak nejsem sám co mu zbývají součástky
.
Ale po pořádku. Páčka kterou jsem montoval do svého Avika v červnu 2014 přestala po půl roce fungovat. SET a - a Cancel. Tak jsem koupil novou a dnes jsem se dokopal k tomu, abych to prohodil. Operace se podařila pacient žije a funguje, ale jestli budu měnit ty páčky co půl roku, tak to je docela drahá lená páčka z číny. Až odejde koupím originál
Zkusím to rozdělat a opravit, bude zájem?
Ale mám jeden větší problém. Zbyly mi dvě součástky
Vše funguje jak má tak to snad nebylo nic důležité. A pro všechny ostatní, jestli vám nevadí že tam nebudete po svém zásahu mít ty dvě ptákoviny, tak tempomat lze instalovat bez vyjmutí volantu!!!
V případě zájmu rád poradím jak.

Ale po pořádku. Páčka kterou jsem montoval do svého Avika v červnu 2014 přestala po půl roce fungovat. SET a - a Cancel. Tak jsem koupil novou a dnes jsem se dokopal k tomu, abych to prohodil. Operace se podařila pacient žije a funguje, ale jestli budu měnit ty páčky co půl roku, tak to je docela drahá lená páčka z číny. Až odejde koupím originál

Zkusím to rozdělat a opravit, bude zájem?
Ale mám jeden větší problém. Zbyly mi dvě součástky

Vše funguje jak má tak to snad nebylo nic důležité. A pro všechny ostatní, jestli vám nevadí že tam nebudete po svém zásahu mít ty dvě ptákoviny, tak tempomat lze instalovat bez vyjmutí volantu!!!
V případě zájmu rád poradím jak.

- Přílohy
-
- 20150221121119.jpg
- Tak že tyhle dvě co jsou na volantu dole.
- (103.27 KiB) Staženo 1842 x
-
- 20150221210817.jpg
- ta černá ptákovina 2x . Pro srovnání vedle páčky tempomatu.
- (45.57 KiB) Staženo 1842 x
to co ti tam ostalo bude pravdepodobne tak zvane "kurvítko". Mas voz vyrobený po roku 2000 tak je to velmi pravdepodobne. Pred týmto rokom sa kurvítka aspon v automobilizme nepoužívali, resp. velmi sporadicky aj to takmer výlučne elektronické.
viac tu :
http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Kurv%C3%ADtko
viac tu :
http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Kurv%C3%ADtko
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Poskládal jsem to (volant i s airbagem), vypadá to že to funguje, netroubí to, jenom když má. Tak snad to bude v pohodě. Při první montáži se mi povedlo nainstalovat blbě páčku tempomatu a ta zapřela plech klaksonu. Co se stalo po připojení baterky si umí každý představit
. Zatím to vypadá dobře. Tak kdyby se něco objevilo, dám vědět.

Prosím někoho komu se povedlo dodatečně namontovat tempomat do Avensisu T25 2.0, 108 kW přímovstřik, zda by mi s títo nepomohl. Děkuji