MarosV píše:Zdravim vsetkych, vcera som bol objednat Auris TS Hybrid, kedze v tomto vlakne je najviac znalcov hybridov, rad by som sa opytal, ci je aj hybrid treba zabehavat rovnako ako benzin, teda ze prvych 1000km nevytacat, nedrzat konstantne otacky a podobne.
Dakujem
Tak jak jsi dopadl?pri.us píše:Tak po dlhom dialnicnom cestovani mam prvy problem (?). Blizsie ho popisujem na anglickom fore tu: http://priuschat.com/threads/worse-cons ... es.144043/
V skratke ale ide o to, ze po 300km jazdy po dialnici mi Prius zrazu z casu na cas "zlenivie", resp. da do nejakeho specialneho modu. Prejavuje sa to tak, ze idem dole kopcom, pustim nohu z plynu a zacne rapidne spomalovat ako keby som mal zaradene B (dokonca nevypne ani motor a to som skusal aj v ECO rezime), nasledne ked pridam plyn aby som sa znova dostal na povodnu rychlost tak ide velmi tazkopadne a evidentne sa mu nechce, motor ruci, pedal na podlahe a rychlost sa zvysuje tak pomaly ako keby som siel do 30% stupania. Potom po 300-500 metroch sa zrazu spamata a idem kludne aj hore kopcom 130kmh s tym, ze pedal iba lahko "steklim" a dole kopcom ked pustim plyn tak krasne vypne motor a plachtim si ako na neutrali. Toto sa opakuje kazdych cca 10min kde 2min ide "zle" a 8min "dobre". Na anglickom fore sa ma pytali, ci to bolo naozaj klesanie a ci ma neklamu moje zmysly ale neklamu, soferovala aj priatelka a tiez hned zbadala ze cosi nie je v poriadku (a to ma odsoferovanych len okolo 5000km a auta ju po technickej stranke vobec nezaujimaju). Nestretli ste sa s niecim podobnym? Jazdim s nim len kratsie trasy do 200km a vtedy sa to neprejavi, cize to bude mat pravdepodobne nieco s teplotou motora jedneho alebo druheho .. nebola na taketo nieco zvolavacka? V servise mi tvrdili, ze na mojho Priusa sa uz ziadna zvolavacka nevztahuje