Yaris HSD
-
- Věčnej rejpal
Re: Yaris HSD
Hele, jste včera slavili, co? (2 roky P+) V srpnu snad prorazíš 4,00 (reál). Párkrát už jsi to měl těsný, tak o jeden řízek a jedno pivko míň a je to hotový. 

Ale já se nechci omezovat.
)) Pro me bohatě stačí, že tyhle výkony dávám ustalene a bez omezováni se.
) A ano. P+ je uuž starý kus s 2+ lety a 48k+ km...

Back in Czech.
-
- Věčnej rejpal
P+
Na nádrž 3,99 neni s P+ potřeba se omezovat o moc víc než u těch několika nádrží 4,1x, který jsi měl v letech 2012 a 2013. Tak nahoď to ultimátně satisfakující numero a staň se členem klubu 3,xx. 

Ne. Na mé trase je to moc. Prostě jezdím jak jezdím a bohatě to stačí.
)) Na zadne kluby nebo skupiny si nehraju...
)

Back in Czech.
-
- Věčnej rejpal
Bohatě stačí i 5 litrů a s ještě menším omezováním se (zvláště u tak relativně drahého auta, kde zjevně peníze na benzín nejsou limitující). Ale když už je člověk na dosah, tak by byl hřích neudělat ten poslední krůček... 

Nebyl. Pravě naopak... Motivujici zůstává pravě jen to, co je nedosažitelné.
)))
A záměrně při nízkých spotřebách jezdím občas velmi velmi drsně, aby se to srovnalo.

A záměrně při nízkých spotřebách jezdím občas velmi velmi drsně, aby se to srovnalo.
Back in Czech.
-
- Věčnej rejpal
Co skutečně je nedosažitelné nebo co si jen za nedosažitelné označíme? 

Tak víš jak...
) už jsem zvládl na 50km zvednout i celou nádrž 2.9litru na sto. Jen proto že bych si to pak chtěl dát jako standard.
)) A to nechci...
)

Back in Czech.
-
- Věčnej rejpal
Že byl indikovaný průměr aktuální nádrže po 50 km od tankování 2,9? To je fajn. Obousměrně (A -> B -> A) nebo "sjezd" (A -> B, kde B leží níž než A)? Ve "sjezdu" mám zatím s tou Previí D-4D personal best indikovaných 1,5 l/100 km (i když celková délka byla jen 8,7 km - ale zase to není žádných 8,7 km souvislého klesání na dálnici apod., kde by byl indikovaný průměr 0,0 l/100 km - bylo to na trase cedule konec obce Teslíny -> u mě před barákem v Rožmitále).
Obousměrně. Jedna cesta 375km.
velmi podobné podmínky. Kupodivu ne rovina, ale velmi stabilní stoupání / klesání...

Back in Czech.
-
- Věčnej rejpal
P+
Nejvíc jsi na nádrž najel 1 010 km při indikovaných 4,10. Pokud bys prvních 750 km z toho jel za indikovaných 2,9, zbývajících 260 km by muselo mít indikovaný průměr přes 7,5 l/100 km.
Tomu tedy říkám jojo efekt.

Jinak kopce, pokud nejsou prudší než cca 2,0 krát cílová průměrná spotřeba (u normálních aut - u hybridů cca 2,0+ krát cílová průměrná spotřeba) a nejsou nevhodně kombinované se zatáčkami, v obousměrném dlouhodobém průměru téměř nic nemění (oproti rovině).

Jinak kopce, pokud nejsou prudší než cca 2,0 krát cílová průměrná spotřeba (u normálních aut - u hybridů cca 2,0+ krát cílová průměrná spotřeba) a nejsou nevhodně kombinované se zatáčkami, v obousměrném dlouhodobém průměru téměř nic nemění (oproti rovině).
S novym Yarisom prisla aj nova cena.,..len nechapem preco maju na stranke uvedene 15500 a v pdf cenniku 13590.. To by bol pokles takmer o 2000 eur.
http://www.toyota.sk/Images/yaris_hybri ... 774880.pdf
http://www.toyota.sk/Images/yaris_hybri ... 774880.pdf
Naposledy upravil(a) trud dne stř 13.08.2014, 18:28, celkem upraveno 1 x.
http://auto.sme.sk/c/7331480/prva-jazda ... lnici.html
Na českých a slovenských cestách pribudlo za ostatných 15 rokov až 43.000 kusov Yarisov a od roku 2012 predali v "československu" 416 Hybridov.
Na českých a slovenských cestách pribudlo za ostatných 15 rokov až 43.000 kusov Yarisov a od roku 2012 predali v "československu" 416 Hybridov.
Nevíte prosím někdo, jestli Yaris III.generace a Yaris Hybrid III.generace mají stejnou karoserii? Podle technických údajů je totiž Yaris HSD o 2 cm delší (3905 vs. 3885 mm). Zajímalo by mne, kde ty 2 cm navíc jsou... jestli je jiná celá karoserie nebo jenom předek.
O co se mi jedná... chtěl bych si koupit střešní nosiče Thule a teď nevím, jestli montážní kit pro klasického Yarise bude pasovat i na Yaris HSD.
Na druhou stranu Toyota má pro svůj originální střešní nosič stejný kód jak pro klasický Yaris tak i HSD, takže z toho usuzuji, že to bude asi stejné... Ale raději se ptám ještě tady, abych zbytečně nevyhodil 5 tisíc. Díky.
O co se mi jedná... chtěl bych si koupit střešní nosiče Thule a teď nevím, jestli montážní kit pro klasického Yarise bude pasovat i na Yaris HSD.
Na druhou stranu Toyota má pro svůj originální střešní nosič stejný kód jak pro klasický Yaris tak i HSD, takže z toho usuzuji, že to bude asi stejné... Ale raději se ptám ještě tady, abych zbytečně nevyhodil 5 tisíc. Díky.