Prosim o pomoc..Avensis T25 nestartuje

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
BRUTUSSS
Člen Týmu

Prosim o pomoc..Avensis T25 nestartuje

Příspěvek od BRUTUSSS »

Zdravím, potřeboval bych poradit kde muze byt zadrhel, pripadne jestli je tady mezi vama schopny mechanik a mrknul by na to, rad dojedu. Mam avensisa D4d, r.v. 2004 85 kw. Nikdy zadny problem a pozdeji se pri startovani zacal ozyvat podivny zvuk motoru a motor se pri startovani nejak divne třepal. Tak to pokracovalo cca rok, az zacal byt problem se startovanim se zahratym motorem a vzdy to chytlo az tak na 2-3 pokus. Studeny startoval bez problemu. Po dalsim pul roce uz zahraty nestartne absolutne vubec...a zacina byt i problem se startem za studena, i kdyz zatim se to dari. Olej nebere, nekouří, spotřeba stejná. Pokud nastartuje, tak můžu vesele a bez jakychkoliv problemu kamkoliv, ovsem nesmim vypnout motor. Chod motoru po nastartovani klidny a bez problemu. Vykon jsem nepozoroval, ze by auto ztracelo.
U mistniho automechanika a testnuti pre pocitat auto snad ukazalo problem s ridici jednorkou vstrikovacu. ( cena temer 20 000kc). Koupil jsem hned 2 starsi a udajne funkcni...bohuzel po vymene uplne stejny problem. Nerad bych pokracoval drahyma opravama v servise formou pokus omyl...jelikoz ted je udajne na rade vymena vstriku, cerpadla...atd s nejistym vysledkem.
Momentalne jsem na mrtvem bode a diky za kazou radu. Na pocitaci se zadna chyba neobjevuje. Motor pri startovani za tepla zasne tocit....otacky motoru se zvednou...jak by chtel nastartovat...ale chybi kousicek a nic. Pokud vychladne ..startne . Predem diky za rady..
hudyss
Věčnej rejpal

Re: Prosim o pomoc..Avensis T25 nestartuje

Příspěvek od hudyss »

Měl jsem kdysi stejný problém s teplými starty, auto se otřáslo a zdechlo. Za studena vždy klid. U měl to byl startér, po repasu už je zhruba 4 roky klid a od té doby žádný problém.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
BRUTUSSS
Člen Týmu

Příspěvek od BRUTUSSS »

To Hudyss: To je muj tajny tip, ale bylo mi receno mechanikem, ze pokud auto toci, nemuze byt problem ve starteru. Je fakt, ze zacne tocit..otacky motoru se citelne zvysi , jako by chtel startnout, ale takova ta prava jiskra k naskoceni nepadne..jako by byl opravdu problem v privodu paliva. Kazdopadne diky za tip...
Jsem z Ostravska, ale pokud se bajde zdatny mechanik, dovezu kamkoliv...diky..
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

U mně to bylo několik kroků, ale na jiném motoru..třeba ti to pomůže..Stejné příznaky, špatné teplé starty a špatné starty v zimním období... První věc co trochu pomohla, byl nový software řídící jednotky, a pak jsme čistily hodně zahnojený ventily na čerpadle a poslední krok, který pomohl nejvíce, byl výměna startéru...pak auto chytalo jak fík..v zimně v létě,teplý i studený...ono ikdyž točí a nemá ty správné otáčky, je to problém...ale jak říkám, bylo to na jiném motoru..
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
BRUTUSSS
Člen Týmu

Příspěvek od BRUTUSSS »

Díky..řídící jednotka vstřiků vyměněna. Koupeny hned 2 starší, abych tak nějak předešel tomu, že koupím šunt. Problém zůstal. Takže ted nejspíš koupím startér a pokud to nebude ani tím...zbývají vstřiky, potom vstřikovací čerpadlo...a dál? Žhavičky bych snad vyloučil, pokud auto startuje za studena...kterým směrem jít potom? Jinak olej měnim poctivě co 10 000, filtry měněny a tankuju Vervu..
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Ještě ti to řeknu jinak..než jít metodou pokus omyl, která se ti může značně finančně prodražit, jel bych do slušnýho servisu... já jezdím do Průhonic a vím, že si tam dokážou poradit se vším...
BRUTUSSS
Člen Týmu

Příspěvek od BRUTUSSS »

JJ..to je přesně to co potřebuju, jenže kvalitních servisu je na ostravsku nějak poskromnu. Ze skušeností vím, že tam metodu "pokus-omyl" aplikují taky. A jejich 2 pokusy v tomto případě budou stat tolik, že můžu koupit ještě jednoho Avíka na ND. :x
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Je to starter, na tedlech motorech casty problem. Klepe se cely auto a nechce to chytit.
RAV4 HSD FWD
Buldouš
Navigátor

Příspěvek od Buldouš »

Jen nejezdi do Toyoty v Ostravě u Makra!!! Optej se v Ostravě na Bohumínské nebo Havířov u Kauflandu.
Toyota Avensis D4D Kombi 93kw r.v. 2007
BRUTUSSS
Člen Týmu

Příspěvek od BRUTUSSS »

Pánové, díky moc všem za pomoc. Dnes jsem koupil repasovaný startér se zárukou 12 měsíců v PL za cca 1900, pustil jsem se do výměny a auto šlape jak hodinky. :P :D . Ted zajedu do Toyoty za místníma "mechanikama", poptat se proč že mi to chtěli měnit vstřiky, čerpadlo atd. Sám jsem se jich ptal, jestli to nemůže dělat startér...ale to nééé, pokud to točí a nestartuje...tak je to problém s palivem. Šmejdi jedni... JEŠTĚ JEDNOU DIKY, UŠETŘILI JSTE MI PĚKNÝCH PÁR DESITEK TISÍC. :banana:
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Tak paráda :wink: Mě mechanik rovnou řekl, že je problém se startérem a jeho odběrem při startu. Že kvůli tomu padá čerpadlo, tak jsem mu věřil a měl jsem hned klid.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

BRUTUSSS píše: ... Ted zajedu do Toyoty za místníma "mechanikama", poptat se proč že mi to chtěli měnit vstřiky, čerpadlo atd. Sám jsem se jich ptal, jestli to nemůže dělat startér...ale to nééé, pokud to točí a nestartuje...tak je to problém s palivem. Šmejdi jedni...
A vezmi s sebou tak čtyři pořádný gorily a udělej jim pořádné čóro-móro! 8)
Tohle je bohužel tak častý jev; co vlastně dělají všichni automechanici s maturitou.....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Tak se těšim, až nás pozveš na pívo :-)
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

To už dávno nejsou mechanici.... jsou to výměnáři, kteří vymění vše co jim diagnostika řekne.. už to není jako kdysi, že mechanik musel najít závadu sám a vyřešit to.

jinak mám kladný zkušenosti s Toyotou olomouc a mají filiálky i jinde http://www.toyota-morava.cz/
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“