Blbne zamykání dveří spolujezdce
Blbne zamykání dveří spolujezdce
Zdravím Rafani, tak nějak jsem zkusil projet fórum ale nenašel jsem nic o co by se dalo opřít.
Můj problém je, že samo od sebe se přestaly zamykat dveře spolujezdce na dálku.. Klíčem nebo manuálně zevnitř to samozřejmě jde ale je to strašně otravné
Nesetkal se někdo s podobným problémem? Popř. nemáte nějaký návod nebo fotodokumentaci jak rozebrat dveře (stačí sundat část z interiéru abych se dostal k zámku a k dálce a zjistil co je špatně..) Díky
Můj problém je, že samo od sebe se přestaly zamykat dveře spolujezdce na dálku.. Klíčem nebo manuálně zevnitř to samozřejmě jde ale je to strašně otravné
Nesetkal se někdo s podobným problémem? Popř. nemáte nějaký návod nebo fotodokumentaci jak rozebrat dveře (stačí sundat část z interiéru abych se dostal k zámku a k dálce a zjistil co je špatně..) Díky
Re: Blbne zamykání dveří spolujezdce
Super model.
Každopádně je to jedno ne? Odsroubuje dva az tři šroubky max a jen trhne za polstr a je to. ))
Každopádně je to jedno ne? Odsroubuje dva az tři šroubky max a jen trhne za polstr a je to. ))
Back in Czech.
-
- Člen Týmu
Ja som mal podobny problem na zeninom Yarise ...unavene kable na central medzi dverami a ramom dveri, jednoducho sa otvaranim a zatvaranim ulamali.stacilo otvorit dvere a pozriet na stav kablov co vedu do dveri.. potom som len nadpojil novy kus kablu a ..islo to. Mozno to bude tento lahky a lacno riesitelny problemik.
Mám ten samý problém s dveřmi spolujezdce.aczasa píše:Super model.
Tak jednoduché to není, tapec je dole raz dva to je fakt,ale co pak?
Já jsem ztroskotal na odpojení táhla od kliky k zámku,vidět tam není a nerad bych něco ulomil a nešlo by zamknout.
Jinak podrobněji tady:http://www.rav4world.com/forums/96-4-3- ... -free.html
Podle tohoto odkazu je problém v motorku centrálu který je v zámku.
Je to na fotkách jasně vidět kabely to u mne nejsou měřil jsem to na konektoru zámku dveří.
Rav4 D4D 2005
Ještě k těm kabelům: je to divný,že spolujezdec,vždyť ty dveře se otevírají daleko méně než řidičovy.
-
- Člen Týmu
Kabely .. ono ani neslo o dvere spolujazdca , ale zadne prave , tie sa pouzivaju este menej ako predne.Ak sa dobre pametam , bolo to asi po 4-5 rokoch.Yarisa sme mali ako prvi majitelia. Sam som bol prekvapeny nizkou kvalitou spracovania. Na prechodoch nebola nejaka precizna ochrana proti predraniu , uz si to presne nepametam , ale nebolo to nic moc. Inak Yaris sluzil az do predaja perfektne. Jediny dalsi problem bol ostrekovac okna , teda motorcek cerpadla.
Tak vyřešeno,jelikož,Rav4 je na vrakovištích pomálu,zariskoval jsem a za 500 koupil zámek dveří z Avensis 05. Zámek je uplně jiný,ale motorek centrálu v něm je naprosto shodný. Byla to Anglická verze a zámek ze strany řidiče/pravý/.Ty motorky jsou v něm 2 jeden malý a druhý větší,je to ten větší.
Tak z Ravky zámek ven/nakonec to není tak složité. Zámek jde jednoduše rozdělat elektrická část je lehce oddělitelná od zbytku.
3 šroubky zapáčit plochým nožem a motorek je venku. jen jsem tam namáčkl ten nový a zase složil.
Dveře smontovat a všechno zase funguje jako nové.
Práce cca na 2 hodiny pro laika,kdo už to rozdělával tak hodina.
Navíc jsem měl asi štěstí. V mé Ravce byl motorek made in China a v tom Avensis Mabuchi made in Japan. Tak to snad nějaký čas vydrží.
Tak z Ravky zámek ven/nakonec to není tak složité. Zámek jde jednoduše rozdělat elektrická část je lehce oddělitelná od zbytku.
3 šroubky zapáčit plochým nožem a motorek je venku. jen jsem tam namáčkl ten nový a zase složil.
Dveře smontovat a všechno zase funguje jako nové.
Práce cca na 2 hodiny pro laika,kdo už to rozdělával tak hodina.
Navíc jsem měl asi štěstí. V mé Ravce byl motorek made in China a v tom Avensis Mabuchi made in Japan. Tak to snad nějaký čas vydrží.
-
- Člen Týmu
Good job... mam rad taketo riesenia , clovek je spokojny ze sa mu nieco podarilo.. inak Mabuchi boli za mojich mladych cias ziadane modelarske motorky, take tuzexove..
Máš pravdu,člověk je spokojený,protože až se zase vys.... další zámky už ví jak na to a nemusí se kupovat celý nový zámek za cca 2.800 druhovýroba a nebo si to nechat vyměnit v Toy servisu za min. 5000,-majklcarli píše:Good job... mam rad taketo riesenia , clovek je spokojny ze sa mu nieco podarilo.. inak Mabuchi boli za mojich mladych cias ziadane modelarske motorky, take tuzexove..