Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
matus69
Věčnej rejpal

Re: Zkušenosti

Příspěvek od matus69 »

zial som nevedel sklbit odpovede tak, aby som odpovedal vsetkym naraz, odpovedal som postupne, preto nez ma zacnete bombardovat komentami si prosim precitajte moje 3 komentare nad tymto, je pravdepodobne ze niektore otazky uz budu zodpovedane.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

No comment
Zeman není můj prezident
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

To je ako vysvetlovať Indovi, že si má pred jedlom umyť ruky a používať príbor. To sa proste nedá :lol:

btw...z tvojej tabuľky som použil akurát vzorce a urobil novú :lol:
V meste jazdím tak 80% času a práve spotreba auta v mestskej premávke, posúvanie v kolónach, plyn - brzda,...hovorí o vyspelosti technológie pohonu. Svojho času som jazdieval na Okte I 1.9 TDI bez akéhokoľvek filtra na emisie zvyšujúceho spotrebu, jak mestskú premávku tak aj mimo mesta (diaľnice vôbec) denne cca 200km. Stabilnú priemerku som mal 6,8. Ten P308 natlačený filtrami a blbosťami bude skákať od radosti ak dosiahne v meste pod 7.
Prius 2012
Obrázek
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

skákat radostí bude nejenom při spotřebě, město je zabiják pro FAP nebo DPF nebo jak tomu samému který výrobce říká...
Zeman není můj prezident
lajdak.miki
Řidič

Příspěvek od lajdak.miki »

a majiteľ bude skákať od radosti,keď bude treba ten filter vymeniť :lol:
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
gold1
Člen Týmu

Příspěvek od gold1 »

matus69:
Mne opravdu mrzi,ze te neznam delsi dobu,protoze 4 vstriky za 4x100,-€ bych si od tebe rad kupoval.Ale to bude mozna cena za jeden a jeste bez dph.FAP za 500,-€ je taky cena z neverlandu.A mimochodem ten automat u Peugeotu je ve skutecnosti klasicka prevodovka s robotizovanym razenim.Takze aurevoir dvouhmotovy setrvacniku v cene minimalne 1000,-€.Iluze o tom jestli to vydrzi vsechno 200t km ti brat nebudu!A to nemluvim o komplikovanosti celeho toho ustroji vs jednoduchosti HSD u Priusu.Az budu mit cas,tak se zastavim v Peugeotu a zeptam se na ceny tech servisnich kontrol.Ale nechce se mi verit,ze mas za 450,-€ servis do 60t km s tim,ze je jedno kolikrat budes menit olej.
Ohledne vyberu vozu k porovnani bych rekl asi toto:porovnavame tu dve absolutne nesrovnatelna auta.Nejrozumnejsi by bylo porovnat napr. Auris HSD vs Auris TDI vs Auris benzin.Ve vsech pripadech budeme mit stejnou toyotackou kvalitu i cenu za servis a zbude nam k porovnani pouze pouzity system pohonu vcetne vsech vyhod i nevyhod.A jsou i taci,kteri jezdi pouze po meste-ja najedu 95% po meste.A nemyslim po meste =jako ze po jizni spojce prejedu z jedne strany Prahy na druhou.Ja jezdim pres den po centru a okoli a PC mi ukazuje prumernou rychlost bezne kolem 25-35km/h akorat kdyz jedu na dovolenou,tak se zvedne.A na takove pouziti jsem si prave zvolil HSD.Kdybych byl cestak,ktery kazdy den udela 300-400km po dalnici,tak si koupim TDI(neresim zde jakou znacku)a hned po zaruce jde z domu.A znovu opakuji-pokud chces auto na 5 let a 90t km,tak si kup benzin bez turba v automatu a neres spotrebu.
Prius III 2014,výbava Prius,černá hvězdná
lajdak.miki
Řidič

čaute lajdáci :lol: máte niake podrobnejšie info o priuse 2015 :?: zatial som nič moc nenašiel.len pár fotečiek,spotreba by mala ísť dole asi o 10%,pohon 4x4,zadné kolesá len el.motor do 60km/hod,baterka už bude lionka,ale kedy a za kolko :?:
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

jo, Prius 4x4 bych brala, to by bylo zajímavé řešení, které by se mohlo hodit. Také jsem viděla jen fotky a kusé informace.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Škoda jen té rychlosti na baterie.. P+ má deklarovanou 79km/h a ještě pár km/h by se vážně moc hodilo. Ono je zase fakt, že bez benzínu se dá i kolem 90ky, ale to jedou oba MG* a točí se motor naprázdno. Jinak LiIon je fajn. LiFePo nebo lepší by bylo moc fajn. A kapacita trošku výš, tak 5 - 6,5 kWh by bylo taky super. ;-)))
Back in Czech.
lajdak.miki
Řidič

úplne super by bolo keby sa nemuselo tankovať,baterka by sa dobýjala zo solarnej strechy a brzdenim.stály pohon 4x4,auto by sa so mnou rozprávalo a bolo by mojim najlepším priatelom a v noci by samozrejme strážilo dom a celý dvor :lol: asi to pošlem chlapcom do japonska nech sa s tým potrápia ak to už nahodou nemontujú do nejakého prototypu :banana: kurňa,kolko by to asi stálo :?: ochcáfka s automatom by bola asi lacnejšia :( to ja len tak,prší,deti spia... :biggrin:a samozrejme jazdilo by to aspoň 200km/hod,všetci sme závodníci,alebo závozníci :lol:
Naposledy upravil(a) lajdak.miki dne ned 11.05.2014, 14:56, celkem upraveno 1 x.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hmm.. Pasivně agresivní reakce... Zvláštní člověk musíš být majku.. ;-)))
Back in Czech.
lajdak.miki
Řidič

hmm...každý sme niaky :wink:
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Čus,
aké máte skúsenosti s dojazdom HSD na jedno natankovanie? Pri 45 l nádrži a výrobcom udávanej spotrebe by to malo byť cca 1 150 km. Osobne som dal max 930km pri reálnej spotrebe 4,37 l/100km.
Po 25 000 km už viem, že reálne sa s tým dá po okreskách a cez centrá miest jazdiť za 4,1 l/100km. Čiže potenciál na tých 1 000 km na jednu nádrž tam je, ide len o to mať gule to skúsiť :)
Prius 2012
Obrázek
lajdak.miki
Řidič

na 45l.benzínu by bolo tých 1150km fantastický dojazd.s peugeotom 406 2.0HDI robím na 1 natankovanie 74l. nafty 1200km v lete v zime menej.teraz nech ma niekto presvedčí,že dízel je lacnejšie vozenie :wink:
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Tomi87 píše:Čus,
aké máte skúsenosti s dojazdom HSD na jedno natankovanie? Pri 45 l nádrži a výrobcom udávanej spotrebe by to malo byť cca 1 150 km. Osobne som dal max 930km pri reálnej spotrebe 4,37 l/100km.
Po 25 000 km už viem, že reálne sa s tým dá po okreskách a cez centrá miest jazdiť za 4,1 l/100km. Čiže potenciál na tých 1 000 km na jednu nádrž tam je, ide len o to mať gule to skúsiť :)
Já mám odzkoušené, že když se na dojezdové vzdálenosti objeví "0", tak ujedu ještě minimálně 100 km. Je to jistě individuální, ale u mne to funguje (na PP byl průměr 4,5 l/100 km). Následně jsem až po hrdlo natankoval 42,8 l. Bylo to skutečně až po hrdlo - vypne pistole, počkám až zaškrundá a potom tam nacpu ještě zhruba 1,3 litru - těch 42,8 l bylo včetně té naplněné trubky, takže bych ještě min. 50 km ujel. Bavil jsem se o tom asi před rokem s klukem od TMC, říkal mi, že to má takto osobně odzkoušené. Od nulového dojezdu do suché nádrže ujede s Priusem III minimálně ještě 150 km. Tak jsem to zkusil zatím na tu stovku a potvrdilo se. Chce to vyzkoušet (nejlépe s kanystrem v kufru :D ).
Zeman není můj prezident
Odpovědět

Zpět na „Prius“