Dovezt to do Toyota servisu?

vše ohledně modelové řady Avensis
aczasa
Věčnej rejpal

Re: Dovezt to do Toyota servisu?

Příspěvek od aczasa »

Tak to není Toyota olej.. ;-))
Back in Czech.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

A co je vlastně Toyota olej ?
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To je genuine Toyota produkt. Vyrábí jej jedna z divizí Toyota industries. ;-) Takže žádný Mobil1, žádný castrol....
Back in Czech.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

aczasa píše:To je genuine Toyota produkt. Vyrábí jej jedna z divizí Toyota industries. ;-) Takže žádný Mobil1, žádný castrol....
Jseš si tím jistý ?

Genuine Toyota Motor Oil is made to meet Toyota specifications to optimize vehicle performance, reliability and fuel economy by ExxonMobil.
http://www.oemtoyotascionparts.com/00279-1QT5W
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To je USA.. Nikoliv Japan a možná EU.. ;-)))
Back in Czech.
PaJaSoft
Navigátor

Příspěvek od PaJaSoft »

saab píše:
PaJaSoft píše:...nicmene mi z faktury tento tyden sviti krasna cenovka 420,- Kc bez DPH za litr taktez 5W-30. Skripu zuby vzdy, kdyz vim, za kolik ho mohu v CR sehnat...:) Ale nastesti to ostatni sluzby a pece vynahrazuje, takze ja jsem celkove velmi spokojen...
Já mám na loňské faktuře 240,- Kč za litr bez DPH. Buď jim loni systém prohodil první dvě číslovky :D nebo mám slevu za to, že tam jezdím se svou starou popelnicí :lol:
Označení toho oleje na faktuře je Top Premium 5W-30 Drum-M
Jinak jsem s jejich službami taky velmi spokojen.
V tom pripade ale jde o jiny olej, mne tam pravidelne vzdy lejou M-SUPER 3000 Formula P 5W-30.

Aktualne dostupny primo v CR a skladem v sudove podobe asi takto: http://www.petrolio.cz/petrolio/eshop/1 ... 5W-30-208L, radsi bez kmentare'-).
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

saab píše:
PaJaSoft píše: ...označení toho oleje na faktuře je Top Premium 5W-30 Drum-M...
To Drum M znamená v překladu vyjetej 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
rendy84
Člen Týmu

Příspěvek od rendy84 »

Tak pokud by to nekoho zajimalo, nakonec jsem to zavezl do servisu Stříteský v Kelči. Tam mi auto projeli a otestovali a rekli ze zadne tlumice neni potreba menit, pry jsou na 80%. Do Toyota servisu uz asi nikdy nepojedu. Kdyz jsem jim tam zavolal ze to rusim, snazili se na me hrat hru jakoze "proc jsem nezavolal driv" a "co budeme s tema tlumicema za 20 tisic delat". Kdybych to tam zavezl, tak uz jsem tak o 20 - 25 tisic lehci. Ono je stejne divne, ze servis na vesnici ma to zarizeni na testovani tlumicu a dva servisy Toyota ve Zline to nemaji.
Toyota Avensis 2.0 D-4D 93kW r.v. 2008
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

Nemají to, protože v Toyota servisech nechtějí zjišťovat, že na tom tlumiče nejsou zas tak špatně. Dobře si udělal, v tomhle případě by jsi vážně hodně přeplácel a žádnou přidanou hodnotu neměl.
1ac0
Navigátor

Příspěvek od 1ac0 »

ad 1: nie

ad 2: nie

Demon píše: 1. Mají zkušenosti - tzn. ví co a jak, takže jednak neudělají víc škody jak užitku, a jednak stráví na opravě méně času, co spoří peníze.
-no tu sa da hodne polemizovat, posledne co som bol v znackovom servise tak som mechanika musel upozornit, ze do motora ide 6,3 a nie 5,5 litra oleja a ze filter bude hore marne hladat, ze je zospodu...

Demon píše: 2. Používají originální autodíly, které jsou u Toyoty kvalitní. Je totiž problém koupit na trhu kvalitní zboží.
-opat na polemiku. napriklad brzdove kotuce sa daju kupit za par stovak aj za tri tisicky kus. tazko niekto moze cakat, ze ked kupi kotuc za 600 tak mu vydrzi, ze ano. dalsi priklad: vzduchovy filter - original toyota odo mna chceli 810, ten isty MANN za 580. toyota berie vzduchove filtre od mann-u.
Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

Len na okraj. Svojho času som bol s autom (renault megane) v Renault servise, kde mi okrem iného povedali, že bude onedlho treba meniť servo, že odchádza a že akútne treba meniť výfuk. Potom som šiel do neznačkového servisu, kde som si nechal vymeniť výfuk za polovičnú cenu a kde mi na margo serva povedali, že mu nič neni, nemá zmysel vôbec sa ním zaoberať. Tešil som sa jak malé decko. O dva mesiace mi zo serva vytiekol nejaký bordel a nefachalo - musel som s ním do servisu na výmenu. A s novým výfukom som bol u nich tuším 4x, neskutočne pri prejazde nerovnosťami vrzal, furt tam pobúchali s nejakým kladivom po tepelnom štíte či po kerej materi a na chvíľu to pomohlo. Asi tak.
1ac0
Navigátor

Příspěvek od 1ac0 »

marceltokar píše:Len na okraj. Svojho času som bol s autom (renault megane) v Renault servise, kde mi okrem iného povedali, že bude onedlho treba meniť servo, že odchádza a že akútne treba meniť výfuk. Potom som šiel do neznačkového servisu, kde som si nechal vymeniť výfuk za polovičnú cenu a kde mi na margo serva povedali, že mu nič neni, nemá zmysel vôbec sa ním zaoberať. Tešil som sa jak malé decko. O dva mesiace mi zo serva vytiekol nejaký bordel a nefachalo - musel som s ním do servisu na výmenu. A s novým výfukom som bol u nich tuším 4x, neskutočne pri prejazde nerovnosťami vrzal, furt tam pobúchali s nejakým kladivom po tepelnom štíte či po kerej materi a na chvíľu to pomohlo. Asi tak.
presne rovnake by som mohol rozpravat ale rola znackoveho a neznackoveho servisu by bola obratena, a nie raz
Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008
Odpovědět

Zpět na „Avensis“