kola na III priuse
-
- Řidič
Re: kola na III priuse
Já mám teda ty sériové. Tedy paprsky s poklicema. Ale vážně se mi k tomu autu libí...
Back in Czech.
Nemusel jsem nikoho o nic prosit a kdyz jsem v Toyote dostal cistopis TP,tak ve zvlastnich zaznamech jsou jako alternativy 15" i 16".Jenze ty 16" jsou s pneu v nejakem stupidnim rozmeru,ktere jsou skoro stejne drahy jak pneu na 17".No a vzhledem k tomu,ze auto je pro mne nastroj obzivy,tak resim spis komfort jizdy,cenu pneu a vydrz podvozku nez to jak vypada pri pohledu z chodniku.A dilema s rozmery disku jsem dnes odpoledne vyresil-sehnal jsem ty originalni 15" bez poklic,ktere pasuji na 100% a jejich vzhled mne rozhodne neurazi!
PS.Az to pojedu prezout,tak vyfotim i s 17",i s 15".
PS.Az to pojedu prezout,tak vyfotim i s 17",i s 15".
Prius III 2014,výbava Prius,černá hvězdná
No ja v TP nemám k 17" žiadne alternatívy. Preto ma to zaujalo. Vždy som myslel, že ide o technický "problém", ale ako vidím, tak je to skôr o administratíve.
Samozrejme, že na 15" budeš mať lepší komfort ako na 17", o tom niet pochýb.
Čo sa týka vzhľadu, to je individuálne. Sú ľudia, ktorí umývajú auto 2-3 krát do roka. Jebú na to lebo podľa nich z vnútra tu špinu na kasni nevidno.
Aspoň pred prácou trocha oživím parkovisko, keď tam cez zimu nabehnem na 17" alu diskoch. To sa majitelia passatov so svojimi 15" plecháčmi nestačia diviť
Keď to preženiem, je to ako kúpiť si oblek od armaniho a obuť si ku tomu čínske polobotky za 500kaček. Proste vypadá to divne.
Cena je relativna. Ja som kupoval nové cez net a za 4ks 17" alu diskov som dal cca 1,6% z ceny auta. Minimálne po dobu životnosti auta by mali vydržať. Maximálne ich dám raz za čas vyrovnať.
Ak by som si mohol vybrať medzi 15-17", tak asi by som šiel zlatou strednou cestou a jazdil na 16". Naštastie alebo bohužiaľ na výber nemám a tak jazdím celoročne na 17". Je to o zvyku...hlavne keď človek predtým jazdil na 14" francúzovi
Samozrejme, že na 15" budeš mať lepší komfort ako na 17", o tom niet pochýb.
Čo sa týka vzhľadu, to je individuálne. Sú ľudia, ktorí umývajú auto 2-3 krát do roka. Jebú na to lebo podľa nich z vnútra tu špinu na kasni nevidno.
Aspoň pred prácou trocha oživím parkovisko, keď tam cez zimu nabehnem na 17" alu diskoch. To sa majitelia passatov so svojimi 15" plecháčmi nestačia diviť

Cena je relativna. Ja som kupoval nové cez net a za 4ks 17" alu diskov som dal cca 1,6% z ceny auta. Minimálne po dobu životnosti auta by mali vydržať. Maximálne ich dám raz za čas vyrovnať.
Ak by som si mohol vybrať medzi 15-17", tak asi by som šiel zlatou strednou cestou a jazdil na 16". Naštastie alebo bohužiaľ na výber nemám a tak jazdím celoročne na 17". Je to o zvyku...hlavne keď človek predtým jazdil na 14" francúzovi

Nejde o cenu za kola,ale o cenu za pneu.Kdyz se nebudeme bavit o nejakych cinskych smejdech,ale o kvalitnich pneu,tak za cenu 16" nebo 17" sady mam 2 sady 15" a jeste mi zbyde dost na pivo.A sada mi vydrzi maximalne 2 leta nebo zimy/takze vlastne 1 rok/.A vzhledem k tomu,ze 90% najezdim po Praze,tak musim nutne vzit v potaz i vydrz dilu podvozku.
PS.Predtim jsem jezdil na Volvu s pneu 205/55R16 a na dlazbe to rozhodne nebyl zadny komfort.Jenom kvuli prednim kotoucum 302mm jsem nemohl dat 15".
PS.Predtim jsem jezdil na Volvu s pneu 205/55R16 a na dlazbe to rozhodne nebyl zadny komfort.Jenom kvuli prednim kotoucum 302mm jsem nemohl dat 15".
Takze tady je Prius na origo 17" a nasledne na origo 15",ale bez tech plastovych poklic.Stredove krytky pasuji do obou kol.
http://goldone.rajce.idnes.cz/Prius_na_17_a_15_kolech
http://goldone.rajce.idnes.cz/Prius_na_17_a_15_kolech
-
- Řidič
Přesně tyhle letní 17" mám také.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
-
- Řidič
Môžem tieto 17tky použiť aj na zimu?Nepoškodí ich posipová soľ? 

teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
-
- Řidič
Na zimu mám také alu disky a žádné poškozeni nevidím.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Ano, tyhle sedmnáctky mám taky, tři roky zažily zimní i letní provoz a vypadají dobře. Veškerá poškození jsou od obrubníku - to ale dost, s menším rozměrem se to tak často nestane. Ale viz výše, zimní guma v tomhle rozměru je pálka, za to je patnáctka i s diskem.
-
- Řidič
je to pálka,ale keď som našetril na pekné auto tak naň nebudem dávať otrasné disky.16tky by sa ešte dali,ale mám naháňať potvrdenia,zapisovať to do techničáku a keď chyťím defekt tak prídem na to že rezervu mám 17tku a zimné kolesá 16tky.no môžem sa na to vieš čo.....!pozeral som ceny diskov aj pneu,disk 100e/ks a pneu tiež
no čo už,každá sranda niečo stojí 

teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
-
- Řidič
tak tak, když máš na opici, musíš mít i na banány
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
-
- Řidič
A přitom úplně špatně.
)) přeci každý chce dosáhnout nejvyšší míru úspory nákladů.
))

Back in Czech.
-
- Řidič
Já právě ne! Snižování nákladů mne vůbec nezajímá, to je druhotné. Nesuď všechny jen podle sebe, je to špatně.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4