nejde vytočit, dusí se. MR2 Mk2 3S-GE, r.v91

vše ohledně modelové řady MR2
dj.promo
Člen Týmu

nejde vytočit, dusí se. MR2 Mk2 3S-GE, r.v91

Příspěvek od dj.promo »

Ahoj lidičky, jsem tu novy. A mam následující problém. Mam Toyotu MR2 r.v 91. Pred 5ti lety byl vymeneny motor z rev. 3 s hlavnim motorovym svazkem. Cca pred rokem sel motor do vecnych lovist a vratil se puvodni motor zpet s puvodnim motorovym svazkem a ridici jednotkou. Od te doby kolísaji otacky pri volnobehu od 600ot/min do 1500ot. Motor ma sice vykon ale dost se znej kouri. Jak kdyby mu slo moc paliva. Pri prudsim prislapnuti plynoveho pedalu cuka. Vymenu motoru jsem nedelal ja. Prosim o radu kde bych mel hledat problem. Nejsem automechanik. Ale verim ze spousta zvas mela auto rozebrane do sroubku. Za kazdou reakci mockrat dekuju.
Naposledy upravil(a) dj.promo dne úte 22.04.2014, 10:45, celkem upraveno 1 x.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

může to být cokoli souvisejícího s řízením směsí. MAP senzor,lambda sonda,krokovy motorek volnoběhu,předstih a nebo taky jen špatně zapojené podtlakove hadičky na ty bych sázel nejvíc. Nicméně bych začal tím nejjednodušším a to je vyblikáním chybových kódů.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
dj.promo
Člen Týmu

Příspěvek od dj.promo »

Diky moc. Na diagnostiku se chystam. Informace uz jsem si nasel. Tak jsem zvedavej co vyblikam. Dekuju za odpoved. Zacnu patrat :-)
dj.promo
Člen Týmu

Příspěvek od dj.promo »

Tak jsem konecne pokrocil. Diagnostiku jsem udelal a hazi to chybu 21 coz by mela byt podle tabulky lambda sonda. Auto po zahrati jede pomerne dobre tahne. Tipuju na bohatou smes. Bohuzel to v domacich podminkach nevim jak mam zmerit. Zkusim vymenit lamda sondu za jinou z druheho auta co mam.
dj.promo
Člen Týmu

Příspěvek od dj.promo »

Ahoj tak se zatim potvrzuje Liboruv odhad, ze by problem mohl byt ve spatne zapojenych podtlacich. Uz jsem nasel 3 nezapojene hadicky. Marne jsem patral po netu abych nasel schema zapojeni podtlaku. Nemel by nekdo k dispozici??? je to na 3sge z 1991 co jsem tak nasel na netu tak kazda MR2 to ma zapojene jinak. Ale to bylo jen podle fotek. Schema by hodne pomohlo. Diky
dj.promo
Člen Týmu

nejde vytočit, dusí se. 3S-GE, r.v91

Příspěvek od dj.promo »

tak jsem se konečně dostal k MR2. Sehnal jsem druhý motor taky z 91čky. Přeházel elektriku od Ačkovýho sloupku a po ECU. Zapojil podtlaky, vyměnil klapku sání, vstřiky, dal origo sání. A zkusil to natočit. Chytla na první otočení, otáčky jsou cca na 1100 i po zahrati, ale motor jde vytočit jen při jemném přidávání plynu. Pokud přidám najednou tak se motor dusí. Napadá vás někoho něco? špatnej předstih? Malo paliva? Diagnostika je čistá.
bodys
Navigátor

Re: nejde vytočit, dusí se. MR2 Mk2 3S-GE, r.v91

Příspěvek od bodys »

Řešil jsem dost podobný problém u sebe, mohla za to naprasklá hadička.

Obrázek
SW20 1990
ST182 1990
EE111 1998
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Kouknul bych na předstih.
dj.promo
Člen Týmu

Příspěvek od dj.promo »

Zkusim to jeste jednou zkontrolovat. Diky ti :-) sem rád za každou radu.
dj.promo
Člen Týmu

Příspěvek od dj.promo »

Díky Libore, taky mám ten pocit. Základní sem schopnej nastavit, ale nemám stroboskop. A zatim nikdo z okolí nemá.
dj.promo
Člen Týmu

Příspěvek od dj.promo »

Tak pokrok lampu jsem sehnal a nastavil předstih, bohuzel zadna zmena. Jeste zkusim pretesnit sani. Mate nejaky navrhy jakej tmel pouzit? Nejake navrhy? Lunk nebo obchod kde koupit?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Popiš mi způsob jakým jsi předstih nastavil? Postup měření předstihu tu zmíněn nebyl. Pokud jsi ho nastavoval bez servisního modu tj vyřazení elektronického řízení tak tipuji že problém bude ještě horší než byl.
dj.promo
Člen Týmu

Příspěvek od dj.promo »

zahřál jsem motor na provozní teplotu, propojil piny v diagnostické zásuvce aby mi to předstihu nezasahovala. Připojil lampu na + a - pol, připojil čidlo na 1 válec, problikl řemenici, povolil rozdělovač a posunul ho na 10 stupňů. Dotáhl rozdělovač a překontroloval nastavení na řemenici. Motor se zklidnil, ale do otáček nejde.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

takže manual předpokládám máš. Tohle mají na svědomí pouze dvě věci. Senzor polohy škrtici klapky a podtlak v sání. obojí zkontroluj. Hadicka k map senz musí být těsna a napěťové hodnoty souhlasit.
kolja
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: nejde vytočit, dusí se. 3S-GE, r.v91

Příspěvek od kolja »

dj.promo píše:tak jsem se konečně dostal k MR2. Sehnal jsem druhý motor taky z 91čky. Přeházel elektriku od Ačkovýho sloupku a po ECU. Zapojil podtlaky, vyměnil klapku sání, vstřiky, dal origo sání. A zkusil to natočit. Chytla na první otočení, otáčky jsou cca na 1100 i po zahrati, ale motor jde vytočit jen při jemném přidávání plynu. Pokud přidám najednou tak se motor dusí. Napadá vás někoho něco? špatnej předstih? Malo paliva? Diagnostika je čistá.

nazdar, měl jsem podobný problém u tohoto motoru, a po kontrole všech podtl. hadiček a kabeláže, jsem zjistil, že v hlavě rozdělovače jsou silně zaoxidované vnitřní kontakty, po očištění a výměně svíček motor běžel jako hodiny :-) , ale tato závada nemusí být u tvého auto, je to jen takový malý postřeh z mého problému, který byl vyřešen.
MR 2 TARGA 180 kW (245 PS)
Odpovědět

Zpět na „MR2“