rozvody

vše ohledně modelové řady Celica
JaFer
Navigátor

Příspěvek od JaFer »

Idaho píše:
Petr píše:lidi jak to tu čtu tak nemůžu souhlasit co to tu plácáte
..mluvil jsme obecne, třeba konkrétne celica má vodící kladku a hydrauli cký napínák, ale psousta jiných aut má napínák i vodící kladku v jednom te to v podstate vodící kladka utahovaná pružinou.
Maš uplnú pravdu ale celica má dve jednu pevnú a jednu na strune ak to chcete opisovať čo tam ja a čo nie bud si to otvorte a pozrite alebo nahliadnite do manualu ja som to už menil a viem na 100% o čom aspoň vravím
Výroba kompletných výfukových systémov
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

JaFer píše:
Idaho píše:
Petr píše:lidi jak to tu čtu tak nemůžu souhlasit co to tu plácáte
..mluvil jsme obecne, třeba konkrétne celica má vodící kladku a hydrauli cký napínák, ale psousta jiných aut má napínák i vodící kladku v jednom te to v podstate vodící kladka utahovaná pružinou.
Maš uplnú pravdu ale celica má dve jednu pevnú a jednu na strune ak to chcete opisovať čo tam ja a čo nie bud si to otvorte a pozrite alebo nahliadnite do manualu ja som to už menil a viem na 100% o čom aspoň vravím
chlape neviem co mas ty za kram, ale 5gen motory 3S-GE a 3S-GTE nemaju strunovy napinak remena ale taky olejovy kram.. to mozno nejaka 1800ccm alebo 1600, pripadne starsie generacie tych motorov ST165 mala strunovy napinak
Celica All-trac
JaFer
Navigátor

Příspěvek od JaFer »

mison píše:
JaFer píše:
Idaho píše: ..mluvil jsme obecne, třeba konkrétne celica má vodící kladku a hydrauli cký napínák, ale psousta jiných aut má napínák i vodící kladku v jednom te to v podstate vodící kladka utahovaná pružinou.
chlape neviem co mas ty za kram, ale 5gen motory 3S-GE a 3S-GTE nemaju strunovy napinak remena ale taky olejovy kram.. to mozno nejaka 1800ccm alebo 1600, pripadne starsie generacie tych motorov ST165 mala strunovy napinak
JaFer
Navigátor

Příspěvek od JaFer »

mison píše:
JaFer píše:
Idaho píše: ..mluvil jsme obecne, třeba konkrétne celica má vodící kladku a hydrauli cký napínák, ale psousta jiných aut má napínák i vodící kladku v jednom te to v podstate vodící kladka utahovaná pružinou.
Tak krám určite nemám ked sa budeš tolko ty starať o svoju hygienu kolko sa ja starám o moje auto tak sa možme baviť a ja mam motor 2,0 GTI s označením 3S-GE a nemal som torozobrané raz nie len na mojom aute a nie 1,6 alebo 1,8 sa ti asi snívalo ale vieš čo nechajme toho radšej lebo to nikam nevedie .Inak sabavíme o 5 gen. a nie 6-7 aby si bol v obraze.
Naposledy upravil(a) JaFer dne úte 21.11.2006, 11:32, celkem upraveno 1 x.
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

ale bavime sa tu o 3S-GE z roku 91 tak sen nepis ako suveren ako by sme nevideli ten motor. ja osobne som rozobral oba spomynane motory a robil komplet GO cize viem o com hovorim.. ked mas 3S-GE tak to jedine spred roku 89, lebo ko som pisal ST165 mala strunovy napinak tak aj ST162 ho bude mat.
Celica All-trac
JaFer
Navigátor

Příspěvek od JaFer »

mison píše:ale bavime sa tu o 3S-GE z roku 91 tak sen nepis ako suveren ako by sme nevideli ten motor. ja osobne som rozobral oba spomynane motory a robil komplet GO cize viem o com hovorim.. ked mas 3S-GE tak to jedine spred roku 89, lebo ko som pisal ST165 mala strunovy napinak tak aj ST162 ho bude mat.
No ja som ho videl aj na 182 rok 90
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

no comment. niekto dal starsi motor do 182, ked sa chces hrat na slovicka tak aj ST185 ho ma strunovy, akurat je to schovane vo valceku s olejovym tlmicom.
Celica All-trac
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

mison, co si taky podrazdeny na kazdeho, co tvrdi nieco ine ako ty?
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

drgi: nezacinaj aj ty.. si precitaj o co sa tu jedna a potom sa zapoj. Ja niesom podrazdeny na nikoho kto tvrdi opak ale na niekoho kto tvrdi somarinu.
Celica All-trac
JaFer
Navigátor

Příspěvek od JaFer »

mison píše:drgi: nezacinaj aj ty.. si precitaj o co sa tu jedna a potom sa zapoj. Ja niesom podrazdeny na nikoho kto tvrdi opak ale na niekoho kto tvrdi somarinu.
Prepáč ale téma bola o niečom inom , vrát sa na začiatok a uvidíš nikto nechce neviem aké odborné vysvetlenia a už vôbec nie kto sa na to pítal ked nemá o tom potuchy ,chcel vedieť aké je to zložité a po kolkých km sa to mení a čo sa mení ,a určite keby si to išiel kupovať tak si to objednáva na konkrétny typ a aký by tam už bol či nebol napynák je úplne jedno ale z autami robím už 20 rokov a na rozvod.mechanizme byvajú používané klzaky,klatky pevné a šponovacie kladky alebo klzaky a je už uplne jedno si myslím či hydr.alebo strunová záleži od typu auta a ked si spomínal tu škodovku tak tá tam pre zmenu nemá nič. Tak že sa neslovičkujme ked chceš napíš mu sukromne čo potrebuje a je pokoj .
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

ja nenazaram na nic len mi udrelo do oci ako s istotou hovoris ze ten motor o ktorom sa bavime ma strunovu napinaciu kladku a ze si to x krat mal rozobrane. Ja ti vravim ze strunova kladka sa v tom motore uz nepouzivala. Ked niekto chce menit vsetko nech vymeni, aj na octavii sa vsetko meni a stoji to nemale prachy. Podla manualu sa to menit nemusi ked je to v dobrom stave a tak som to aj napisal. Cize ci niekto vymeni vsetko, alebo si len skontroluje napinak ci nieje vyteceny a vymeni loziska na kladkach za par korun, to je uz na nom.

a presne ako si pisal bavime sa o 5gen nie o6-7g. ked ti toto pripada tako strunovy napinak tak ja potom neviem
http://www.printflow.sk/mison/alltrac/i ... C00144.jpg
Celica All-trac
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 mison: píšeš, že nejsi podrážděný, ale i mě připadá, že si to bereš dost osobně. ale nic proti. Jen mám pocit, že je to zbytečné. Pokud máš pravdu, tak dotyčný nesprávnou napínací kladku vrátí a vezme správnou.

Jinak, prohlížel jsem si fotky go toho motoru z odkazu. Musím říct, že jsi se s tím opravdu vyblbnul. Pěkná práce, klobouk dolů.
Obrázek
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

ombre píše:2 mison: píšeš, že nejsi podrážděný, ale i mě připadá, že si to bereš dost osobně. ale nic proti. Jen mám pocit, že je to zbytečné. Pokud máš pravdu, tak dotyčný nesprávnou napínací kladku vrátí a vezme správnou.

Jinak, prohlížel jsem si fotky go toho motoru z odkazu. Musím říct, že jsi se s tím opravdu vyblbnul. Pěkná práce, klobouk dolů.
no skus to napisat aj do toho inzeratu :o)
Celica All-trac
MIKE
Člen Týmu

Příspěvek od MIKE »

když už jste se tak rozpovídali :shock: chci se zeptat, jestli je dobrý vyměnit i vodní pumpu. co mi hrozí, když jí nechám původní? mike
2.0 1987 3SGELC
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

mison píše:
ombre píše:2 mison: píšeš, že nejsi podrážděný, ale i mě připadá, že si to bereš dost osobně. ale nic proti. Jen mám pocit, že je to zbytečné. Pokud máš pravdu, tak dotyčný nesprávnou napínací kladku vrátí a vezme správnou.

no skus to napisat aj do toho inzeratu :o)
ty to tak pěkně zrepasuješ a pak to prodáváš??... tak to bych neudělal to by jsi nechal tolik práce a pak to prodat....ufff
je to pěkně udělany nastříkany čistýradost se na to dívat
to byla Go i klikovky a pístu komplet jo?
Odpovědět

Zpět na „Celica“