dotaz k výměně oleje v automatické převodovce

vše ohledně modelové řady Avensis
xdoubekp
Člen Týmu

dotaz k výměně oleje v automatické převodovce

Příspěvek od xdoubekp »

Zdravím,
máte zkušenost nebo spíše můžete doporučit nějaký servis (spíše autorizovaný) pro výměnu oleje v automatické převodovce?
Jde mi o to, aby původní olej byl celý vypuštěn a rovněž, aby se vyměnili filtry v převodovce. Ideálně, abych na ně viděl, že vše udělají tak jak mají (dají nové filtry, vypustí celý olej atd.). Případně na co si mám dát pozor?
Díky za rady. P.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A odkundypak jsi?
Back in Czech.
xdoubekp
Člen Týmu

Příspěvek od xdoubekp »

dobra otazka:-) z Prahy...jinak se jedna o avensis T25, 2.0VVTi....nevim presne kolik je filtru v prevodovce
burexmen
Člen Týmu

Toyota Avensis 2.0.i A/T

Příspěvek od burexmen »

Nechal jsem fo měnit v Toyotě na ČM , v převodovce je jen sítko a magnetický vypouštěcí šroub. Aspoň mi to řekli. :lol:
Toyota Avensis 2.0 vvti A/T combi
xdoubekp
Člen Týmu

Příspěvek od xdoubekp »

Diky. Zkusim to nekde dohledat, zda je nejaky filtr v prevodovce...a na kolik te to vyslo? Byl jsi u vymeny?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Je tam filtr a magneticka chytadla v olejove vane. ;-) s olejem a praci bych to videl k 5 - 7 tisic.
Back in Czech.
xdoubekp
Člen Týmu

Příspěvek od xdoubekp »

Diky a mas zkusenost s nejakym servisem z Prahy (klidne i do 100km), ktery dela kvalitne.....nerad bych,aby me nekdo tahal za nos, treba ze to menil atd.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Na jih je rozmital a pribram a tam jsou dva mistni clenove, kteri to zvladaji. V praze primo bych se ja osobne nebal tsusha v pruhonicich.. Ale vis jak to je. Musis si rict presne co a at ti ukazou, ze to vymenili... ;-)
Back in Czech.
xdoubekp
Člen Týmu

Příspěvek od xdoubekp »

A ty jezdis k temto clenum nebo do servisu? Jedim castu do Strakonic, tak by to bylo i pri ruce.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Oba mi delali I zavaznejsi veci na aute. Rozvody, vice vymen dilu podvozku.... Takze jim obema verim. Jak Idaho tak i Krosmen jsou v poradku.
Ted mam "noveho priuse+" a v podminkach I pojisteni musim do autorizaku.. :-(((
Back in Czech.
xdoubekp
Člen Týmu

Příspěvek od xdoubekp »

Cetl jsem od tebe radu prispevku, je videt, ze se v dane oblasti orientujes Ty clenove delaji jen toyoty? Ptam se proto, zda vedi jake presne mnozstvi oleje a jaky druh dat do teto prevodovky apod. a nebo si to musim sam pohlidat, aby to bylo spravne. Prece jen v teto oblasti novacek. Diky.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

xdoubekp píše:Cetl jsem od tebe radu prispevku, je videt, ze se v dane oblasti orientujes Ty clenove delaji jen toyoty? Ptam se proto, zda vedi jake presne mnozstvi oleje a jaky druh dat do teto prevodovky apod. a nebo si to musim sam pohlidat, aby to bylo spravne. Prece jen v teto oblasti novacek. Diky.
Neboj oba máme mpžnost si to zjistit, duležitý je zpusob výmeny, není to o vylití oleje a nalití nového, jak je mnohdy prezentováno ( pokud nemáš uatomatickou plničku na AT ).
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Oba to umi. Umi to i sehnat.. Idaho ma blizko k toyote dolak. Takze neni uplne treba mit strach. Nechaji te ( pokud se neco nezmenilo) koukat jim pod ruce... Nedelaji jen toyoty, ale toyot udelali hodne..
Back in Czech.
xdoubekp
Člen Týmu

Příspěvek od xdoubekp »

To jsem potreboval slyset, diky..jak dlouho dopredu je potreba se objednat, kvuli zajisteni potrebnych dilu a je mozne byt u vymeny?
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

xdoubekp píše:To jsem potreboval slyset, diky..jak dlouho dopredu je potreba se objednat, kvuli zajisteni potrebnych dilu a je mozne byt u vymeny?
vzhledem k "prostorové koncepci" naší dílny to asi jinak nejde než být u toho, doporučuji si teple obléct :) detaily návštěvy mužem probrat po Sz nebo na telefonu..
Odpovědět

Zpět na „Avensis“