jelikož potřebuji řešit druhé auto pro manželku a můj starší miláček, ale šikovný držák Avensis r.v. 1999,2.0TD,ale už přece má jen tyroky, tak jsme se rozhodli pro koupi novějšího bratříčka.Rozhodli jsme se pro Avensise, protože jsem poznal, že to je skutečně držák. Mám ho 5let – a měl najeto 170tis při koupi a nyní jsme u 260tis a na autě nenajdu nějakou chybu či korozi. Jediné co jsem na něm měnil za dobu 5let – rozvody po koupi + řemeňáky a dva roky zpátky kotouče a zadní bubnové brzdy a to považuju prakticky za spotřebáky.Prostě fakt držák.
Manželka denně najezdí cirka 40km do práce, tak asi zůstaneme u Diesla. Staříček zůstane pro mne do práce a já to mám nějakých 5km. Nechám si ho spíše jako tzv.“pracovní auto „časem dodělat kulu a kufr pro našeho Berňáka je ideální. Krátké trasy asi nevadí a nemusím řešit nějaký filtr částic, protože ho nemá.
Jelikož peněz moc není, tak jsem se rozhodli do ceny pouhých 150tis. Předpoklad je Avensis spíše nad rok 2004. Určitě nechceme auto v kůži a ženě se ani nelíbí dřevěné obložení. Motor už trochu silnější by to chtělo.
Měl jsem i v oku Mazdu 6,ale mám z toho obavu.
Moje dotazy zní takto :
Jakou verzi motoru v Dieslu byste mi doporučili?
Viděl jsem, že jsou 85kW, pak 110kW a 130kW. Nejvíce se nám zamlouvá střed a to je 110kW,ale pokud je 130kW „méně poruchová“ tak klidně budu hledat tuhle.
Na co bych se měl hodně dívat při koupi? Automechanika kamaráda si beru sebou pro jistotu v každém prípadě.
Brouzdal jsem po internetu a těchto moc aut není oproti konkurencím VW, Fordu,atd. Prostě dobrého auta se lidé nezbavují

Pokud znáte a máte nějaké tipy, rady, tak vše uvítám

Moc děkuji