Servo

vše ohledně modelové řady Celica
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

ALIEN píše:ne jen pos_nej, hnusnej,nespolehlivej,odflaklej FIAAAT fuuj Italie
Co se se**reš do Italek?! :twisted:
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

garfielld píše:
ALIEN píše:ne jen pos_nej, hnusnej,nespolehlivej,odflaklej FIAAAT fuuj Italie
Co se se**reš do Italek?! :twisted:
:twisted: 8)
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Kdyz dam plny raid, tak mi piska asi servo, myslite ze to muze byt nejaka zavada, nebo v cem je problem, jako me to nevadi, jen to piskne, ale lidi se vetsinou za tim zvukem otoci.... :roll:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Petr Šlapák
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Šlapák »

A píská servo nebo řemen??Já když dám plnej rejd, tak to občas nepatrn ě vrzne,ale pokud se na ten zvuk vyloženě nesoustředíš tak si ho ani nevšimnu.Stávalo se mi, že to pískalo dyž jsem dal plnej rejd,ale vvyřešilo se to došponováním řemenu.
Celica 5 gen. 1,6 EFI - 4A-FE
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Petr Šlapák píše:A píská servo nebo řemen??Já když dám plnej rejd, tak to občas nepatrn ě vrzne,ale pokud se na ten zvuk vyloženě nesoustředíš tak si ho ani nevšimnu.Stávalo se mi, že to pískalo dyž jsem dal plnej rejd,ale vvyřešilo se to došponováním řemenu.
Ale jo mozna to dela remen, takze ho mam zkusit jesli je dost naply, jo?
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Petr Šlapák
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Šlapák »

No vyskoušej ho jak je našponovanej a uvidíš.Nemusí to být znatelné na dotek ruky,ale normálně vezmi ňákou páku ,povol šponovací šroub a přes tu páku ho dotáhni.Nemusí to být dorvaný na krev , stačí trochu a pak uvidíš.
Celica 5 gen. 1,6 EFI - 4A-FE
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

ja_ma píše:Ale jo mozna to dela remen, takze ho mam zkusit jesli je dost naply, jo?
Málo napnutý nebo mastný nebo sjetý na kordovou tkaninu, která je vyrobena tak, aby při sjetí řemene pískala. Takže dotáhnout - vyměnit - vyměnit.
Průhyb řemene by měl být přibližně 1 cm/10 kg, takže má být dotažený celkem dost.
Obrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

No celica má narozky a nejen, že chce mlhovky a extra vyhřívání čelního skla... ještě si v pátek nečekaně řekla o další, jak jinak než na parkovišti... doma, zase jako neprudí tak že by si řekla někde daleko od domova :lol:

Chci vyject a volant se ani nehne... ochhh tak koukám na nádobku s posilovačem, vypadá že tam tekutina je... po otevření ale koukám že je prázdná... jen černý svinstvo na stěně co vypadalo jako že tam tekutina je.

dneska sem dolil cca 1/2 litru... drželo... start... a nic... koukám, zmizela ihned... a proud, všechno vystříkalo asi z děravý hadice, nebo trubky... možná je jen špatně dotažená... cákalo to někde mezi chladičem serva a Return trubkou... sem si všim Yokohama loga.
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_198910 ... _4503.html
koukám, že jedna trubka nemá vůbec numero... to bude asi ona...

No zejtra ze mě bude Rambo 8)
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

V servořízení je hromada trubek a hadic. Problémová může být vysokotlaká část která se zkládá z vysokotlaké hadice s číslem 44411 která je napojena na čerpadlo. Hadice se dále napojuje na trubku 44410D - tato trubka je ale zakončena další nalisovanou hadicí. Je to jedna součást trubka-hadice.

Vše ostatní jsou už netlakové hadice které jsou zajištěné běžnými pružnými rychlospojkami.
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Tak děravá je tahle- (trubko hadice) červená... přesně jak sem si tipnul, ta bez čísla :lol: jak to že nemá číslo? To jsou mi věci :-) dokonce ani u 6g tahle vykutálená trubka nemá číslo... vtipné.

Michale, máš jí vyndanou? Šla by poslat případně ještě dneska? časově a poštovně by teoreticky měla přijít čtvrtek/pátek (někdy to poště trvá ale i přes tejden...)
Platba Ebanking... cena je na tobě ...
+ ještě Dawe má taky... ten bude montovat ale až v pátek/sobotu :lol:

Obrázek

koukám, že chladič posilovače je jen specialitka 3SGE/GTE... zajímavej komplikovanej system... 1.6/1.8/1.8vvt(l)i nevedou. celkem mi uniká logika, proč chladit kvapkalinu v posilovači, ale to je jedno :lol:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

tak hadico-trubka je zpět... ani kapka úniku... super... manipulace v tom prostoru- vede přímo pod ABS je teda ukrutná kruťárna... nemohla vést trošku jinudy neeee podle počítače neeeee :lol:
ObrázekObrázekObrázek
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

já bych se chtěl zeptat když už jsme utoho čim může být to hrozné pískání vyskytuje se když zatočim volantem vždy jen chvíli po startu občas to zapiští při samotném startu může to být něco jiného než řemen ? mám ho měsíc starej
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Může, ložiska v čerpadle, jak opotřebením, tak přílišným napnutím řemene.
Holomek!
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

muze to byt i vule v lozisku serva , jedno servo jsem menil , vule jako prase a ten podni sroub co to drzel byl skoro 1 mm vydrenej asi jak se to mlelo nebo nevim , pak piska prave remen nez si servo sedne po startu

p.s. Rampa byl rychlejsi koukam
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Tady je ta mrcha... celá popraskaná... no number, jen yokohama... je to ta spodní u chladiče posilovače. Horní byla jako nová... největší prdel je, že nejde nahradit normální... yokohama totiž neni normální... je úplně dementní :-)

Možná by bylo dobrý napsat, jaký hadice maj tendenci praskat po cca 20 letech.... takže tahle a pak od chladiče ta horní tlustá... dále může prdnout hadice/tedy trubka u chladiče oleje. To je tak co sem zažil... 3SGE, vždycky je to u nějakýho chladiče... přitom chladiče fachaj :-)
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“