Hlídání tlaku v pneu
Myslím si, že to nebude fungovat tak jak říkáte. Protože když vedle tebe zastaví auto s těma samejma ventilkama tak se to tvoje auto přeprogramuje na ty jiný? To auto nepozná jestli sou ty ventilky namontovaný na tvým autě nebo těsně vedle na tom druhým. Tak si myslím, že bude potřeba zásah diagnostiky.
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
TPMS
Nie ono by si to malo nacitat ID snimacov z riadiacej jednotky v aute. Lebo je pravda ze ked mas origo snimace tak pri kazdej vymene kolies ak si si nepoznacil ktore kde patri musis ist do toyoty aby ti v riadiacej jednotke prepisali ID snimaca....rafkař píše:Myslím si, že to nebude fungovat tak jak říkáte. Protože když vedle tebe zastaví auto s těma samejma ventilkama tak se to tvoje auto přeprogramuje na ty jiný? To auto nepozná jestli sou ty ventilky namontovaný na tvým autě nebo těsně vedle na tom druhým. Tak si myslím, že bude potřeba zásah diagnostiky.
TPMS
Nie ono by si to malo nacitat ID snimacov z riadiacej jednotky v aute. Lebo je pravda ze ked mas origo snimace tak pri kazdej vymene kolies ak si si nepoznacil ktore kde patri musis ist do toyoty aby ti v riadiacej jednotke prepisali ID snimaca....rafkař píše:Myslím si, že to nebude fungovat tak jak říkáte. Protože když vedle tebe zastaví auto s těma samejma ventilkama tak se to tvoje auto přeprogramuje na ty jiný? To auto nepozná jestli sou ty ventilky namontovaný na tvým autě nebo těsně vedle na tom druhým. Tak si myslím, že bude potřeba zásah diagnostiky.
Je to i logický: kdyby u tebe zastavilo auto s těma samejma tak se auto na ně přepáruje? Jak má to auto vědět který ventilky sou jeho? Jedině ty který tam mechanik nakonfiguruje. Já tam dal zimáky který mám na origo ráfcích s origo ventilkama a stejně to svítí a když jsem je sundaval v srpnu tak to bylo v pohodě, tak buď je to rozbitý nebo se musel při přehazování plášťů jeden poškodit, asi rozeberu palubku a odletuju tu diodu a bude klid.
RAV4 HSD AWD 2018
Tak už to nesvítí, auto ztratilo nějakým způsobem ty ventilky ze systému tak je znovu nakonfigurovali. Ale platí co jsem říkal, na jaře je vymontuju navrtám dojezdofku a mrsknu je tam všechny 4 vedle sebe a pak nebude nic svítit a já si budu přehazovat kola jak se mi zachce.
RAV4 HSD AWD 2018
tak to teda taky nebudu dal resit, akorád že jsem vyhodil prachy za ty ventilky co jsem dal do zimaku. ta kontrolka me po nastartovani blika asi minutu a pak sviti. Ani mi nevadi ze sviti hlavne že neblika celou cestu. vyletovani ty diody asi neni dobrá cesta nektery kombinace sviticich kontrolek signalizuji urcitou zavadu.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
TPMS
Ja som cez vikend nahodil zimaky s tymito snimacmi TPMS a funguje to bez problemov. Snimace sa sami sparovali s riadiacou jednotkou a ziadna kontrolka TPMS mi nesvieti.Plextor píše:tak to teda taky nebudu dal resit, akorád že jsem vyhodil prachy za ty ventilky co jsem dal do zimaku. ta kontrolka me po nastartovani blika asi minutu a pak sviti. Ani mi nevadi ze sviti hlavne že neblika celou cestu. vyletovani ty diody asi neni dobrá cesta nektery kombinace sviticich kontrolek signalizuji urcitou zavadu.
Kód: Vybrat vše
http://www.pneumatiky-obchod.cz/tpms-elektronicky-senzor-snimac-tlaku-v-pneu-valor-1204b.html
To nechápu...
Takže když ty zastavíš vedle mě na křizovatce, tak moje auto se spáruje s tvými snímači. To auto nepozná jestli je máš ty na autě a nebo jsou o metr vedle. Musel si udělat nějaký ukon ne?
A nebo máš jiný systém kde auto pozná na kterém místě to kolo je, ale ravce je to jedno.
Takže když ty zastavíš vedle mě na křizovatce, tak moje auto se spáruje s tvými snímači. To auto nepozná jestli je máš ty na autě a nebo jsou o metr vedle. Musel si udělat nějaký ukon ne?
A nebo máš jiný systém kde auto pozná na kterém místě to kolo je, ale ravce je to jedno.
RAV4 HSD AWD 2018
-
- Člen Týmu
Zdravím, vraj je nejaký rozdiel, kedy je ravka vyrobená? Jeden pán, čo klonuje senzory, teda vytvára duplikáty mi hovoril, že od 05/2013, treba tpms jedine naklonovať. Pri skôr vyrobených, to vraj netreba, stačia tpms, s nejakým softwarom, čo riadiaca jednotka sama načíta. Myslím 4. generáciu RAV4. Kolega dal zimné kolesá bez senzorov, a kontrolka zatiaľ nesvieti. Podotýkam, že kolesá samozrejme z auta vyložil. Viete mi to prosím niekto vysvetliť? Ďakujem