Kupa Auris

nová modelová řada - nástupce Corolly
PePe132
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PePe132 »

Já bych ti asi doporučil koukat po verzích po FL, tj. od roku 2010. Model po FL by měl mít lépe naladěný tužší podvozek a o něco kvalitnější zpracování interieru. I když i tak není interier žádná hitparáda a sem tam si zavrže. Jinak dle Toyoty je 1.6 Valvematic velmi spolehlivý motor. I já zatím neslyšel o jediné závažné poruše. Osobně jsem s autem spokojenej.. městská spotřeba se dá udržet okolo sedmi litrů. Současně mám po přezutí a jízdách po Praze 6.9 l.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Adriano2
Člen Týmu

Příspěvek od Adriano2 »

Konecne rozumna odpoved :) Kazdopadne ten rocnik uz je asi bohuzial mimo moj rozpocet, kedze nechcem auto splacat ....Kazdopadne ten novsi model spoznam aj podla 6 rychlostnej prevodovky, alebo mali 6ky aj tie starsie? Ta spotreba je paradna na mesto :o
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

S motorem 1.6 Valvematic jsou šestikvalty od přelomu let 2008/2009.
Naposledy upravil(a) udo dne čtv 07.11.2013, 13:18, celkem upraveno 1 x.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Mam v podstate stejneho Aurise jako hledas, rovnou Ti reknu, ze Renault Fluence s Aurisem nemuzes vubec srovnavat...to je urazka pro Toyo.

Jinak i auta pred faceliftem maji sve kouzlo, motor je sice o neco slabsi nez valvematic, ale pry udajne s vetsi spolehlivosti.(ikdyz ono kdyz to nema turbo a filtr pevnych castic, neni tam moc co zkazit) :))

Dale plyn nebrat, na tento motor to neni vhodne, psalo se tady o tom a neni to vhodne ani ve variante s primazavanim ventilovych sedel.

Razeni pod volantem nebrat, pokud je to verze multimode, radi ukrutne pomalu a je to v podstate mechanicky ovladana manualni prevodovka, neni to pravy automat.

Najezdim rocne 17-18tis, diesla bych taky nechtel, Yarise jsem taky nechtel, predchozi generace se mi nelibila, ta dnesni a ta prvni mi vyhovuje vice, ale Auris je celkove pohodlnejsi, i sviznejsi a celkove prijemnejsi auto...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Adriano2
Člen Týmu

Příspěvek od Adriano2 »

Dakujem , pozeram ze popisek vecny rejpal plati len pro kolegu , ty si mi pekne vysvetlil co a ako treba :)
Turbo a DPF ak neni nemoze byt vacsi problem, prave tym sa riadim a preto vynechavam VW group s Turbo benzinom
Mal som vo vybere este aj Lancer 1,8 , jedno zo srdcoviek kedze som fanusik Rally.
Fluence ja viem ze kazdeho odradza lebo je to Renault , kazdopadne za moj budget je to najnovsie auto s najmenej km co mozem zohnat. Ale skor mi to pride auto pre starsich (mam necelych 25r)
Auris ma zaujal uz ked som kupoval Opla ale ta cena bola vysoka (kupoval som auto pred krizou a len za toho Opla som dal 8 tisic)
Nasiel som jeden Auris neskutocne krasny, v plnej vybave - http://toyota-auris.autobazar.eu/16-i-v ... s=og.likes

Len ma stve ze je z bazaru, radsej by som od sukromneho predajcu . Kazdopadne ten motor sa mi paci , pozeram ze sa da s autom ist aj rozumne s dobrou spotrebou (co u Lancera nikdy nebude) a zaroven moze byt mrstne aj ked si spomeniem ze mam len 25 rokov :D A hlavne Toyota je kvalita...
Ten plyn s tym som sa len pohraval , ze ked pojdem dlhsiu trasu po dialnici tak plyn by bodol ale pises mi rozumne ze proste NE
Kazdopadne vsetko zalezi od predaju mojho terajsieho auta, potom uvidim ucet a mozem sa naplno pustit do hladania, teraz si len tak otukavam vybrane auta a radim sa s majitelmi
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Popisek vecny rejpal je tady podle toho, kolik mas na foru prispevku...nevim, proc to maji tak blbe nastavene :))

Musim Te ale rozhodne trosku opravit, plna vybava vypada u Aurise trosku jinak, nez to, co je na obrazku :)) a v inzeratu.
Auris v plne vybave ma napriklad destovy senzor, samostmavovaci zrcatko, xenony, startovaci tlacitko, bezklickove zamykani, atd atd...to v tom inzeratu je standardni Auris vybava tera cool, drive to bylo o jedno pod vybavou Sol, nebo akcni vybava Exclusive :)
Obrázek
Adriano2
Člen Týmu

Příspěvek od Adriano2 »

Tak vies ako , zvyknuty z Opelu uz je tamto pre mna plna vybava :lol:
A dokazes mi povedat co si myslis o tej cene? je to moc?
Inak mozno by nebol problem kupit auto aj v CR kedze moj otec je Cech a byva u Olomouca takze by som to napisal nanho ....mozno su v CR lepsie ceny
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

S cenou Ti asi neporadim, protoze kdyz vidim, jak malo stoji Aurisy podobne tomu mojemu, tak se spise desim, ze to za 5let ztratilo na hodnote skoro 200tis / 8tis euro :))

Fakt nevim, jak se to pohybuje...asi omrkni bazary a soukrome inzerce a udelej si obrazek ;)
Obrázek
Adriano2
Člen Týmu

Příspěvek od Adriano2 »

Diky moc za info ...tak uz len cakat na kupca na moje auto a mozem hladat ...este som sa chcel spytat, ty teda asi mas 5 rychlostny starsi model? Je tam velky rozdiel v spotrebe? Lebo to co tu pise PePe je parada , to by som nemal v meste ani s tym Oplom
Tak ci zobrat starsi model okolo roku 2008 alebo radsej priplatit a ist do tej 2010
A este ako su tie vybavove nazvy? ja by som chcel urcite automaticku klimu a tempomat by bodol (ten vidim ze neni v kazdej vybave)
PePe132
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PePe132 »

Kounul jsem na pár inzerátů v ČR a příjde mi, že je máte na Slovensku celkem drahý. Tak např:

http://www.sauto.cz/osobni/detail/toyot ... oFrom=list
http://www.sauto.cz/osobni/detail/toyot ... oFrom=list

Spotřeba je samozřejmě závislá na tom, jak jezdíš, ale ve městě se můžeš bez problému pohybovat s otáčkami okolo 1.500 a auto bez problému plynule zrychluje. Nejhorší na spotřebu je asi dálnice, tam při tempomatových 140ti počítej tak 7,5 - 8 v případě šestikvaltu. Takže na nějaký dálniční lety to není. Otáčky při tacho 130 jsou 3.400/min. Při plynulý jízdě na okreskách se dostaneš i pod 6. Ale koho by to bavilo, že? :D

EDIT: jen jsem si všimnul, že u těch inzerátů jsou ve výbavě Terra Cool, takže bez automatický klimy. Originál tempomat si můžeš sám dodělat za cca 1500,-Kč.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Adriano2
Člen Týmu

Příspěvek od Adriano2 »

No len tieto obe nemaju automaticku klimu , po manualnej uz inu ani nechcem

No ta dialnicna spotreba ma zaujima, kedze chodime do prace autom dieslovym ale obcas musim ist aj ja, ale je to tak max 5 tyzdnov v roku tak to sa da prezit :D

EDIT Ten tempomat ma zaujimal ci ide dorobit, to je teda parada....staci ho kupit a nechat v servise dorobit? Lebo prave kvoli tej dialnici ho chcem. A co treba vsetko na dorobenie tempomatu? Nenastavuju sa rychlost na volante?
pithy
Člen Týmu

Příspěvek od pithy »

Tady máš o tempomatu plno stránek -
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=17442
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Auris“