Trhaný rozbeh AVERSO 85 kW

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
johnym
Člen Týmu

Trhaný rozbeh AVERSO 85 kW

Příspěvek od johnym »

Zdravím Páni. :)
Ospravedlňujem sa ak spomínam problém, ktorý už bol riešený, no kvôli nedostatku času sedenia za PC možná vyťahujem opäť.
Mám takýto problém
V poslednej dobe (cca 2 mesiace) som si všimol, že pri jazde na 3 rých.stupni a otáčkach nad 3000 ( hlavne ked potrebujem predbiehať a zošlapnem plyn) tak má auto prerušovaný ťah (nieje to ostré trhanie) ťahá-neťahá-ťahá-neťahá. Najviac sa to prejavuje pri zábere do kopca. A na iných rých. stupňoch to nerobí. (najzdených 130 tis. teraz menené filtre)
Keď sme to diskutovali s kamarátom najviac sa nám to pozdávalo na oblasť spojky. Ako keby pri potrebnom ťahu nedokázala spojka dostatočne preniesť krútiaci moment z motora na prevodovku a spojka preklzne a opäť zabere, preklzne a zabere.
A od motora (teda od spojky) pri jej stlačení počujem toto vŕzganie:
http://www.youtube.com/watch?v=QXC-SPNm1pY
Mal niekto podobný problém? Viac hláv viac rozumu :D
ĎAKUJEM za rady
Prajem pekný deň
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Vrzani je spise zarezly ci nacaty spojkovy pomocny valecek nebo stare a spatne lanko. To by rozhodne s projevy v motoru nemelo souviset, navic sam rikas, ze to je jen nad 3k RPM a kdyz pridavas... To bych videl spise na trhani nafty a nedostatek paliva do motoru... Spatne utazene vicko filtru paliva, prisati falesneho vzduchu.. neco takoveho... Spojka by to delal porad, ne pouze pri vysokych otackach...
Back in Czech.
johnym
Člen Týmu

Příspěvek od johnym »

Vďaka za radu aczasa.
Palivové spoje som skontroloval a čo šlo som podoťahoval. V utorok som čistil EGR ventil a keď som včera išiel do a z práce tak trhanie pri rozbehu nad 3000 ot. som nezbadal :) tak dufam že je problém vyriešený. :)
A keď som to už mal na tej pravej strane motora všetko vonku tak som pozrel aj pomocný spojkový valček, ten je premazaný dostatočne, lebo pod krycou gumičkou bola vo valčeku biela vazelína. A zistil som že to vŕzganie ide z vnútra obalu spojky, ako keby vŕzgala nejaká pružina.

Dá sa to tam nejak mazať bez rozoberania spojky?

lebo jediné miesto ako sa tam dostať je otvor v oble z ktorého vychádza vydlica spojky na pomocný valček.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To bude asi jen na na rozborku. Asi neco na pritlacaku nebo dvouhmotaku.
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“